Home / Question Paper / SSC Constable GD Sample Question Papers| PDF Previous Year 2016, 2015, 2014 Solved

SSC Constable GD Sample Question Papers| PDF Previous Year 2016, 2015, 2014 Solved

SSC Constable GD Sample Question Papers

For selection to Constable (GD) Position in CAPFs, NIA & SSF & Rifleman (GD), Staff Selection Commission will hold Online Exam from 30.01.2018 to 05.02.2018. SSC Constable GD Sample Question Papers are available on this page for those applicants who are planning to prepare for upcoming SSC Constable GD Exam. For better preparation of exam, you actually need the SSC Constable GD Previous Year Question Paper. So, applicants can get the SSC Constable GD Solved Paper PDF of Year 2016, 2015, 2014 through this page.  

By Solving SSC Constable GD Question Paper, one can enhance speed & get full idea about pattern & questions to be ask in the written exam. Start preparation from SSC Constable GD Sample Paper now onwards. For getting complete details about SSC Constable Previous Year Question Paper, you need to go through the below section of this page which is well created by the team members of www.recruitmentinboxx.com

SSC Constable GD Sample Question Papers PDF

SSC Constable GD Sample Paper for General IntelligenceDownload PDF
SSC Constable GD Old Question PaperDownload PDF
SSC Constable GD Sample Paper for General Intelligence and ReasoningDownload PDF
SSC Constable GD Sample Previous Year Paper in HindiDownload PDF

SSC Constable GD Question Paper with Answers

Question 1: Uttarakhand: Dehradun: Mizoram?

  1. Aizawal
  2. Kohima
  3. Shillong
  4. Darjeeling

Answer: 1

Question 2: ADGJ: BEHK: : DGJM : ?

  1. KPUB
  2. GJMP
  3. KNQT
  4. PSVY

Answer: 2

Question 3: Which one is the same as Mumbai, Kolkata and Cochin?

  1. Delhi
  2. Kanpur
  3. Chennai
  4. Sholapur

Answer: 3

Question 4: The following numbers fall in a group. Which one does not belong to the group?

53, 63, 83, 73

  1. 53
  2. 63
  3. 83
  4. 73

Answer: 2

Get here Updated Exam Pattern + Syllabus: SSC Constable GD Syllabus

Question 5: 1: 1: 10:?

  1. 12
  2. 110
  3. 210
  4. 1000

Answer: 4

Question 6:  For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Question 7:  Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Question 8:  First International Peace Congress was held in London in

  1. 1564 AD
  2. 1798 AD
  3. 1843 AD
  4. 1901 AD

Answer: 3

Start From Here: SSC Online Test Series

Question 9:  The revolutionary like Ashfaqullah Khan, Chandra Shekhar Azad, Ram Prasad Bismil, Roshan Singh and Rajendra Lahiri were all associated with :

  1. The Kakori Conspircy case (1925)
  2. 1857 Revolt
  3. Chauri Chaura Case
  4. The Jallianwala Bagh massacre

Answer: 1

Question 10:  The Moplah Rebellion in 1921 in Malabar was Muslim Peasants Rabellion against:

  1. Muslim Land Holders
  2. The British Government Authority
  3. The non-tribal outsiders
  4. Hindu Land Holders

Answer: 4

Question 11: Which of the following is a subset of  {b, c, d}?

  1. { }
  2. {a}
  3. {1 , 2 , 3}
  4. {a, b, c}

Answer: 1

Question 12: The value of 5 in the number 357.21 is

  1. 5 tenths
  2. 5 ones
  3. 5 tens
  4. 5 hundreds

Answer: 3

Check Questions Here: SSC General Awareness

Question 13: 3x – 4(x + 6) =

  1. x + 6
  2. -x – 24
  3. 7x + 6
  4. -7x – 24

Answer: 2

Question 14: Which of the following is the Highest Common Factor of 18, 24 and 36?

  1. 6
  2. 18
  3. 36
  4. 72

Answer: 1

Question 15: Items bought by a trader for $80 are sold for $100. The profit expressed as a percentage of cost price is

  1. 5%
  2. 20%
  3. 25%
  4. 50%

Answer: 3

Question 16: I ….. tennis every Sunday morning.

  1. playing
  2. play
  3. am playing
  4. am play

Answer: 2

Know Here: How to Crack SSC Exam

Question 17: Foremost

  1. Hindmost
  2. Unimportant
  3. Disposed
  4. Mature
  5. Premature

Answer: 2

Question 18: Ram was / senior to / Sam in college.

  1. Ram was
  2. senior to
  3. Sam in college
  4. No Error

Answer: 4

Question 19: It was him / who came / running / into the classroom.

  1. It was him
  2. who came
  3. running
  4. into the classroom
  5. No Error

Answer: 1

Read Out: Best Books for SSC Constable GD Exam

Question 20: A person who renounces the world and practices self-discipline in order to attain salvation:

  1. Sceptic
  2. Ascetic
  3. Devotee
  4. Antiquarian

Answer: 2

To download SSC Constable GD Sample Question Papers, candidates must visit this Official Link. You can also leave a comment on the box below if you have any suggestion or any other thoughts. You can also bookmark the web portal that is www.recruitmentinboxx.com by pressing Ctrl+D option. Visitors can subscribe our free email service for getting more details in your mailbox. Entrants can join us on Facebook and Google Plus. We will also send all information on your Facebook wall.

You May Also Like To Visit This Section

SSC Online NotificationSSC Constable GD Recruitment
SSC Constable GD Admit CardSSC Constable GD Results
SSC Interview Questions and AnswersSSC Books & Exam Preparation Material
SSC Eligibility CriteriaSSC Salary Structure

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *