Home / Online Test / SSC Online Mock Test 2019-20 MTS/CGL/CHSL/GD Practice Test Series

SSC Online Mock Test 2019-20 MTS/CGL/CHSL/GD Practice Test Series

SSC Online Mock Test

SSC Online Mock Test is available for all students, who want to participate in Upcoming SSC Exam 2019. SSC Practice Test Series are given below on this page. You can appear for SSC Online Mock Test 2019 to get familiar with the pattern of questions, level of questions.

Staff Selection Commission conducts SSC Recruitment for SSC MTS, CGL, CHSL, LDC, JE, Stenographer and LDC positions. Without proper practicing it’s very difficult task to clear SSC written test, so you need to check SSC Question Papers. Here you can check SSC Question Papers and answers by which you can get the idea of questions asked in previous years.

SSC Online Practice Test Series:

SSC 2019 is the recruitment Examination, conducted by the exam authority of Staff Selection Commission. SSC organizes recruitment process every year for Multi-Tasking Staff (MTS), Combined Graduate Level (CGL), Combined Higher Secondary Level (CHSL), Lower Division Clerk (LDC) posts, etc.

Candidates who are preparing for Staff Selection Commission Recruitment Exam need to start their preparation from SSC Online Mock Test 2019 given below on this page prepared by the team members of www.recruitmentinboxx.com

SSC Online Mock Test

Name of the examinationSSC Stenographer C and D, SSC GD, SSC SI, MTS/CGL/CHSL etc. depending upon
the name of the posts.
Exam authorityStaff Selection Commission
Exam levelNational level
Type of jobGovernment Job
Language of the examsHindi and English
Official websitewww.ssc.nic.in
Eligibility (Age)18-32 (as on 1st August 2019)
Exam stagesDepends on the posts
Mode of the examinationOnline (Computer Based Test)/
Offline (depending upon the stage)
ResultAfter completion of each tier

Download SSC Mock Test

SSC CGL Mock TestPress Here
SSC CHSL Mock TestPress Here
Online Test SeriesPress Here

 SSC Online Mock Test 2019

Question 1: Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:

College: Student: : Hospital: __?__

  1. Doctor
  2. Treatment
  3. Nurse
  4. Patient

ANS: 4

Question 2: Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:

DHL : PTX :: BFJ : ?

  1. NRV
  2. RVZ
  3. CGK
  4. KOS

ANS: 1

Must Read: How To Crack SSC Exam

Question 3: Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:

5 : 124 :: 7 : ?

  1. 125
  2. 248
  3. 342
  4. 343

ANS: 3

Question 4: Ram walks 3 km towards East and takes a left turn and walks for one km before he turns left and walks 2 km to take another left turn to walk for another one km. How many km is he away from his starting point?

  1. 1km
  2. 2kms
  3. 3kms
  4. 4kms

ANS: 1

Question 5: For the following questions

Find the odd word/letter/number from the given alternatives

  1. AG
  2. WA
  3. ET
  4. IQ

ANS: 3

Question 6: For the following questions

Find the odd word/letter/number pair from the given alternatives

  1. 14, 12
  2. 24, 7
  3. 42, 4
  4. 37, 4

ANS: 4

Get Here: SSC General Awareness Question & Answers

Question 7: Select the related word/letters/number from the given alternatives.

EARTH: PLANET:: MOON : ?

  1. SUN
  2. UNIVERSE
  3. VENUS
  4. SATELLITE

ANS: 4

Question 8: Select the related word/letters/number from the given alternatives.

EJOT : ________::YDIN : VAFK

  1. LQGB
  2. BGLQ
  3. QBGL
  4. BGQL

ANS:. 2

Question 9: Select the related word/letters/number from the given alternatives.

100 : 102 : : 100000 : ?

  1. 105
  2. 104
  3. 1003
  4. 1004

ANS: 1

Question 10: For the following questions

Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives

  1. Temple
  2. Worship
  3. Mosque
  4. Church

ANS: 2

Question 11: For the following questions

Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives

  1. M N O M
  2. B D C B
  3. X Z Y X
  4. P R Q P

ANS: 1

Must Check: SSC Books & Exam Preparation Material

Question 12: For the following questions

Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives

  1. 70, 80
  2. 54, 62
  3. 28, 32
  4. 21, 24

ANS: 2

Question 13: Arrange the following words as per order in the dicitonary

1) Pearl 2) Peasant 3) Pea 4) Peanut

  1. 3, 1, 4, 2
  2. 3, 4, 1, 2
  3. 1, 3, 2, 4
  4. 1, 2, 3, 4

ANS: 2

Question 14: Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

g f e _ i g_e i i _f e i_g f _i i

  1. i f g i e
  2. f i g i e
  3. e i f g i
  4. i f i g e

ANS: 1

Question 15: Which one number when placed at the sign of interrogation shall complete the series

3, 6, 18, 72, …?…, 2160

  1. 144
  2. 216
  3. 288
  4. 360

ANS: 4

Question 16: Introducing a lady, a lady said, “She is the only daughter of Mohan’s grandfather who is my husband’s father”. How does the lady relate herself with the introduced lady?

  1. Aunt
  2. Mother
  3. Mother-in-law
  4. Sister-in-law

ANS: 4

Get Here Exam Wise: SSC Syllabus

Question 17: Arrange the following words as per the order in the dictionary

  1. RESIGN 2. REPAIR 3. RESIDUE 4. RESEARCH 5. RESCUE
  2. 4 5 3 1 2
  3. 2 5 4 3 1
  4. 2 5 4 1 3
  5. 5 4 3 1 2

ANS: 2

Question 18: A series is given with one term missing, Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

JAZ, LEX, NIV, PMT, ?

  1. QUR
  2. RQR
  3. SUR
  4. RUS

ANS: 2

Question 19: A series is given with one term missing, Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

19, 28, 39, 52, ?, 84

  1. 39
  2. 52
  3. 67
  4. 84

ANS: 3

Question 20: X and Y are brothers. R is the father of Y. T is the sister of S who is maternal uncle of X. How is T related to R?

  1. Mother
  2. Wife
  3. Sister
  4. Brother

ANS: 2

Read Out: SSC Interview Questions and Answers

Question 21: A is taller than B. C is taller than A. D is taller than E but shorter than B. Who is the tallest?

  1. C
  2. A
  3. D
  4. B

ANS: 1

Question 22: From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word:

ADMINISTRATION

  1. STRAIN
  2. TRADITION
  3. SITUATION
  4. RATION

ANS: 3

Question 23: If MOTHER is coded as KMRFCP, then HOUSE is coded as

  1. FMRPC
  2. GNSQD
  3. GNRQD
  4. FMSQC

ANS: 4

हमेशा पूछे जाने वाले प्रश्न: ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरी

Question 24: If D stands for x, S stands for +, A stands for – and M stands for ÷, what is the value of the given expression

  1. 558
  2. 3312
  3. 137
  4. 31

ANS: 3

Question 25: If 3 * 4 = 10, 5 * 8 = 18, 7 * 7 =?

  1. 26
  2. 21
  3. 28
  4. 49

ANS: 2

Check All Update Of Staff Selection Commission: SSC Online Notification

Steps to download SSC Online Mock Test 2019 – 20:

To download the SSC mock test papers with answers candidates are advised to go through this page:

  • Visit to the official web portal of the staff selection commission that is ssc.nic.in for SSC Online test Series
  • From home page of official web portal, hit on “candidates corner” tab given in the menu bar for SSC MTS Online Mock Test
  • Then a drop-down list will be appeared on your screen, hit on appropriate link for SSC CHSL Online Mock Test or SSC CGL Online Mock Test
  • Within few seconds, SSC Online Mock Test Series will appear on your screen.
  • You have to hit on “Start Exam” button for SSC GD Online Mock Test Series.

Final Words:

Hurry up and start preparing from given SSC Online Test Series 2019 and evaluate your performance as the competition is very tough. You may also log on to Facebook and Google+ to get latest SSC Model Paper. We will update this page time to time, so you may stay connected with us. If you have any problem regarding information of SSC Online Mock Test 2019 – 2020 available here, please ask in comment box.

You May Also Like To Check This Section

SSC Online RegistrationSSC Recruitment
SSC Exam CalendarSSC Salary Structure
SSC Eligibility CriteriaSSC Admit Card
SSC ResultSSC Answer Key

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *