Home / Placement Papers / SBI Placement Papers – PO/SO/Clerk/Manager Question Paper with Answer

SBI Placement Papers – PO/SO/Clerk/Manager Question Paper with Answer

SBI Placement Papers

One dreaming to become PO, SO, Clerk or Manager in State Bank of India can accomplish it by preparing for same. For this, there is requirement of SBI Placement Papers. We have bought SBI Placement Question Paper with Answer which is quite beneficial.

SBI Placement Papers For PO/SO/Clerk/Manager:

State Bank of India is a multinational banking and financial services corporation headquartered in Mumbai, Maharashtra. It recruits fresh or experienced personnel for PO, SO, Clerk or Manager through test or interview.

Practice questions form State Bank of India Placement Papers:

SBI Placement Question Paper with Answers is selected after extensive research on past 5 years previous sample papers. One requires continuous practice & study plan to ensure selection for PO, SO, Clerk or Manager in bank.

We recommend the aspirants to collect SBI Placement Papers for PO, SO, Clerk or Manager & practice them on regular basis. Further, team of www.recruitmentinboxx.com has provided latest SBI PO Placement Papers on this page.

SBI Placement Papers

Question 1: Which of the following Departments of the Govt. of India is helping banks in disbursement of rural credit by the bank?

  1. Railways
  2. State Road Transpots
  3. Post and Telegraph
  4. Ministry of Health
  5. None of these

Answer: 5

Check Here: Bank Exam Pattern

Question 2: Who amongst the following got third position in long Jump event of the Bayer International Athletics held in Germany in 2007 ?

  1. Shiny Wilson
  2. Anju Bobby George
  3. Neha Sanwal
  4. Prajakta Sawant
  5. None of these

Answer: 2

Question 3: Asafa Powel who created a new world record in 100 metres race is a citizen of –

  1. Jamaica
  2. South Africa
  3. India
  4. USA
  5. south Korea

Answer: 1

Question 4: Sinzo Abe who was on visit to India in recent past is the –

  1. Prime Minister of South Korea
  2. Prime Minister of North Korea
  3. Prime Minister of Japan
  4. President of South Korea
  5. None of these

Answer: 3

Read Out: Bank Exam Preparation Tips

Question 5: Which of the following is a Public Sector Unit?

  1. TCS
  2. ICICI Bank
  3. TESCO
  4. BHEL
  5. All of these

Answer: 5

Question 6: Who amongst the following was the captain of the Indian Hockey Team who won Asia Cup 2007 held in Chennai ?

  1. Baichung Bhutia
  2. Dilip Tirkey
  3. Pnkaj Adwani
  4. Manavjeet Singh Sandhu
  5. None of these

Answer: 5

Question 7: Asia Pacific Economic Business meet was organized in September 2007 in –

  1. New Delhi
  2. Beijing
  3. Tokyo
  4. London
  5. Sydney

Answer: 5

Must Check: Bank Exam Coaching Institutes

Question 8: In a certain code LONG is written as 5123 and GEAR is written as 3748. How is LANE written in that code?

  1. 5427
  2. 5247
  3. 5847
  4. 5237
  5. None of these

Answer: 5

Question 9: Who is second to the right of F ?

  1. M
  2. R
  3. T
  4. Data inadequate
  5. None of these

Answer: 3

Question 10: Which of the following is the middle digit of the second highest among the following five numbers?

254 319 963 842 697

  1. 5
  2. 1
  3. 6
  4. 4
  5. 9

Answer: 4

Read Here: Bank Exam Syllabus

Question 11: Who amongst the following is the Secretary General Of UNO ?

  1. Al Gore
  2. Shashi Tharoor
  3. Gordon Drown
  4. Hugo Chavez
  5. None of these

Answer: 5

Question 12: The “Orange Coalition Govt” was formed once again in which of the following countries?

  1. Russia
  2. Ukraine
  3. France
  4. Germany
  5. None of these

Answer: 2

Question 13: The Govt. of India put a ban on export of which of the following commodities at the price below the price of the same in domestic market?

  1. Steel
  2. Chemical Fertilizer
  3. Pharma Products
  4. Electronic Goods
  5. None of these

Answer: 5

Know More About: Bank Exam Study Material

Question 14: Dr. Mnamohan SAingh called George Bush to explain the difficulties he is having in implementing agreements related with which of the following with USA ?

  1. Suply of sugar
  2. Civilian nuclear Co-operation
  3. Purchase of fighter planes
  4. Purchase of Gas / Petroleum
  5. None of these

Answer: 2

Question 15: India Launched which of the following Satellites in September 2007 ?

  1. EDUSAT
  2. MATSAT
  3. CROSAT-IIB
  4. INSAT-4CR
  5. None of these

Answer: 4

Question 16: India won the ONGC Cup Football Tounament 2007 by beating-

  1. Syria
  2. Pakistan
  3. Britain
  4. France
  5. None of these

Answer: 1

Do You Know: How to Prepare for Bank exam

Question 17: These questions are based on the following letter/number/symbol arrangement. Study it carefully to answer the questions.

A 8 B 6 # 7 H U % 3 $ F V R 2 I @ 4 1 W E 9 © L 5

Which of the following is seventh to the right of fifteenth from the right end ?

  1. 4
  2. 3
  3. 1
  4. w
  5. None of these

Answer: 4

Question 18: How many such numbers are there in the above arrangement each of which is immediately followed by a vowel but not immediately preceded by a number ?

  1. None
  2. (2)
  3. Two
  4. Three
  5. More than three

Answer: 2

Question 19: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to the group?

  1. Iron
  2. Copper
  3. Zinc
  4. Aluminum
  5. Brass

Answer: 5

Check Here: Bank Previous Year Papers

Question 20: How many meaningful English words can be made from the letters ADER, using each letter only once in each word?

  1. None
  2. One
  3. Two
  4. Three
  5. More than three

Answer: 5

Question 21: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

  1. 19
  2. 17
  3. 23
  4. 29
  5. 27

Answer: 5

Question 22: Hem Dutta who was honoured gy the prestigious Rajiv Gandhi National Sadbhawana Award 2007 is famous-

  1. Author
  2. Social Activist
  3. Player
  4. Film Producer
  5. Scientist

Answer: 2

Hit Here For: SBI PO Exam Syllabus

Question 23: India’s foreign exchange reserve declined sharply in recent past. What was the main reason for the same?

  1. Heavy demand of the same by foreign tourists
  2. Import of Wheat from Pakistan and S.Korea
  3. Appreciation of Rupee Value
  4. Instability in coalition Govt. in centre
  5. None of these

Answer: 3

Question 24: Which of the following organization/agencies has established a fund known as “investor production fund” ?

  1. SEBI
  2. NABARD
  3. Bombay stock exchange
  4. AMFI
  5. None of these

Answer: 3

Question 25: India has different categories of commercial banks.Which of the following is NOT one such categories?

  1. Private Banks
  2. Commodities Banks
  3. Nationalized Banks
  4. Cooperative Banks
  5. Foreign Banks

Answer: 2

Check This: SBI Specialist Officer Syllabus 

Question 26: Which of the following countries does not play International Cricket ?

  1. Russia
  2. England
  3. South Africa
  4. Pakistan
  5. India

Answer: 1

Question 27: The money which Govt. of India spends on the development of infrastructure in country comes from the which of the following sources ?

[Pick up the correct Statement(s)]

  • Loan from World Bank/ADB etc
  • Taxs collected from the people
  • Loan from the RBI
  1. Only 1
  2. Only 2
  3. Only 3
  4. Both 1 and 2
  5. All 1,2 and 3

Answer: 5

Question 28:  Who amongst the following was the captain of the India cricket team who won thw Twenty-20 World Cup-2007 ?

  1. Yuvraj Singh
  2. S.Dhoni
  3. Rahul Dravid
  4. Saurav Ganguly
  5. None of these

Answer: 2

Read Also: How To Prepare For SBI Clerk Exam

Question 29:  Mnay times we read in financial news paper about ‘FII’.What is the full form of ‘FII’?

  1. Final Investment in India
  2. Foreign Investment in India
  3. Formal Investment in India
  4. Fair Institutional Investment
  5. Foreign Institutional Investment

Answer: 5

Question 30:  Benazir Bhutto Is associated with which of the following parties

  1. Muslim League
  2. Pakistan People’s Party
  3. Pakistan National Congress(D) Islamic Movement of Pakistan
  4. None of these

Answer: 2

Placement At State Bank Of India:

State Bank of India conducts Specialist Officer (SO), Probationary Officer (PO) and Clerk examinations to fill out various positions at branches across the country.

Selection Stages for SBI Clerk:

One desirous to be interested in preparing and managing files containing documents may apply for clerk. Every year more than 20000 posts are notified at Clerical level. Those who crack both stages are appointed as clerk.

  • Clerk Prelims Exam
  • Clerk Mains Exam

SBI Recruitment Process for PO:

One aspiring to be employed as Probationary officer will undergo Preliminary Exam, Main Exam followed by Group Discussion and Interview. In test, one’ awareness with current events is known.

  • Preliminary Exam
  • Main Exam
  • Group Discussion

Manager in SBI:

India’s biggest bank invites online applications for recruitment of special management executives (SME). It is great career opportunity for Graduate or Post Graduate contenders having experience in relevant field.

Final Note:

For better preparation you will take a look on SBI Placement Papers which are given above you can also take the SBI Placement Papers from the official site of organization.

Candidates are advised to stay connected with web portal that is www.recruitmentinboxx.com to attain latest detail regarding SBI Placement Papers. So stay tuned with web portal.

You may also follow us on facebook and google+ for more updates and you may also bookmark the web portal by pressing ctrl+ option for latest SBI Placement Papers.

You May Also Like To Visit This Section

Latest Bank JobsSBI Online Application Form 
SBI ResultSBI Recruitment
SBI Admit CardSBI Challan Form
SBI Junior Associates RecruitmentSBI Call Letter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *