Home / Question Paper / AMCAT Sample Question Papers 2018 | Model Papers Download Free Solved Sample

AMCAT Sample Question Papers 2018 | Model Papers Download Free Solved Sample

AMCAT Sample Papers

The best way to prepare for AMCAT is to solve AMCAT Sample Question Papers. So all those candidates who are going to appear in the upcoming AMCAT Exam they can download free AMCAT Model Papers or AMCAT Sample Papers through this page.

After qualifying AMCAT Examination, candidates will be placed in top companies like TCS, Wipro, CTS, Deloitte etc So it is very important for the entrant to qualify the same as it is conducted to test your ability.

Download Free AMCAT Sample Question Papers

Only aspirants who have Graduation and Post Graduation Degree in relevant fields are eligible to appear for Aspiring Minds Computer Adaptive Test. All the AMCAT Sample Papers 2018 are in PDF Format and were attached with a downloadable link.

To help our visitors the team of www.recruitmentinboxx.com is providing direct link to download AMCAT Sample Question Papers 2018 on below section of this page. So just grab the AMCAT Sample Papers Solved and prepare better.

Know Here: How To Prepare For AMCAT Exam in First Attempt

AMCAT Sample Question Papers

Before downloading AMCAT Sample Papers 2018, candidates must know what AMCAT actually is?

Aspiring Minds Computer Test is employment based test which is conducted to measure the ability of the candidate who are going to apply for any job. This test is divided into two parts. The first Part is mandatory and the second part is optional.

AMCAT Sample Papers

Direct Link To Download AMCAT Sample Question Papers

Quantitative Ability TechDownload PDF
Logical AbilityDownload PDF
Aspiring Minds Personality Inventory (AMPI)Download PDF
Information Gathering & SynthesisDownload PDF
Excel (compulsory only for Management Graduates)Download PDF

AMCAT Sample Papers Questions and Answers

Ques1. The number of prime factors of (3 x 5)12 (2 x 7)10 (10)25 is:

  1. 47
  2. 60
  3. 72
  4. None of these

Correct Answer: 4

Ques2. What least value must be assigned to * so that the number 63576*2 is divisible by 8?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Correct Answer: 3

Ques3. Which of the following numbers is exactly divisible by 24 ?

  1. 35718
  2. 63810
  3. 537804
  4. 3125736

Correct Answer: 4

Check Timing & Total Marks: AMCAT Exam Pattern

Ques4. The number nearest to 15207, which is divisible by 467, is:

  1. 14342
  2. 15211
  3. 14944
  4. 15411

Correct Answer: 4

Ques5. The smallest number, which is a perfect square and contains 7936 as a factor is:

  1. 251664
  2. 231564
  3. 246016
  4. 346016

Correct Answer: 3

Ques6. In a division problem, the divisor is twenty times the quotient and five times the remainder. If remainder is 16, the number will be:

  1. 3360
  2. 336
  3. 1616
  4. 20516

Correct Answer: 2

Ques7. If a number is exactly divisible by 85, then what will be the remainder when the same number is
divided by 17?

  1. 3
  2. 1
  3. 4
  4. 0

Correct Answer: 4

Get Here Complete: AMCAT Syllabus

Ques8. The least perfect square number which is exactly divisible by 3, 4, 7, 10 and 12 is:

  1. 8100
  2. 17600
  3. 44100
  4. None of these

Correct Answer: 3

Ques9. (xn+yn) is divisible by (x-y):

  1. for all values of n
  2. only for even values of n
  3. only for odd values of n
  4. for no values of n

Correct Answer: 4

Ques10. The greatest number that will divide 63, 138 and 228 so as to leave the same remainder in each case:

  1. 15
  2. 20
  3. 35
  4. 40

Correct Answer: 1

Ques11. I am tired as I am working since 7 O’clock in the morning.

  1. I was working
  2. I have been working
  3. I had been working
  4. I will be working

Correct Answer: 2

Practice Free Mock Test: Online Test Series

Ques12.The man to who I sold my house was a cheat.

  1. to whom I sell
  2. to who I sell
  3. who was sold to
  4. to whom I sold

Correct Answer: 4

Ques13.He suggested that, we should be bound by a code of conduct, isn’t it ?

  1. Shouldn’t we
  2. is it
  3. aren’t we
  4. None of above

Correct Answer: 1

Ques14.The population of Tokyo is greater than that of any other town in the worl

  1. greatest among any other
  2. greater than all other
  3. greater than those of any other
  4. greater than any other

Correct Answer: 4

Ques15.When the Chief Minister said this,we know whom she was eluding to.

  1. hinting to
  2. alluding to
  3. referring to
  4. suggesting to

Correct Answer:3

हमेशा पूछे जाने वाले प्रश्न: ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरी

Ques16.He never has and ever will take such strong measures.

  1. had taken nor will ever take
  2. had taken and will ever take
  3. has and never will take
  4. had and ever will take

Correct Answer: 1

Ques17. Yesterday weather was not bad, it was a bit pleasant.

  1. a little
  2. to some extent
  3. fairly
  4. rather

Correct Answer: 3

Ques18.Young men and women should get habituated to reading and writing about current affairs.

  1. Prepared
  2. Trained
  3. Used
  4. No improvement

Correct Answer: 3

Try Now: These 4 Things Will Definitely Help You In Exam Preparation

Ques19.We cannot always convey us in simple sentences. We cannot always convey ourselves in simple sentences.

  1. cannot always convey
  2. cannot always express
  3. cannot always express
  4. cannot always communicate

Correct Answer: 3

Ques20.Sumit would have been looked smart in traditional clothes.

  1. was looked
  2. would be looked
  3. had looking
  4. would have looked

Correct Answer: 4

To Get Latest Recruitment Directly In Your Mail Box: Submit Mail ID Here

Final Words:

By hitting the above stated link you will be able to download AMCAT Sample Question Papers 2018. Aspirants can subscribe to our free mail services to get instant mails in their mail box regarding AMCAT Sample Papers.

You May Also Like To Check This Section

AMCAT Results Latest Jobs For Freshers
How To Maximize Your Score In ExamHow to Find a Job Online
Latest Private JobsHow To Reduce Negative Marking In Exam
11 Tips To Remember What You ReadHow to Score Good Marks in Exam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *