Home / Placement Papers / Oracle Placement Papers For ECE/CSE Off Campus Pattern PDF With Answers

Oracle Placement Papers For ECE/CSE Off Campus Pattern PDF With Answers

Oracle Placement Papers

Oracle Placement PapersTo qualify the Written Exam, you actually need Oracle Placement Papers for better preparation, so candidates who are going to appear in recruitment exam, they may get Oracle Placement Papers with paper pattern from this page. Candidates may also get the Oracle Off Campus Placement Papers for ECE, CSE with Answers from the below section of this page which will help you a lot to crack the exam.

You may also download the online Oracle Placement Papers in PDF form. Oracle Corporation is an American multinational computer technology organization, and it headquarter is situated in Redwood City, California. You may get the complete details regarding Oracle Placement Papers from the below section of this page of www.recruitmentinboxx.com. Please have a look below!!!

Oracle Placement Paper Pattern:

Testing Areas No. of Questions Time (in minutes)
Verbal 15 25 mins
Quant+ Reasoning 20 + 20 35 mins
Technical 20 30 mins
Total 75 90

Oracle Placement Papers

Question 1: The first Unix operating system, as it was in development stage, was written in the

  1. C language
  2. B language
  3. assembly language
  4. none of these

Answer: 2

Check Out: How To Write On Exam Paper Faster & Better

Question 2: Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘D’. (Ignore the errors of punctuation, if any).

 (solve as per the direction given above)

  1. We discussed about the problem so thoroughly
  2. on the eve of the examination
  3. that I found it very easy to work it out.
  4. No error.

Answer: 1

Question 3: (solve as per the direction given above)

  1. I could not put up in a hotel
  2. because the boarding and lodging charges
  3. were exorbitant.
  4. No error.

Answer: 1

Question 4: (solve as per the direction given above)

  1. If I had known
  2. this yesterday
  3. I will have helped him.
  4. No error.

Answer: 3

Read this: How To Reduce Negative Marking In Exam

Question 5: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Answer: 2

Question 6: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 2

Question 7: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Answer: 2

Must Read Best Tips To: Get Rid Of Sleeping While Studying

Question 8: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Question 9: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Question 10: A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Answer: 2

Read Here: Tips to Get 100% Results in Exams

Question 11: Study the following table and answer the questions based on it.

Expenditures of a Company (in Lakh Rupees) per Annum Over the given Years.

Year Item of Expenditure
Salary Fuel and Transport Bonus Interest on Loans Taxes
1998 288 98 3.00 23.4 83
1999 342 112 2.52 32.5 108
2000 324 101 3.84 41.6 74
2001 336 133 3.68 36.4 88
2002 420 142 3.96 49.4 98

What is the average amount of interest per year which the company had to pay during this period?

  1. 32.43 lakhs
  2. 33.72 lakhs
  3. 34.18 lakhs
  4. 36.66 lakhs

Answer: 4

Question 12: The total amount of bonus paid by the company during the given period is approximately what percent of the total amount of salary paid during this period?

  1. 1%
  2. 5%
  3. 1%
  4. 25%

Answer: 3

Question 13: Total expenditure on all these items in 1998 was approximately what percent of the total expenditure in 2002?

  1. 62%
  2. 66%
  3. 69%
  4. 71%

Answer: 3

Read this: How to Manage Time during Exams

Question 14: What are the major data structures used in the following areas : RDBMS, Network data model and Hierarchical data model.

Answer: RDBMS = Array (i.e. Array of structures)

Network data model = Graph

Hierarchical data model = Trees

Question 15: Minimum number of queues needed to implement the priority queue?

Answer: Two. One queue is used for actual storing of data and another for storing priorities.

Question 16: In an AVL tree, at what condition the balancing is to be done?

Answer: If the ‘pivotal value’ (or the ‘Height factor’) is greater than 1 or less than -1.

Must Read this: How To Make Habit Of Studying

Question 17: What is a binary semaphore? What is its use?

Answer: A binary semaphore is one, which takes only 0 and 1 as values. They are used to implement mutual exclusion and synchronize concurrent processes.

Question 18: What is thrashing?

Answer: It is a phenomenon in virtual memory schemes when the processor spends most of its time swapping pages, rather than executing instructions. This is due to an inordinate number of page faults.

Question 19: What is database?

Answer: A database is a logically coherent collection of data with some inherent meaning, representing some aspect of real world and which is designed, built and populated with data for a specific purpose

Best Tips: 11 Tips To Remember What You Read

Question 20: SNAPSHOT is used for [DBA]

  1. Synonym,
  2. Table space,
  3. System server,
  4. Dynamic data replication

Answer: 4

Oracle Technical Interview Questions:

  1. Tell us about your academic projects.
  2. What is your strong point in terms of technical knowledge? Like JAVA, C, C++.
  3. What is inheritance? What are the different types of inheritance?
  4. What are any two the differences between C++ and Java?
  5. What do you mean by platform independence?
  6. What is the word used for virtual machine in JAVA? How is it implemented?
  7. What are the advantages of DBMS? List them?
  8. What is the process of inheriting variable of one class to other class?
  9. List its different types?

Know More About: How to Crack Interview

Oracle HR Interview Questions:

  1. Introduce yourself.
  2. Some discussion about my hobbies. Which one is your favorite & why? What does it teach you?
  3. Why are you not pursuing dance or basketball as your career? (I mentioned dance & basketball as my hobbies).
  4. Tell me one real time situation where you have emerged as a Leader?
  5. What are your strengths and weaknesses?
  6. Why do you want to work at our company?
  7. What is the difference between confidence and over confidence?
  8. What is the difference between hard work and smart work?
  9. How do you feel about working nights and weekends?

Do You Know: How To Dress For an Interview

Candidates may connect with www.recruitmentinboxx.com to receive latest details regarding Oracle Placement Papers. Students can also join us on Facebook or Google plus we will send the latest updates on your Facebook wall. Students can subscribe our free email section for getting more details about Oracle Placement Papers directly in your mailbox.

You May Also Like To Visit This Section

Oracle Recruitment Oracle Salaries
Best Jobs In India How To Find Study Material Online
How To Survive First Year Of College Careers That Involve Creativity
5 Surprising Habits Of Toppers 9 Tips To Be More Professional at Work

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>