Home / Question Paper / TS PGECET Model Papers 2018 pdf CSE/EEE/ECE Previous Year Question Paper

TS PGECET Model Papers 2018 pdf CSE/EEE/ECE Previous Year Question Paper

TS PGECET Model Papers

Get TS PGECET Model Papers PDF! To score well in Telangana State Post Graduate Engineering Common Entrance Test, take guidance from CSE/EEE/ECE Previous Year Question Paper.

TS PGECET Model Papers 2018 comprise all questions from which question paper is set. Those seeking for admission to PG courses in the field of engineering, technology, pharmacy need to crack TS PGECET Exam.

Is it necessary to refer TS PGECET Previous Year Papers?

Osmania University conducts Telangana Post Graduate Engineering Common Entrance Test. Those passionate for admission to PG courses need to plan studies well. By solving more TS PGECET Previous Year Papers, you may crack test.

TS PGECET Previous Year Question Papers for field of engineering like Aerospace Engineering, Architecture and Planning, Chemical Engineering & others are provided here by team of www.recruitmentinboxx.com for your ease.

TS PGECET Model Papers

TS PGECET Previous Year Question Paper acts as a useful resource for better preparation of Telangana Post Graduate Engineering Common Entrance Test. It boosts knowledge regarding type & structure of questions.

Hit on links placed in tabular form & get TS PGECET Previous Year Paper PDF for Aerospace Engineering, Architecture and Planning, Mechanical Engineering, Metallurgical Engineering, Nanotechnology, Pharmacy & other branches.

TS PGECET Question paper PDF File:

PaperCodePDF Links
Aerospace EngineeringASGet PDF
Architecture and PlanningARGet PDF
Biomedical EngineeringBMGet PDF
BiotechnologyBTGet PDF
Chemical EngineeringCHGet PDF
Civil EngineeringCEGet PDF
Computer Science & Information TechnologyCSGet PDF
Electrical EngineeringEEGet PDF
Electronics & Communication EngineeringECGet PDF
Environmental ManagementEMGet PDF
Food TechnologyFTGet PDF
Geo Engineering & Geo InformaticsGGGet PDF
Instrumentation EngineeringEIGet PDF
Mechanical EngineeringMEGet PDF
Metallurgical EngineeringMTGet PDF
NanotechnologyNTGet PDF
PharmacyPYGet PDF

TS PGECET Questions & Answers

Ques 1: Tin based white metals are used, where bearings are subjected to

  1. high pressure & load.
  2. low pressure & load.
  3. high temperature.
  4. large surface wear.

Ans: 1

Ques 2: All of the following alloying elements of steel increases hardness but sacrifice ductility, except

  1. nickel
  2. vanadium
  3. molybdenum
  4. chromium

Ans: 1

Ques 3: In the blast furnace, incorporation of water vapour in the blast gives the following effect.

  1. Increases the reducing potential of the gas.
  2. Increases the flame temperature.
  3. No significant change occurs.
  4. Increases the hydrogen content in the metal.

Ans: 1

Ques 4: Wrought iron is never shaped by

  1. casting
  2. cold working
  3. forging
  4. welding

Ans: 1

Ques 5: Absolute zero pressure can be attained at a temperature of

  1. 0°C
  2. 50°K
  3. 0°R
  4. none of these

Ans: 3

Read Out: 5 Surprising Habits of Toppers

Ques 6: Corrosion of metals can not be prevented by its

  1. tempering
  2. chromising
  3. aluminising
  4. alloying

Ans: 1

Ques 7: In case of Raymond pile

  1. lengths vary from 6 m to 12 m
  2. diameter of top of piles varies from 40 cm to 60 cm
  3. thickness of outer shell depends upon pile diameter
  4. all the above.

Ans: 4

Ques 8: Dado is usually provided in

  1. dinning halls
  2. bath rooms
  3. living rooms
  4. verandah

Ans: 2

Ques 9: The foundations are placed below ground level, to increase

  1. strength
  2. workability
  3. stability of structure
  4. all the above.

Ans: 3

Ques 10: The taper of precast concrete pile should not be more than

  1. 1 cm per metre length
  2. 2 cm per metre length
  3. 4 cm per metre length
  4. 5 cm per metre length

Ans: 2

Know Here: How to Find Study Material Online

Telangana State Post Graduate Engineering Common Entrance Test:

Telangana Post Graduate Engineering Common Entrance Test is a state level entrance examination. It is organized for granting admission into regular PG courses like ME, M.Tech, M.Pharmacy, M.Arch & others.

TS PGECET exam is also for admission in Pharm.D (Post Baccalaureate) courses. Osmania University on behalf of Telangana State Council of Higher Education (TSCHE) conducts this entrance exam.

Get here for Telangana PGECET Common Entrance Test: TS PGECET Syllabus

TS PGECET Exam Pattern:

  • Total No. Of Questions: total 120 Multiple Type Questions
  • Test Duration: 2 hours (120 minutes)
  • Shifts of Exam: 10:00 AM to 12:00 Noon in the morning session and 2:00PM to 4.00 PM for the afternoon sessions
  • Mode: Online Mode (Computer Based Test (CBT))

Telangana PGECET Previous Papers:

Download TS PGECET Model Paper for Architecture, Civil, CSE, ECE & Environmental. TS PGECET Previous Year Papers will assist you in getting higher marks in test. Pay attention to all topics as listed in syllabus.

For better preparation of Telangana Post Graduate Engineering Common Entrance Test, download Telangana PGECET Previous Papers by hitting on links placed here for your convenience.

DisciplinesDownload PDF
ArchitecturePDF
CivilPDF
CSEPDF
ECEPDF
EnvironmentalPDF

 There is no negative marking in Telangana Post Graduate Engineering Common Entrance Test. The question paper will be asked in English language only. Objective type questions are there in paper.

We have provided TS PGECET Model Papers for Engineering, Technology, Architecture, Pharmacy (ME / M. Tech./ M. Pharmacy / M.Arch ) course. Make a proper schedule & plan out your studies.

Press Here For TS PGECET Model Papers Official Link

Note:

Contenders may check its Official Link to access more details about TS PGECET Model Papers 2018. Stay in touch with our portal www.recruitmentinboxx.com to get more details regarding syllabus, exam pattern & others.

You May Also Like To Check This Section

TS PGECET NotificationTS PGECET Hall Ticket
TS PGECET Results11 Tips To Remember What You Read
Tips to Get 100% Results in ExamsHow to Manage Time during Exams
How to Score Good Marks in ExamBest Ways to Overcome Exam Fear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *