Home / Question Paper / APPSC Polytechnic Lecturers Previous Papers (ECE/EEE/CSE) Old Paper PDF

APPSC Polytechnic Lecturers Previous Papers (ECE/EEE/CSE) Old Paper PDF

APPSC Polytechnic Lecturers Previous Papers

Updated APPSC Polytechnic Lecturers Previous Papers PDF is available here to download according to disciplines. Through APPSC Polytechnic Lecturers Old Papers, candidate can prepare well for the upcoming exam.

The APPSC Polytechnic Lecturers Sample Question Paper contains questions set by association for the Polytechnic Lecturers Exam. Download APPSC Polytechnic Lecturers (ECE/EEE/CSE) Previous Papers and start preparation accordingly.

APPSC Polytechnic Lecturers Online Previous Papers!!!

APPSC Polytechnic Lecturers Sample Paper will help you to understand the exam format and its difficulty level. Applicants should ensure that they follow the rules and regulations of the real exam while solving the Andhra Pradesh PSC Polytechnic Lecturers Previous Papers.

Appliers can collect the remaining information about APPSC Polytechnic Lecturers Previous Year Question Paper through the below section of this page which is well created by the team members of www.recruitmentinboxx.com

APPSC Polytechnic Lecturers Previous Papers

APPSC Polytechnic Lecturers Previous Papers Download PDF:

Name of Discipline APPSC Polytechnic Lecturers Previous Papers PDF
APPSC Polytechnic Lecturers Previous Papers for Mental AbilityDownload PDF
APPSC Polytechnic Lecturers Civil Engineering Previous PapersDownload PDF
GENERAL STUDIESDownload PDF
Software EngineeringDownload PDF
APPSC Polytechnic Lecturers ECE Previous PapersDownload PDF

APPSC Polytechnic Lecturers Previous Papers Questions with Answers:

Question 1: World Health day is observed on?

  1. 3rd April
  2. 4th April
  3. 5th April
  4. 7th April

Answer: 4

Question 2: The right to constitutional remedies allows Indian citizens to stand up for their rights against anybody even the government of India. Which article says this?

  1. Article 31
  2. Article 32
  3. Article 33
  4. Article 34

Answer: 2

Start Practicing From: APPSC Online Mock Test

Question 3: What was the original name of Mirabehn, an associate and disciple of Mahatma Gandhi?

  1. Oliver Schriener
  2. Millie Graham Polock
  3. Madeline Slade
  4. Margarate Cousins

Answer: 3

Question 4: Gol Ghar, a beehive shaped structure built in 1786 to store grains for the British Army, is located in which city ?

  1. Bhopal
  2. Patna
  3. Varnasi
  4. Lucknow

Answer: 2

Question 5: What is the name of India’s first nuclear reactor ?

  1. Cirius
  2. Apsara
  3. Dhruva
  4. Kamini

Answer: 2

Question 6: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1.Presentation  2.Recommendation  3. Arrival  4.Discussion  5.Introduction

  1. 5, 3, 4, 1, 2
  2. 3, 5, 4, 2, 1
  3. 3, 5, 1, 4, 2
  4. 5, 3, 1, 2, 4

Answer: 3

Get Online Preparation Tips & Tricks: APPSC Preparation Plan

Question 7: A is B’s sister. C is B’s mother. D is C’s father. E is D’s mother. Then, how is A related to D?

  1. Grandfather
  2. Grandmother
  3. Daughter
  4. Granddaughter

Answer: 4

Question 8: How many such pairs of digits are there in the number 421579368 each of which has as many digits between them in the number as when they are arranged in ascending order?

  1. None
  2. One
  3. Two
  4. Three

Answer: 4

Question 9: How many pairs of letters are there in the word ” CASTRAPHONE” which have as many letters between them in the word as in the alphabet?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: 6

Get Here Complete: APPSC Study Material

Question 10: Pick up the correct statement from the following:

  1. For thin structures subjected to wetting and drying, the water cement ratio should be 0.45
  2. For mass concrete structures subjected to wetting and drying, the water ratio should be 0.55
  3. For thin structures which remain continuously under water, the water-cement ratio by weight should be 0.55
  4. For massive concrete structures which remain continuously under water, the water cement ratio by weight should be 0.65
  5. All the above.

Answer: 5

APPSC Polytechnic Lecturers Previous Papers Ques/ Ans:

Question 11: The stereo plotting instruments are generally manufactured on the principle of

  1. optical projection
  2. optical mechanism projection
  3. mechanical projection
  4. all the above.

Answer: 4

Check Post Wise: APPSC Syllabus

Question 12: The most commonly used semiconductor material is

  1. silicon
  2. germanium
  3. mixture of silicon and germanium
  4. none of the above

Answer: 1

Question 13: In which of these is reverse recovery time nearly zero?

  1. Zener diode
  2. Tunnel diode
  3. Schottky diode
  4. PIN diode

Answer: 3

Question 14: The resolution of an n bit DAC with a maximum input of 5 V is 5 mV. The value of n is

  1. 8
  2. 9
  3. 10
  4. 11

Answer: 3

Question 15: The number of kilowatts in 135 milliwatts is

  1. 35 × 10–4 kW
  2. 135 × 10–3 kW
  3. 0135 kW
  4. 00135 kW

Answer: 1

Get Here Upcoming Exam Schedule: APPSC Calendar

Question 16: The output of a certain voltage divider is 12 V with no load. When a load is connected, the output voltage

  1. decreases
  2. increases
  3. remains the same
  4. becomes zero

Answer: 1

Question 17: A voltage divider consists of two 68 k resistors and a 24 V source. The unknown output voltage is

  1. 12 V
  2. 24 V
  3. 0 V
  4. 6 V

Answer: 1

Question 18: Friction factor for fluid flow in pipe does not depend upon the

  1. pipe length.
  2. pipe roughness.
  3. fluid density & viscosity.
  4. mass flow rate of fluid.

Answer: 1

Know Skills Required: How To Become Teacher

Question 19: All of the following alloying elements of steel increases hardness but sacrifice ductility, except

  1. nickel
  2. vanadium
  3. molybdenum
  4. chromium

Answer: 1

Question 20: Which of the following parameters is not responsible for the heat loss from a hot steam carrying bare pipe surface located in a room without fans ?

  1. Emissivity of pipe surface.
  2. Diameter & length of the pipe.
  3. Temperature of hot pipe surface & that of air in the room.
  4. none of these.

Answer: 4

Check List Of: Public Service Commission Exam Books

Advantages of APPSC Polytechnic Lecturers Previous Year Papers:

  • The APPSC Polytechnic Lecturers Solved Paper must be attempted within the official time limit and according to the marking scheme determined provided.
  • Candidates, through this simulation exercise, will be able to improve their quality of preparation for the examination.
  • Answering the APPSC Polytechnic Lecturers Model Paper will allow candidates to get acquainted with the pattern of the exam paper of APPSC Polytechnic Lecturers Model Paper Exam.
  • With help of APPSC Polytechnic Lecturers Previous Papers, applicants can prepare well.

Download State Wise: PSC Question Papers

Applicants can download the APPSC Polytechnic Lecturers Previous Papers through this page as well as from official website. You can also subscribe our free email section to get the updated details regarding APPSC Polytechnic Lecturers Previous Question Paper. Bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option for getting latest updates regarding APPSC Polytechnic Lecturers Previous Year Paper Online.

You May Also Like To Check This Section

APPSC NotificationAPPSC Eligibility Criteria 
APPSC Exam DateAPPSC Panchayat Secretary Syllabus
APPSC AEE SyllabusAPPSC Recruitment
Latest High Paid Up Teaching JobsAndhra Pradesh Current Affairs
Polytechnic JobsAndhra Pradesh Jobs

14 comments

  1. Sir, let me know abt which books are preferred for this lecturer post’s…

  2. Which books are preferred for polytechnic lecturer exam?

  3. Please inform to me Govt.polytechnic lectures job notifications

  4. Hello sir.Please inform the ap polytechnic lecturer notification date

  5. Pls inform the polytechnic lecturer’s notification

  6. when ever polytechnic lectureres notification release plz inform me sir

  7. Is there any pharmacy related jobs in ap polytechnic recruitment. If there how many posts are ther

  8. Is there negative marks present in ap polytechnic lecturer exam

  9. which books are studied for polytechnic lecturer

  10. Polytechnic lecturer jobs please inform me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *