Home / Question Paper / Anna University Previous Year Question Papers | Regulation EEE, ECE, CSE

Anna University Previous Year Question Papers | Regulation EEE, ECE, CSE

Anna University Previous Year Question Papers

Students studying under UG and PG courses may download Anna University Previous Year Question Papers. We are providing links to download Previous Year Question Papers for EEE, ECE, CSE Regulation & other disciplines.

This educational institute organizes exam for UG and PG courses twice in a year. Students pursuing their education from this institute may download Anna University Previous Year Question Papers in PDF Form.

Why it’s necessary to refer Previous Year Question Papers?

Anna University Previous Year Question Papers With Answers will help you in knowing which type of questions are majorly asked. Besides this, it will also assist you in knowing structure of questions.

We the team of www.recruitmentinboxx.com is listing Anna University PG Previous Year Question Papers, Previous Year Question Papers For Civil & other disciplines. Have a look below!

Anna University Previous Year Question Papers

You may start your preparation for exam by going through Anna University Previous Year Question Papers For 1st Semester, Anna University MBA Previous Year Question Papers & others based on your preference.

Hit on links placed below & download Question Papers For Me VLSI Design, Anna University Previous Year Question Papers For ECE 7th Sem & other disciplines on the basis of your interest.

Anna University Previous Year Question Papers For Civil Engineering
Anna University Previous Year Question Papers For Mechanical
Anna University Previous Year Question Papers For CSE
Anna University Previous Year Question Papers For ECE
Anna University Previous Year Question Papers For Biomedical Engineering
Multi Discipline SubjectsInformation and Technology
Printing TechnologyIndustrial Engineering
Material Science EngineeringMining Engineering
Manufacturing EngineeringAgriculture and Irrigation Engineering
Geoinformatics EngineeringCommon to all Subjects

Anna University Previous Year Question Answers

Ques 1: In a mortar, the binding material is

  1. cement
  2. sand
  3. surkhi
  4. cinder

Ans: 1

Ques 2: Wrought iron contains carbon upto

  1. 25%
  2. 0%
  3. 5%
  4. 2%.

Ans: 1

Ques 3: A cycloconverter can be

  1. step down
  2. step up
  3. step down or step up
  4. none of the above

Ans: 3

Ques 4: In a 3 phase fully controlled converter the firing frequency is

  1. 3 times the line frequency
  2. 6 times the line frequency
  3. 9 times the line frequency
  4. 12 times the line frequency

Ans: 2

Ques 5: Two thyristor of same rating and same specifications

  1. will have equal turn on and turn off periods
  2. will have equal turn on but unequal turn off periods
  3. may have equal or unequal turn on and turn off periods
  4. will have unequal turn on and turn off periods

Ans: 3

Get Complete Details About: Anna University Syllabus

Ques 6: Whether a linear system is stable or unstable that it

  1. is a property of the system only
  2. depends on the input function only
  3. both (a) and (b)
  4. either (a) or (b)

Ans: 1

Ques 7: The sleeve or muff coupling is designed as a

  1. dun cylinder
  2. thick cylinder
  3. solid shaft
  4. hollow shaft

Ans: 4

Ques 8: Screws used for power transmission should have

  1. Low efficiency
  2. high efficiency
  3. very fine threads
  4. strong teeth

Ans: 2

Ques 9: The number of slots in a 25 mm castle nut is

  1. 2
  2. 4
  3. 6
  4. 8

Ans: 3

Ques 10: For unequal width of butt straps, the thickness of butt straps are

  1. 75 t for wide strap on the inside and 0.625 t for narrow strap on the outside
  2. 75 t for narrow strap on the inside and 0.625 t for wide strap on the outside
  3. 75 t for both the straps on the inside and outside
  4. 625 t for both the straps on the inside and outside

Ans: 1

You must do that: 7 Exam Resolutions for Sure Success in 2018

Ques 11:  Slenderness ratio is the ratio of

  1. maximum size of column to minimum size of column
  2. width of column to depth of column
  3. effective length of column to least radius of gyration of the column
  4. effective length of column to width of column

Ans: 3

Ques 12: According to Indian standard specifications, 100 H6/g5 means that the

  1. actual size is 100 mm
  2. basic size is 100 mm
  3. difference between the actual size and basic size is 100 mm
  4. none of the above

Ans: 2

Ques 13: The stereo plotting instruments are generally manufactured on the principle of

  1. optical projection
  2. optical mechanism projection
  3. mechanical projection
  4. all the above.

Ans: 4

Ques 14: The angle between the plane of the equator and the plane of the ecliptic, is known as obliquity of the ecliptic and its value is

  1. 22° 30′
  2. 23° 27′
  3. 23° 30′
  4. 24° 0′.

Ans: 2

Ques 15: Systematic errors

  1. always follow some definite mathematical law
  2. can be removed by applying corrections to the observed values
  3. either make the result too great or too small
  4. all the above.

Ans: 4

Read Out: 5 Surprising Habits Of Toppers

Ques 16: Perspective centre relates to

  1. parallel projection
  2. orthogonal projection
  3. central projection
  4. none of these.

Ans: 3

Ques 17: If the general ground level of any area is 10% of the flying height, the principal points may be used as the centres of radial directions for small scale mapping even in tilted photograph up to

Ans: 3

Ques 18: The relief displacement of a minar 72 m high on photograph is 7.2 mm and its top appears 10 cm away from principal point. The flying height of the camera, is

  1. 500 m
  2. 1000 m
  3. 1500 m
  4. 2000 m.

Ans: 2

Ques 19: At western elongation, the pole star moves

  1. eastward
  2. westward
  3. northward
  4. southward

Ans: 4

Also Get Here: Anna University Model Question Papers

Ques 20: The equation which is obtained by multiplying each equation by the coefficient of its un-knowns and by adding the equations thus formed, is known as

  1. observation equation
  2. conditional equation
  3. normal equation
  4. none of these.

Ans: 3

Procedure to get Anna University Previous Year Question Papers PDF:

  • Students need to visit the official website www.annauniv.edu
  • Hit on ‘University Library’ link accessible at right side under ‘Quick Links’ head.
  • At new page, press on ‘Question Bank’ link accessible at top menu bar.
  • Previous Year Question Papers For EEE & other subjects will open up at your screen.
  • You may download Anna University Question Papers & access hard copy of it for exam preparation.

Press Here For Anna University Previous Year Question Papers Official Link

You may plan out your preparation by referring Anna University Previous Year Question Papers Regulation 2018. Download OOAD Previous Year Question Papers Anna University & score well in your exam.

Note:

Hope, you get Anna University Previous Year Question Papers. Stay tuned with our portal www.recruitmentinboxx.com for receiving more updates concerning latest jobs & others.

You May Also Like To Check This Section

ANNA University Distance Education AdmissionAnna University Admission
Anna University Exam Time TableAnna University Result 
Anna University Hall TicketAnna University Counselling
Anna University Fees StructureColleges Affiliated With Anna University

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *