Home / Placement Papers / Syntel Placement Papers – Solution, Imp Interview Question, Free Online

Syntel Placement Papers – Solution, Imp Interview Question, Free Online

Syntel Placement Papers

Syntel is planning to recruit willing and eligible candidates for the vacant positions through recruitment process. Interested aspirants who want to join this reputed organization can start their preparation with the help of Syntel Placement Papers. Organization conducts written examination, group discussion, technical interview and HR interview for finding eligible candidate for the vacant and suitable posts. Apart from Syntel Placement Papers, aspirants may check Syntel placement papers with solution along with the Imp Interview Question also.

Aspirants can check latest Syntel placement papers from this page and must start the preparation by solving them. By solving the Syntel placement papers, aspirants can boost up their confidence level which will also help them in qualifying Syntel recruitment examination. Aspirants may also download the Placement papers of Syntel in PDF format by tapping the below provided direct link. Aspirants who want to fetch more information about Syntel Placement Papers are advised to scroll down this page which is well furnished by the team of www.recruitmentinboxx.com.

Hiring Process of Syntel

  • Written Exam
  • Group Discussion
  • Technical Interview
  • HR Interview

Syntel Written Exam Pattern:

SectionNo. of questionsDuration
Quantitative Ability3020 minutes
Verbal3020 minutes
Logical Reasoning3020 minutes
Total901 hour

Syntel Written Exam Syllabus:

English Languageshort reading comprehension passages, basic grammar fill in the blanks, synonyms, antonyms, paragraph completion, sentence completion, vocabulary, etc.
Logical Reasoningdata interpretation and logical reasoning questions, easy solving puzzles, graphs, charts, tables, line arrangements, statement-assumption, etc.
Quantitative Abilityalgebra, time & work, time, speed & distance, arithmetic, percentages, profit & loss, geometry, etc

Syntel Placement Papers

Syntel Placement Papers With Answers

We are providing Syntel previous placement papers with solutions for the aspirants who are going to appear in the Syntel written exam. With the help of Syntel previous placement papers with Answer, aspirants will get an idea of questions asked in the examination.

Question: 1 what is the smallest number by which 2880 must be divided in order to make it into a perfect square?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer 3

Question: 2   A fathers is 30 years older than his son however he will be only thrice as old as the son after 5 year. What is father’s present age?

  1. 40 yrs
  2. 30 yrs
  3. 50 yrs
  4. none of these

Answer. 1

Must Read This: How to Prepare For  Written Exam

Question: 3 If x/y=4 and y is not ‘0’ what % of x is 2x-y

  1. 150%
  2. 175%
  3. 200%
  4. 250%

Answer: 2

Question: 4 If an item costs Rs.3 in ’99 and Rs.203 in ’00.What is the % increase in price?

  1. 200/3 %
  2. 200/6 %
  3. 100%
  4. none of these

Answer: 1

Question: 5. 5 men or 8 women do equal amount of work in a day. a job requires 3 men and 5 women to finish the job in 10 days how many woman are required to finish the job in 14 days.

  1. 10
  2. 7
  3. 6
  4. 12

Answer: 2

Question: 6. A simple interest amount of rs 5000 for six month is rs 200. what is the anual rate of interest?

  1. 10%
  2. 6%
  3. 8%
  4. 9%

Answer: 3

Do You Know: In Which Color Interviewer Will Love To See You

Question: 7.  In objective test a correct Answer score 4 marks and on a wrong Answer 2 marks are —. a student score 480 marks from150 question. How many Answer were correct?

  1. 120
  2. 130
  3. 110
  4. 150

 Answer: 130

Question: 8 an artical sold at amount of 50% the net sale price is rs 425 .what is the list price of the artical?

  1. 500
  2. 488
  3. 480
  4. 510

Answer: 1

Question: 9 A man leaves office daily at 7pm A driver with car comes from his home to pick him from office and bring back home. One day he gets free at 5:30 and instead of waiting for driver he starts walking towards home. In the way he meets the car and returns home on car He reaches home 20 minutes earlier than usual. In how much time does the man reach home usually??

Answer. 1hr 20min

Question: 10   A works thrice as much as B. If A takes 60 days less than B to do a work then find the number of days it would take to complete the work if both work together?

Answer: 22½days

Question: 11. Unless you stop to make noise at once,/ I will have no option but to  / bring the matter to the attention of the police / No error

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Answer: 1

Check Here: Tricks To Manage Study And Job Together

Question: 12.The Minister along with his / party colleagues have / been invited to the party / No error

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Answer: 2

Question: 13. A group of friends / want to visit/ the new plant as early as possible / No error

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Answer: 2

Question: 14. It is rude / for the young / making fun of their elders/ No error

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Answer: 3

Check Here: Tips to Succeed in Group Discussion

Question: 15. Meerabai was sent away from her home/ because she spend most of the time/ in the company of holy men/ No error

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Answer: 2

Question: 16. Madan……………the first prize in this competition

  1. bore up
  2. bore with
  3. bore out
  4. bore away

Answer: 1

Question: 17. In large cities people are cut………………from nature.

  1. down
  2. out
  3. off
  4. away

Answer: 3

Question: 18. Your friend died……………over work

  1. of
  2. from
  3. due to
  4. with

Answer:1

Question: 19. It is not easy to beat……………..a swarm of wasps if they attack you

  1. out
  2. up
  3. down
  4. off

Answer: 4

Read Here: Tips to Get 100% Results in Exams

Question: 20. What a sensation it would cause if it……………………now discovered that such a man had left behind a diary.

  1. is
  2. be
  3. was
  4. were

Answer: 4

Syntel Group Discussion Topics

  • How demonetization is affecting common people more than black money holders?
  • Is it fair to spare political parties from income tax investigation?
  • Are digital payments secure enough for the Indian economy to go cashless?
  • Chinese Goods vs Indian Goods
  • Economic growth is more important than Ecological protection
  • Extracurricular activities should be made compulsory in school
  • How is Technology impacting the Banking sector
  • Is the youth of India confident or confused?
  • Are Ethics just Business Pretence?
  • Cleanliness is a Fundamental Responsibility of an Indian Citizen

Check Here: How to Prepare For Group Discussion

Syntel Technical Interview Questions And Answers

We are providing Syntel previous placement papers and answers which are mostly asked by the interviewer from aspirants:

Question: 1 what is .NET Framework?

Answer: It is complete surroundings that allow developers to develop, run, and deploy the following applications:

  • Console applications
  • Windows Forms applications
  • Windows Presentation Foundation (WPF) applications
  • Web applications (ASP.NET applications)
  • Web services
  • Windows services
  • Service-oriented applications using Windows Communication Foundation (WCF)
  • Workflow-enabled applications using Windows Workflow Foundation (WF)

Do You Know: Never Say These Things in Interview

Question: 2 List the new features added in .NET Framework 4.0.

Answer: Below stated are the new features added in .NET Framework 4.0

  • Improved Application Compatibility and Deployment Support
  • Dynamic Language Runtime
  • Managed Extensibility Framework
  • Parallel Programming framework
  • Improved Security Model
  • Networking Improvements
  • Improved Core ASP.NET Services
  • Improvements in WPF 4
  • Improved Entity Framework (EF)
  • Integration between WCF and WF

Question: 3 what is an object?

Answer: Object is example of classes which is a basic unit of a system. It is a unit that has attributes, behavior, and identity. The class definition defines the Attributes and behavior of an object.

Check here: You Must Remember This While Going For Interview

Question: 4 what is the full form of ADO?

Answer: The full form of ADO is ActiveX Data Object.

Question: 5 What are the advantages of Distributed Processing?

Answer: Advantages of Distributed Processing are as follows:

  • Security/Encapsulation
  • Distributed database
  • Faster Problem solving
  • Security through redundancy
  • Collaborative Processing

Syntel HR Interview Questions

  • Tell me about yourself?
  • Why should I hire you?
  • What are your strengths and weaknesses?
  • Why do you want to work at our company?
  • What is the difference between hard work and smart work?
  • Why did you resign from your previous job?
  • Tell me about a situation when your work was criticized?
  • What was the toughest challenge you have ever faced?
  • What would you say to your boss if he is crazy about an idea, but you think it stinks?
  • Why are not you earning more money at this stage of your career?

Must ReadStrategies of Personality Development

Syntel placement papers PDF download

For the ease of aspirants, we are providing Syntel placement papers with Answer PDF. With the help of Syntel Placement Papers aspirants may start their preparation according. Here we are providing some crucial question answers which are mostly asked from candidates in the written examination, so what are you waiting for? Go ahead and grab details soon!!

Syntel placement papers 2017 with Answers PDFGet Here
Syntel placement papers PDFGet Here
Syntel placement papers 2011 with Answer PDFGet Here
Syntel placement papers 2016 with Answer PDFGet Here

It is a multinational provider of integrated technology and business services organization is based in U.S. Candidates who want to enhance their career in this reputed organization are advised to perform well in the recruitment examination. This is only possible when candidates start their preparation from Syntel company placement papers, as it will help you to get an idea of examination pattern and types of question asked in the exam.

Aspirants may subscribe to our free email services for getting more information regarding Syntel company placement papers in their mailbox. Also candidates may follow us on Face book and Google Plus also. Aspirants may also bookmark our web portal (www.recruitmentinboxx.com) by pressing CTRL+D.

You May Also Like To Check This Section

How To Maximize Your Score In ExamHow To Get Rid Of Sleeping While Studying
How To Write On Exam Paper Faster & BetterHow To Reduce Negative Marking In Exam
11 Tips To Remember What You ReadHow to Score Good Marks in Exam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *