Home / Placement Papers / HP Placement Papers (Free Online Mock Test) Question with Answers pdf

HP Placement Papers (Free Online Mock Test) Question with Answers pdf

HP Placement Papers

HP uses power of ideas to put technology to work for everyone! Everyone has dream to be employed in this world’s largest technology corporation. Thus, practice Free Online Mock Test from HP Placement Papers. Along with this, you may download latest Question with Answers PDF.

Do you know how to be recruited in HP?

Selection in this leading corporation begins with a written test followed by a technical round, managerial round and lastly completing with HR interview round. Applicants will undergo written test through online gateway.

HP Previous Year Placement Papers With Answers Download:

To successfully clear any interview round or written, one must take assistance from HP Interview Questions For Freshers. Now, get HP Interview Questions With Answers from this page created by team of www.recruitmentinboxx.com

HP Placement Papers

HP Placement Question with Answers:

Ques 1: Two persons start walking at a steady pace of 3 km/hour from a road intersection along two roads that make an angle of 60° with each other. What will be the shortest distance separating them at the end of 20 minutes?

  1. 3kms
  2. 2kms
  3. 5kms
  4. 1kms

Ans: 4

Ques 2: X and Y work on a job together for four days and complete 60% of it. X takes leave and then Y works for 8 more days to complete the job. How long X will take to complete the entire job alone ?

  1. 6 days
  2. 8 days
  3. 10 days
  4. 11 days

Ans: 3

Get Here: IT Companies Placement Papers

Ques 3: If 40% of the number exceeds the 25% of it by 54. Find the number

  1. 360
  2. 420
  3. 560
  4. 600

Ans: 1

Ques 4: Among three numbers, the first is twice the second and thrice the third. If the average of three numbers is 49.50, then what is the difference between the first and the third number?

  1. 28
  2. 54
  3. 50
  4. 50

Ans: 2

Ques 5: Rita can knit a pair of socks in 3 days. Sita can knit the same in 6 days. If they are knitting together, in how many days will they knit two pairs of socks.

  1. 4
  2. 1
  3. 2
  4. None of these

Ans: 3

Ques 6: The fare on a commodity is diminished by 10% and its consumption increases by 10%. The collection of the revenue derived from it is K% change. The value of K is

  1. 0
  2. -1
  3. 1
  4. 2

Ans: 2

Get Here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Ques 7: In a Express Train passengers traveling in A.C. Sleeper Class, First Class and Sleeper Class are in the ratio 1:2:3, and fare to each class in the ratio 5:4:2. If the income from this train is Rs. 57000, the income of A.C. Sleeper Class is

  1. 8000
  2. 12000
  3. 15000
  4. 6000

Ans: 3

Ques 8: A binary tree can easily be converted into q 2-tree

  1. by replacing each empty sub tree by a new internal node
  2. by inserting an internal nodes for non-empty node
  3. by inserting an external nodes for non-empty node
  4. by replacing each empty sub tree by a new external node

Ans: 4

Ques 9: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Ans: 3

Ques 10: The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 19

Ans: 4

Practice Free Mock Test: Online Test Series

HP Placement Test Pattern 2019-20

HP Recruitment Process 2019:

This leading corporation recruits freshers or experienced holders at various reputed profiles through below selection stages:

Academic Criteria:

  • 65 percent throughout (Class X,XII and B.Tech).
  • No backlogs.
  • Gap in education upto 1 year

HP Test Pattern 2019-20:

Section NameQuestions
(90 Questions)
Marks/Negative Marks :1/0.25
Aptitude50
Technical10
Programming30

Know Here: How To Reduce Negative Marking In Exam

Written Exam Description:

The written exam has 0.25 negative marks for each wrong answer.

Vocabulary:

The Candidate can expect questions on phrasing, sentence completion and comprehension of passages are posted here.

Analytical Ability:

This section focuses on data interpretation and logical reasoning. Most of the questions are based on puzzles, blood relations, statements & arguments, coding-decoding, data sufficiency, and pattern recognition.

Quantitative Ability:

The questions of this section will cover the following topics: algebra, time, speed, and distance, percentages, profit & loss, and probability. This section is moderate with respect to difficulty levels.

Programming:

Questions are likely to come from Computer concepts and C language. This section is tough and requires thorough preparation. You need to good at the basics of C language to get through this section.

हमेशा पूछे जाने वाले प्रश्न: ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरी

HP Technical Interview

HP Technical Interview Questions:

  • What do you mean by polymorphism?
  • What is meant by realloc()?
  • Can a class have a static inner class?
  • HP Free Online Mock Test: What do you mean by memory leak?
  • Explain what is meant by CORE DUMPS?
  • HP Mock Test: Explain virtual inheritance?

HR Interview Questions:

  • Tell me briefly about yourself.
  • Why do you want to join HP?
  • What are your strengths and weaknesses?
  • HP Placement Papers with Answers: Why should we hire you?
  • Do you have any questions for us?

From Here: Why Should We Hire You – Get Best Answers

HR Interview Questions For Freshers:

  • State about yourself.
  • Why should we hire you?
  • What are your goals?
  • What are your strengths and weaknesses?
  • What are your achievements?
  • HP Placement Papers For CSE: What is the difference between confidence and over confidence?
  • What is smart hard work? Can you differentiate hard work and smart hard work?
  • Tell me something about our company.
  • How much salary do you expect?
  • Do you have any questions for me?

Must Read:

HR Interview Questions For Experienced:

  • Introduce yourself?
  • What do you know about Hewlett-Packard Enterprises ?
  • Why did you leave your previous Job?
  • What are your Expectations from Company?
  • What you can do for our company?
  • How could you have improved your career progress?
  • Tell me honestly about the strong points and weak points of your boss (company, management team, etc.)
  • Looking back, what would you do differently in your life?
  • Do you have any objection for working completely at off-shore or working in a different technology?
  • What is the most challenging situation faced in your professional life ? How you faced it ?

Final Words:

HP Placement Papers (Free Online Mock Test) acts as best resource to be employed in this reputed firm. Keep in touch with us for more updates about latest articles.

You May Also Like To Check This Section

Hewlett Packard Careers7 Exam Resolutions for Sure Success in 2019
Online Engineering QuizMetro Cities Providing High Job Opportunities
Latest Walkin JobsLatest Jobs For Freshers
Latest Private JobsEmployment News- New Updates

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *