Home / Bank Placement Papers / ICICI Bank Placement Papers – Previous Years Exam Question with Solution

ICICI Bank Placement Papers – Previous Years Exam Question with Solution

ICICI Bank Placement Papers

Those candidates who are preparing for the ICICI bank Recruitment exam they may take help from ICICI Bank Placement Papers. ICICI Bank Placement Papers are the best way for practicing for the examination.

We are also providing ICICI Bank Previous Years Exam Question with Solution on this page, this will definitely helpful for candidates and contenders can get the idea for preparing well of exams.

ICICI bank every year conducts the exam to select the applicants for various vacancies as per the requirement through written tests or interview. In the exam, question related to Verbal Ability, Numerical Ability, and Logical Reasoning.

To get further details about ICICI Bank Placement Papers for PO Exam, candidates need to scroll down the whole page which is framed by the team members of www.recruitmentinboxx.com

ICICI Bank Placement Papers

Question:1) If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.

  1. 40%
  2. 55%
  3. 35%
  4. 30%

Answer: 4

Question:2) A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally?

  1. 110 men
  2. 130 men
  3. 100 men
  4. none of these

Answer: 1

Get Detailed: ICICI Bank PO Syllabus

Question:3) In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years ?

  1. 500
  2. 600
  3. 800
  4. 900

Answers: 3

Question:4) If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times itself

  1. 6
  2. 8
  3. 10
  4. 12

Answers: 1

Question:5) Two trains move in the same direction at 50 kmph and 32 kmph respectively. A man in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely passes by him. What is the length of faster train?

  1. 100m
  2. 75m
  3. 120m
  4. 50m

Answer: 2

Read Also: Bank Exam Preparation Tips

Qusetion:6) How many mashes are there in 1 squrare meter of wire gauge if each mesh is 8mm long and 5mm wide ?

  1. 2500
  2. 25000
  3. 250
  4. 250000

Answer: 2

Question:7) x% of y is y% of ?

  1. x/y
  2. 2y
  3. x
  4. can t be determined

Answer: 3

Qusetion:8) The price of sugar increases by 20%, by what % should a housewife reduce the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before ?

  1. 15%
  2. 66%
  3. 12%
  4. 9%

Answer: 2

Check Out: Bank Previous Year Papers

Question:9) A man spends half of his salary on household expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50, what is his monthly salary?

  1. 500
  2. 1500
  3. 1000
  4. 900

Answer: 3

Question:10) A cylinder is 6 cms in diameter and 6 cms in height. If spheres of the same size are made from the material obtained, what is the diameter of each sphere?

  1. 5 cms
  2. 2 cms
  3. 3 cms
  4. 4 cms

Answer: 3

Question:11) If 2x-y=4 then 6x-3y=?

  1. 15
  2. 12
  3. 18
  4. 10

Answer: 2

Question:12) If x=y=2z and xyz=256 then what is the value of x?\

  1. 12
  2. 8
  3. 16
  4. 6

Answer: 2

Read Now: Top 25 Bank Interview Questions

Question:13) (1/10)18 – (1/10)20 = ?

  1. 99/1020
  2. 99/10
  3. 9
  4. none of these

Answer: 1

Question: 14) Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins.If all of them work together, find the time taken to fill the tank

  1. 17 1/7 mins
  2. 20 mins
  3. 8 mins
  4. none of these

Answer: 1

Question:15) Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day.How many hour a day should 40 men work to complete the job?

  1. 8 hrs
  2. 7 1/2 hrs
  3. 7 hrs
  4. 9 hrs

Answer: 2

Do You Know: How To Prepare For Bank Exam

Question: 16) Find the smallest number in a GP whose sum is 38 and product 1728

  1. 12
  2. 20
  3. 8
  4. none of these

Answer: 3

Question: 17) A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms downstream in 4 hrs. Find the speed of the boat in still water and the speed of the water current?

  1. 1/2 kmph
  2. 7/12 kmph
  3. 5 kmph
  4. none of these

Answer:2

Question: 18) ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC = 20. What is the length of AE?

Answer: AE = 10

Check Out: Bank Exam Coaching Institutes

Question: 19) In the given figure, PA and PB are tangents to the circle at A and B respectively and   the chord BC is parallel to tangent PA. If AC = 6 cm, and length of the tangent AP   is 9 cm, then what is the length of the chord BC

Answer: BC = 4 cm

Qusetion: 20) Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find the probability that they will consist of a king, a queen and an ace

Answer: 64/2210

Question: 21) To keeps one’s temper

  1. To become hungry
  2. To be in good mood
  3. To preserve ones energy
  4. To be aloof from
  5. None of these

Answer: 2     

Question: 22) To catch a tartar

  1. To trap wanted criminal with great difficulty
  2. To catch a dangerous person
  3. To meet with disaster
  4. To deal with a person who is more than one’s match
  5. None of these

Answer: 2

Read Here: Bank Interview Questions and Answers

Question: 23) To drive home

  1. To find one’s roots
  2. To return to place of rest
  3. Back to original position
  4. To emphasise
  5. None of these

Answer: 4

Question: 24) To have an axe to grind

  1. A private end to serve
  2. To fail to arouse interest
  3. To have no result
  4. To work for both sides
  5. None of these

Answer: 1

Question: 25) SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  1. CMN
  2. UJI
  3. VIJ
  4. IJT

Answer: 3

Also Check: Bank Exam Study Material

Question: 26) FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  1. JAK
  2. HAL
  3. HAK
  4. JAI

Answer: 1

Question: 27) ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

  1. OLPA
  2. KLMA
  3. LLMA
  4. KLLA

Answer: 4

Question: 28) Vincent has a paper route. Each morning, he delivers 37 newspapers to customers in his neighborhood. It takes Vincent 50 minutes to deliver all the papers. If Vincent is sick or has other plans, his friend Thomas, who lives on the same street, will sometimes deliver the papers for him.

  1. Vincent and Thomas live in the same neighborhood.
  2. It takes Thomas more than 50 minutes to deliver the papers.
  3. It is dark outside when Vincent begins his deliveries.
  4. Thomas would like to have his own paper route.

Answer: 1

Question: 29) The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug.

  1. Taxol is poisonous when taken by healthy people.
  2. Taxol has cured people from various diseases.
  3. People should not eat the fruit of the Pacific yew.
  4. The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.

Answer: 3

Know Here: Bank Exam Pattern

Question: 30) Extreme old age when a man behaves like a fool

  1. Imbecility
  2. Senility
  3. Dotage
  4. Superannuation

Answer: 3

Final Words

Interested candidates can download ICICI Bank Placement Papers 2018 with questions and Answers from the above section. We are also providing placement papers of other reputed companies on our website. So, job hunters who want to do work in other banks can obtain placement papers regarding that from our web portal that is www.recruitmentiboxx.com

You May Also Like To Check This Section

ICICI Bank SalariesBank Reasoning Quiz
Bank Computer Knowledge QuestionBank General Awareness Quiz
Bank Quantitative AptitudeBank English Grammar Quiz
Career in Banking Sector In IndiaLatest Bank Jobs

One comment

  1. very God banking in our country

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *