Home / Placement Papers / Axis Bank Placement Papers | Clerk, PO, SO Sample Paper Download pdf

Axis Bank Placement Papers | Clerk, PO, SO Sample Paper Download pdf

Axis Bank Placement Papers

Those, who want to qualify Axis Bank examination to get recruited on posts of Clerk, PO, SO and others, must start their preparation with Axis Bank Placement Papers. You can download PDF files of Axis Bank Sample Paper, and prepare as accordingly.

It is compulsory to qualify written examination to get employment in banking sector, so you need to do much practice and better preparation. Placement papers are really helpful for better preparation as you may get to know the level of Examination and get correct answers for the questions.

Written Exam Consist

The recruitment test organized by Axis Bank, which includes the topics of Quantitative Aptitude, verbal reasoning and Nonverbal reasoning, English Language and English Comprehensive. Applicants have to complete the exam within allotted time that is 50 minutes.

Aspirants can download the Axis Bank Placement Papers in PDF forms from the beneath segment of this page, which is well furnished by the dedicated team of projected www.recruitmentinboxx.com

Axis Bank Placement Papers

Axis Bank Clerk PO English Previous Paper PDFDownload PDF
Axis Bank Clerk PO General Awareness Previous Paper PDFDownload PDF
Axis Bank Clerk PO General Knowledge Previous Paper PDFDownload PDF
Axis Bank Clerk PO Reasoning Previous Paper PDFDownload PDF

Axis Bank Question Answers

Here below we have mentioned questions along with answers, applicants must read all these questions before appearing in exam as these all questions are important for exam:

Question: 1. A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

  1. 650
  2. 690
  3. 698
  4. 700

Answer: 3

Question: 2. Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?

  1. 6400
  2. 6500
  3. 7200
  4. 7500

Answer: 1

Question: 3. A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

  1. 4462.50
  2. 8032.50
  3. 8900
  4. 8925

Answer: 4

Read Now: Bank Exam Preparation Tips

Question: 4. How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

  1. 5 years
  2. 4 years
  3. 5 years
  4. 5 years

Answer: 2

Question: 5. Reena took a loan of Rs. 1200 with simple interest for as many years as the rate of interest. If she paid Rs. 432 as interest at the end of the loan period, what was the rate of interest?

  1. 6
  2. 6
  3. 18
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: 2

Question: 6. Pointing to a photograph Lata says, “He is the son of the only son of my grandfather.” How is the man in the photograph related to Lata?

  1. Brother
  2. Uncle
  3. Cousin
  4. Data is inadequate

Answer: 1

Do You Know: How To Prepare For Bank Exam

Question: 7. If A + B means A is the brother of B; A x B means A is the son of B; and A % B means B is the daughter of A then which of the following means M is the maternal uncle of N?

  1. M + O x N
  2. M % O x N + P
  3. M + O % N
  4. None of these

Answer: 4

Question: 8. If D is the brother of B, how B is related to C? To answer this question which of the statements is/are necessary?

The son of D is the grandson of C.

B is the sister of D.

  1. Only 1
  2. Only 2
  3. Either 1 or 2
  4. 1 and 2 both are required

Answer: 4

Question: 9. If A + B means A is the father of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the wife of B and A x B means A is the mother of B, which of the following shows that M is the maternal grandmother of T?

  1. M x N % S + T
  2. M x N – S % T
  3. M x S – N % T
  4. M x N x S % T

Answer: 1

Must Check: Bank Exam Coaching Institutes

Question: 10. Pointing to a photograph. Bajpai said, “He is the son of the only daughter of the father of my brother.” How Bajpai is related to the man in the photograph?

  1. Nephew
  2. Brother
  3. Father
  4. Maternal Uncle

Answer: 4

Question: 11. FAKE

  1. Original
  2. Imitation
  3. Trustworthy
  4. Loyal

Answer: 2

Question: 12. INDICT

  1. Condemn
  2. Reprimand
  3. Accuse
  4. Allege

Answer: 3

Get Updated: Bank Exam Pattern

Question: 13. STRINGENT

  1. Dry
  2. Strained
  3. Rigorous
  4. Shrill

Answer: 3

Question: 14. LAMENT

  1. Complain
  2. Comment
  3. Condone
  4. Console

Answer: 1

Question: 15. He confidentially asked the crowd if they thought he was right and the crowd shouted that they did.

  1. that he did
  2. that they had
  3. that he is
  4. that he didn’t
  5. No correction required

Answer: 5

Check Out: Bank Previous Year Papers

Question: 16. Why should the candidates be afraid of English Language is not clear.

  1. the candidates should be
  2. do the candidates be
  3. should be the candidates
  4. are the candidates
  5. No correction required

Answer: 1

Question: 17. He found the gold coin as he cleans the floor.

  1. as he had cleaned
  2. while he cleans
  3. which he is cleaning
  4. while cleaning
  5. No correction required

Answer: 4

Question: 18. He admired the speed with which he completed the work and appreciating the method adopted by him

  1. appreciate the method being adopted
  2. appreciated the method adopted
  3. appreciate the method of adoption
  4. appreciated the method adopting method
  5. No correction required

Answer: 2

Get Detailed: Bank Exam Syllabus

Question: 19. Maria unnecessarily picked up a quarrel with Rani and left the party hurried.

  1. has picked up
  2. picked on
  3. picked
  4. picking up
  5. No correction required

Answer: 3

Question: 20. She cooks, washes dishes, doesher homework and then relaxing.

  1. relaxing then
  2. then is relaxing
  3. relaxing is then
  4. then relaxes
  5. No correction required

Answer: 4

Check Here: Bank Exam Study Material

Note:

We hope that details about Axis Bank Placement Papers provided above will be helpful for you. You may stay in tune with our web portal www.recruitmentinboxx.com to get latest updates as we update our pages time to time.

You May Also Like To Visit This Section

Axis Bank RecruitmentAxis Bank Young Bankers Program
Axis Bank SalariesCareer in Banking Sector In India
How To Get A Bank Job In IndiaBank Salary Structure
Latest Bank JobsLatest Private Bank Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *