Home / Placement Papers / Tech Mahindra Placement Papers with Answers pdf Paper Pattern, Topics

Tech Mahindra Placement Papers with Answers pdf Paper Pattern, Topics

Tech Mahindra Placement Papers

Freshers who want to get placed in Tech Mahindra because of its good package and multinational exposure can download Tech Mahindra Placement Papers with Answers simply from here to start their preparation. You can also get Tech Mahindra Paper Pattern to check topics wise marks distribution.

If you are going to work in the said MNC then you can get Tech Mahindra Placement Papers With Answers in pdf form through this page for better preparation. You can also avail the new Tech Mahindra Paper Pattern Online from this page.

Tech Mahindra Placement Papers with Answers:

We the team of www.recruitmentinboxx.com has prepared this page for candidates who want to begin their preparation for Tech Mahindra Recruitment Exam and searching for Tech Mahindra Placement Papers PDF. So, have a glance here!!!

Tech Mahindra Written exam consists of seven sections – English Language General 1, English Language General 2, English Language Comprehension, Quantitative Ability / Arithmetic Ability, Verbal Reasoning General, Verbal Reasoning paragraph and Non-Verbal Reasoning.  You are needed to go through Tech Mahindra Placement Papers which is well tuned below on this page.

Tech Mahindra Placement Papers

Section A (ENGLISH)

In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

Question 1. ENORMOUS

  1. Soft
  2. Average
  3. Tiny
  4. Weak

Answer: Option 3

Question 2. EXODUS

  1. Influx
  2. Home-coming
  3. Return
  4. Restoration

Answer: Option 1

Question 3. MORTAL

  1. Divine
  2. Immortal
  3. Spiritual
  4. Eternal

Answer: Option 2

Check Complete Pay Scale From Here: Tech Mahindra Salaries in India

In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, option ‘D’ is the answer.

Question 4. The workers are hell bent at getting what is due to them.

  1. hell bent on getting
  2. hell bent for getting
  3. hell bent upon getting
  4. No improvement

Answer: Option 3

Question 5. If the room had been brighter, I would have been able to read for a while before bed time.

  1. If the room was brighter
  2. If the room are brighter
  3. Had the room been brighter
  4. No improvement

Answer: Option 3

Question 6. I can have ____ a pizza __ a chicken dish for lunch.

  1. Whether, or
  2. As, whereas
  3. Either, or

Answer: Option 3

Question 7. ___ my father __ my mother are from Mumbai.

  1. Both, and
  2. Either, or
  3. Both, with

Answer: Option 1

Must Read: How To Prepare English For Competitive Exams

In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.

Question 8. After driving professor Kumar to the museum she dropped him at his hotel.

  1. After being driven to the museum, Professor Kumar was dropped at his hotel.
  2. Professor Kumar was being driven dropped at his hotel.
  3. After she had driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.
  4. After she was driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.

Answer: Option 1

Question 9. Who is creating this mess?

  1. Who has been created this mess?
  2. By whom has this mess been created?
  3. By whom this mess is being created?
  4. By whom is this mess being created?

Answer: Option 4

Question 10. Darjeeling grows tea.

  1. Tea is being grown in Darjeeling.
  2. Let the tea be grown in Darjeeling.
  3. Tea is grown in Darjeeling.
  4. Tea grows in Darjeeling.

Answer: Option 3

Question 11: Choose the correct meaning of proverb/idiom

To drive home

  1. To find one’s roots
  2. To return to place of rest
  3. Back to original position
  4. To emphasise
  5. None of these

Answer: Option 5

START: Vocabulary Online Quiz

START: English Grammar Quiz

Question 12: Choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

Medical study of skin and its diseases

  1. Dermatology
  2. Endocrinology
  3. Gynealogy
  4. Orthopaedics

Answer: Option 1

Question 13: Choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

A person of good understanding knowledge and reasoning power

  1. Expert
  2. Intellectual
  3. Snob
  4. Literate

Answer: Option 2

Question 14: Find the correctly spelt words.

  1. Efficient
  2. Treatmeant
  3. Beterment
  4. Employd

Answer: Option 1

Check Out: Important Essay Topics for Competitive Exams

Question 15: Find the correctly spelt words.

  1. Asspersion
  2. Voluptuous
  3. Voguei
  4. Equestrain

Answer: Option 2

Section B (Aptitude)

Question 1. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: Option 4

Question 2. The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: Option 3

Question 3. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Answer: Option 2

Get Here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Question 4. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Answer: Option 2

Question 5. A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: Option 3

Question 6. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34

Answer: Option 3

Question 7. What percentage of numbers from 1 to 70 have 1 or 9 in the unit’s digit?

  1. 1
  2. 14
  3. 20
  4. 21

Answer: Option 3

Get Here: Aptitude Questions And Answers

Question 8. A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Answer: Option 2

Question 9. Two numbers are respectively 20% and 50% more than a third number. The ratio of the two numbers is:

  1. 2 : 5
  2. 3 : 5
  3. 4 : 5
  4. 6 : 7

Answer: Option 3

Also Read Out: How to Prepare Maths For Competitive Exams

Question 10. A tank is filled by three pipes with uniform flow. The first two pipes operating simultaneously fill the tank in the same time during which the tank is filled by the third pipe alone. The second pipe fills the tank 5 hours faster than the first pipe and 4 hours slower than the third pipe. The time required by the first pipe is:

  1. 6 hours
  2. 10 hours
  3. 15 hours
  4. 30 hours

Answer: Option 3

Section C (TECHNICAL QUESTIONS)

  1. State the different types of integration testing. RAM vs ROM?
  2. What do you mean by multi-threading and multi-tasking?
  3. Explain the term normalization?
  4. What is the difference between request processor and request dispatcher?
  5. What is inheritance? What is the difference between Array and Array list?

Get Here: IT Companies Placement Papers

HR Interview Questions – Tech Mahindra

  • If you face any problem, how do you solve it?
  • Will you go for higher education?
  • Where you want to go for this, India or abroad? Why?
  • Rate yourself on a scale of 10 for handling disputes successfully?
  • How do you handle it?
  • How will you react, if you working alone on a project and your partner gets appraisal not you?
  • Will you be comfortable working for long hours like 15-18 hrs in a day?

Tech Mahindra Recruitment Process:

Tech Mahindra Limited provides services in the field of IT, a renowned Indian renowned Indian multinational IT companies. Tech-Mahindra have presence over 51+ country employed 1, 00,000+ people on different parts of the world. Tech Mahindra Placement Papers has been provided on this page for those who are going to appear for Tech Mahindra Selection Process.

Tech Mahindra Business Wings includes information technology (IT), networking technology solutions and Business Process Outsourcing (BPO) to the telecommunications industry. So, candidates who want to crack Tech Mahindra Exam in first attempt by scoring good marks need to prepare in better way by the help of Tech Mahindra Placement Papers with Answers available here.

Check Latest Job Opportunity: Tech Mahindra Recruitment

Candidates can grab the benefits from this page as this page includes all latest questions which are helpful for you to prepare yourself while going for Tech Mahindra Placement Process. We the team of www.recruitmentinboxx.com has shaped this page for you to get Latest Tech Mahindra Placement Papers With Solutions to get the job in a company like Tech Mahindra.

You May Also Like To Check This Section

Latest Walkin JobsMetro Cities Providing High Job Opportunities
How to Find a Job OnlineLatest Private Jobs
Latest Jobs For FreshersGet Free Job Alerts On Mail
8 Courses, Draws Salary In MillionsRozgar Career India

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *