Home / Online Test / TNPSC Group 2 Model Question Paper with Answers | Previous Papers Download

TNPSC Group 2 Model Question Paper with Answers | Previous Papers Download

TNPSC Group 2 Model Question Paper

Candidates who have applied for TNPSC Group 2 Exam can download TNPSC Group 2 Model Question Paper with Answers PDF through this page. After completing application process, participants now start preparing for the exam through TNPSC Group 2 Previous Year Question Papers.

In order to make their preparations in better way candidates need to read TNPSC Group 2 Model questions with solutions which are given below. This TNPSC Group 2 Question Paper helps to evaluate his/her strengths and weakness.

Get TNPSC Group 2 Mains Model Question Paper PDF 2018

 Participating candidates are advised to prepare for the TNPSC Group 2 Recruitment Exam topic wise by referring to the TNPSC Group 2 Model Question Paper 2018. By practicing the TNPSC Model Question Paper Group 2, you will get an idea about exam which will be asked in the exam.

On the below section of this age we have shared TNPSC Group 2 Model Question Paper With Answers In Tamil Pdf, candidates who want to check TNPSC group 2 Previous Year Question Paper With Answers In Tamil PDF they must go through the below details which is given by the team members of www.recruitmentinboxx.com

Download TNPSC Group 2 Model Question Paper in English

Posts NamePapersTNPSC Group 2 Model
Question Paper PDF
Non Interview PostsGeneral TamilDownload PDF
General EnglishDownload PDF
General StudiesDownload PDF
Assistant Public Prosecutor Gr.IILaw Paper – IDownload PDF
Law Paper – IIDownload PDF
Assistant Public Prosecutor Gr.IILaw Paper – IIIDownload PDF
Law Paper – IVDownload PDF
Assistant Public Prosecutor Gr.IILaw Paper – IDownload PDF
Law Paper – IVDownload PDF
Law Paper – IIDownload PDF
Law Paper – IIIDownload PDF
Scientific Assistant Gr.IIBotanyDownload PDF
ZoologyDownload PDF
ChemistryDownload PDF
Forensic ScienceDownload PDF
MicrobiologyDownload PDF
Bio-ChemistryDownload PDF

Press Here for TNPSC Group 2 Model Question Paper Link

TNPSC Group 2 Mains Question Paper is important part of the preparation for the exam. These TNPSC group 2 main exam question paper help to check your preparation level and plan your study schedule accordingly to crack the exam easily and successfully. The TNPSC group 2 exam model question paper will surely help you in getting good marks in the examination.

TNPSC Group 2 Question Paper With Answers

Question1. When it was feared that the serfs might go too far and gain their freedom from serfdom, the protestant leaders joined the princes at crushing them.

  1. into crushing
  2. in crushing
  3. without crushing
  4. No improvement

Answer: 2

Question2. Total Number of Districts of Tamilnadu state ?

  1. 34
  2. 32
  3. 28
  4. 30

Answer: 2

Question3. Two numbers are respectively 20% and 50% more than the third number. What % is the first number of the second ?

  1. 40%
  2. 50%
  3. 80%
  4. 70%

Answer: 3

Question4. If 10% of an electricity bill is deducted, Rs 45 is still to be paid. How much was the bill?

  1. Rs 50
  2. Rs 40
  3. Rs 35
  4. Rs 54

Answer: 1

Question5. On planet Earth, there is no centrifugal force at the

  1. Equator
  2. Tropic of Cancer
  3. Tropic of Capricorn
  4. Poles

Answer: 4

Get Here Detailed: TNPSC Group 2 Syllabus

Question6. High Court were established in Calcutta, Bombay and Madras is

  1. 1935
  2. 1919
  3. 1992
  4. 1865

Answer: 4

Question7. Which party came to power in Tamil Nadu in 1967?

  1. CPI
  2. TDP
  3. PWP
  4. DMK

Answer: 4

Question8. The simple interest on a certain sum of money for 3 yr at 5 percent is Rs 1324.05.What is the simple interest?

  1. Rs 1260
  2. Rs 1560
  3. Rs 1160
  4. Rs 1360

Answer: 1

Question9. 212,225,361(…..)

  1. 44
  2. 484
  3. 52
  4. 729

Answer: 3

Question10. In a certain code, ‘37’ means ‘which class’ and ‘583’ means ‘caste class’. What is the code for ‘caste’?

  1. 3
  2. 7
  3. 8
  4. Either 5 or 8

Answer: 4

 Check Preparation Plans: How To Prepare For TNPSC Exams

Question11. Anish borrowed Rs 15000 at the rate of 12% and another amount at the rate of 15% for two yr. The total interest paid by him was Rs 9000. How much did he borrow ?

  1. Rs 32000
  2. Rs 33000
  3. Rs 30000
  4. Rs 63000

Answer: 2

Question12. Seema invested an amount of Rs 16000 for two years at compound interest and received an amount of Rs 17640 on maturity. What is the rate of interest ?

  1. 8%
  2. 5%
  3. 4%
  4. 3%

Answer: 2

Question13. What may be the cause of mal-functioning of thyroid gland ?

  1. lodine deficiency
  2. iron deficiency
  3. Calcium deficiency
  4. Vitamin C

Answer: 1

Question14. The World Population Day is celebrated on

  1. 11th July
  2. 12th July
  3. 15th July
  4. 11th August

Answer: 1

Question15. Which one among the following radiations carries maximum energy?

  1. Ultraviolet rays
  2. Gamma rays
  3. X-rays
  4. Infrared rays

Answer: 2

 Download Here: TNPSC Exam Time Table

Question16.  Which one of the following is the oldest oil refinery in India?

  1. Haldia
  2. Koyali
  3. Digboi
  4. Mathura

Answer: 3

Question17. If RIVER=72 then LAND=?

  1. 30
  2. 29
  3. 31
  4. 28

Answer: 3

Question18. If in certain language GUARD is coded as FTZQC, how is DRIVER coded in that code?

  1. EQHUDS
  2. CQHUDQ
  3. QEHUDS
  4. QCHUQ

Answer: 2

Question19. The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

  1. same
  2. Common
  3. mutual
  4. Similar

Answer: 2

Question20. If SHARP is coded as 58034 and PUSH as $^%*, then RUSH is coded as

  1. 3568
  2. 3658
  3. 3685
  4. 3583

Answer: 2     

Start Solving: TNPSC Mock Test

Way to Download Tnpsc Group 2 Question Paper With Answers PDF:

  • To download the TNPSC Group 2 Main Exam Model Question Paper In Tamil, candidates first visit the official site of Tamilnadu Public Service Commission that is www.tnpsc.gov.in
  • Go to “Examination” section and hit “Previous Year Questions Papers” link available on home page of official site.
  • On next page select the appropriate link related to post and year.
  • Now TNPSC Group 2 Question Paper 2018 of required post or subjects will be displayed on your computer screen.
  • Download TNPSC Group 2 Previous Year Question Paper With Answers In English PDF on your desktop or take print out of TNPSC Group 2 Question Paper With Answers In English and prepare accordingly.

Check Latest Updates: TNPSC Current Affairs

Final Words:

Visitors if you are facing any type of problem concerning TNPSC Group 2 Question Paper with Answers in Tamil 2018, you can ask us any time by leaving a comment below in comment box which is provided below, as we will try to solve your problem by providing best solution to your problem.

For getting direct mail in your inbox you can subscribe our web portal www.recruitmentinboxx.com. For more updates regarding latest results, latest jobs, Date sheets of university, Upcoming TNPSC Group 2 Model Question Paper etc, you can follow this web portal on Facebook and Google+.

You May Also Like To Check This Section

TNPSC Group 2 NotificationTNPSC Group 2 Eligibility
TNPSC Group 2 Answer KeyTNPSC Group 2 Hall Ticket 
TNPSC Group 2 ResultsTNPSC General English 
TNPSC Coaching CentresBest Books for TNPSC Exam Preparation
Recruitment Exam for TNPSCTamil Nadu Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *