Home / Online Test / MAT Mock Test Series | February 2019 Exam Free–Practice Papers Online

MAT Mock Test Series | February 2019 Exam Free–Practice Papers Online

MAT Mock Test

To crack MAT February 2019 Exam, practice questions from MAT Mock Test Series! MAT Practice Papers Free Online is based on previous year MAT Question Paper. MAT test takers may practice vigorously from these Sample Papers.

MAT February 2019 Exam Date Released!

MAT (PBT) and (CBT) are scheduled on 17-02-2019 and 23-02-2019 at respective test locations. Those who will sit in Management Aptitude Test & are unaware about How to Prepare for MAT may refer MAT Mock Test Free.

MAT Exam Dates 2019:

EventsDates
Closing of online registration (PBT)08-02-2019
Closing of online registration (CBT)12-02-2019
Issue of admit card09-02-2019(PBT) &
19-02-2019 (CBT)
Date of Exam (PBT)17-02-2019
Date of Exam (CBT)23-02-2019
MAT ResultLast week of February 2019

Why to download MAT Practice Papers or MAT Online Mock Test?

Firstly, MAT Mock Test Paper is prepared on the basis of past 10 years MAT Previous Year Question Paper. So, you will get idea which questions are important from exam point of view. Secondly, it will boost your speed of solving questions.

Be confident while preparing for Management Aptitude Test. Now, hit on below links to access MAT Mock Test Series for February 2019 Exam provided on this page tailored by team of www.recruitmentinboxx.com

MAT Mock Test Series 

MAT Mock Test Series Download 2019:

Management Aptitude Test is a common test for admission into 600+ B-Schools in India & abroad. To get admission in MBA and PGDM courses, plan your preparation by referring MAT Sample Papers or MAT Question Paper.

To get MAT Question Papers Free, hit on below links. Begin your preparation from now to crack Management Aptitude Test in first attempt.

TypeMAT Mock Test Download
Practice Paper 1Download Here
Practice Paper 2Download Here
Practice Paper 3Download Here
Practice Paper 4Download Here
Practice Paper 5Download Here
Practice Paper 6Download Here
Practice Paper 7Download Here
Practice Paper 8Download Here
Practice Paper 9Download Here
Practice Paper 10Download Here
Global Environment Sample PaperDownload Here
Data Sufficiency Sample PaperDownload Here
Language Sample PaperDownload Here
MAT 2010 Sample PaperDownload Here
MAT Mathematical Sample PaperDownload Here
Global Environment Sample Paper 2Download Here
MAT Sample Paper (Section 1)Download Here
MAT Sample Paper (Section 2)Download Here
MAT Model PaperDownload Here

Press Here For MAT Mock Test Series

MAT Mock Test

AIMA MAT MBA Question and Answers

Question 1: Of three numbers, the second is thrice the first and the third number is three-fourth of the first. If the average of the three numbers is 114, the largest number is –

  1. 72
  2. 216
  3. 354
  4. 726

Answer: 2

Question 2: The average of 3 numbers is 154. The first number is twice the second and the second number is twice the third. The first number is-

  1. 264
  2. 132
  3. 88
  4. 66

Answer: 1

Question 3: The average marks of 40 students in an English exam are 72. Later it is found that three marks 64, 62 and 84 were wrongly entered as 60, 65 and 73. The average after mistakes were rectified is-

  1. 70
  2. 72
  3. 9
  4. 1

Answer: 4

Question 4: In a laboratory, two bottles contain mixture of acid and water in the ratio 2 : 5 in the first bottle and 7 : 3 in the second. The ratio in which the contents of these two bottles be mixed such that the new mixture has acid and water in the ratio 2 : 3 is-

  1. 4 : 15
  2. 9 : 8
  3. 21 : 8
  4. 1 : 2

Answer: 3

Check Marks Distribution: MAT Exam Pattern

Question 5: An employer reduces the number of his employees in the ratio 9 : 8 and increases their wages in the ratio 14 : 15. If the original wage bill was Rs. 189,900, find the ratio in which the wage bill is decreased-

  1. 20 : 21
  2. 21 : 20
  3. 20 : 19
  4. 19 : 21

Answer: 2

Question 6: Nitin bought some oranges at Rs. 40 a dozen and an equal number at Rs.30 a dozen. He sold them at Rs. 45 a dozen and made a profit of Rs.480. The number of oranges, he bought, was-

  1. 48 dozen
  2. 60 dozen
  3. 72 dozen
  4. 84 dozen

Answer: 1

Get Here DetailedMAT Syllabus

Question 7: 60% of the cost price of an article is equal to 50% of its selling price. Then the percentage of profit or loss on the cost price is-

  1. 20% loss
  2. 16 2/3% profit
  3. 20% profit
  4. 10% loss

Answer: 3

Question 8: A Jar contains 10 red marbles and 30 green ones. How many red marbles must be added to the jar so that 60% of the marbles will be red?

  1. 25
  2. 30
  3. 35
  4. 40

Answer: 3

Question 9: If a regular polygon has each of its angles equal to 3/5 times of two right angles, then the number of side is-

  1. 3
  2. 5
  3. 6
  4. 8

Answer: 2

Read Details on: MAT 2019

Question 10: A man driving at 3/4th of his original speed reaches his destination 20 minutes later than the usual time. Then the usual time is-

  1. 45 minutes
  2. 60 minutes
  3. 75 minutes
  4. 120 minutes

Answer: 2

Question 11: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Answer: 2

Question 12: How many gold medals are won by Indian boxers on 7th edition of Nation’s Cup tournament in, Serbia?

  1. 13
  2. 11
  3. 18
  4. 15

Answer: 2

START NOW: Management Aptitude Test Quiz

Question 13: Which country to host the 2023 Rugby World Cup?

  1. France
  2. Japan
  3. South Africa
  4. Ireland

Answer: 1

Question 14. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?

  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21

Answer: 1

Question 15: This country will host 2018 Womens World T20.

  1. England
  2. India
  3. West Indies
  4. New Zealand

Answer: 3

Question 16: If one-third of one-fourth of a number is 15, then three-tenth of that number is:

  1. 35
  2. 36
  3. 45
  4. 54

Answer: D

Also Check Out Here: MAT Exam Dates

Question 17: Three times the first of three consecutive odd integers is 3 more than twice the third. The third integer is:

  1. 9
  2. 11
  3. 13
  4. 15

Answer: 4

Question 18: Find a positive number which when increased by 17 is equal to 60 times the reciprocal of the number.

  1. 10
  2. 3
  3. 17
  4. 20

Answer: 2

Question 19: How many of the following numbers are divisible by 132?

264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7

Answer: 1

Question 20: The largest 4 digit number exactly divisible by 88 is:

  1. 9944
  2. 9768
  3. 9988
  4. 8888

Answer: 1

Get Here: Management Aptitude Test Quiz

About MAT Examination

  • MAT is one of most popular National level entrance exams conducted by All India Council of Technical Education to provide admission into National or International B-Schools for Management Courses.
  • In India huge numbers of candidates have applied and participated in the exam. Exam is organized four times in a year, February, May, September and December.

Importance of MAT Mock Test Series

  • Must consider MAT Online Mock Test Series in your preparation, as it will help you to increase your knowledge
  • With the help of MAT Preparation Series you can easily examine the experience of actual test
  • Take daily MAT Mock Test Series, so that you will be familiarized with types of question that can be asked in the exam.
  • Free MAT Mock Test helps you to improve your speed, efficiency so that you can attempt actual test with more accuracy.

Download Here: MAT Sample Papers

MAT Preparation Study Material

AIMA MAT Syllabus

Management Aptitude Test is tough to crack and scoring good marks in the MAT Exam requires really hard work and immense preparation. Thus, one must go through AIMA MAT MBS Syllabus and check important and worthy topics and sub topics of the exam.

AIMA MAT Exam Pattern 2019:

  • MAT Exam held in offline and online mode
  • Total 200 questions will be asked
  • For each Right answer 1 mark will be rewarded
  • for wrong answers ¼ marks (.25 marks) will deducted
  • Duration of the MAT exam is 2 hours and 30 minutes (2:30 hrs)
  • Questions will be asked from Mathematical Skills, Data Analysis and Sufficiency, Language Comprehension, Intelligence and Critical Reasoning or contemporary happenings of Indian and Global Environment.
SectionNo. of Questions/
time(minutes)
Data Analysis and Sufficiency40 of 35
Language Comprehension40 of 30
Intelligence and
Critical Reasoning
40 of 30
Mathematical Skills40 of 40
Indian and Global Environment40 of 15

Check Online Here: How To Calculate MAT Score

MAT Preparation Books

Name of the bookAuthor
Math’s – XI & XII S. Aggarwal
Plane Trigonometry (Part I) L. Loni
Magical Book on Quicker Maths M. Tyra
Co-ordinate Geometry L. Loni
Practice Book on quicker Maths M. Tyra & K. Kundan
Quantitative AptitudeS.Aggarwal
Higher Algebra Hall & Knight
501 Word Analogy Questions
Analytical Reasoning M. K. Pendy

Must Read: Things to Keep In Mind While Buying Books Online

MAT Previous Year Paper

Besides taking AIMA MAT Mock test, also solve MAT Previous Year Question Paper daily. With the help of AIMA MAT Sample Paper applicants will get an idea about the exam structure and types of questions asked in the exam.

Press Here For MAT Official Link

Essential Note:

Applicants who wish to grab details regarding examination must visit the official link. Keep visiting to our site regularly for MAT Mock Test Series 2019.

You May Also Like To Check This Section

MAT Application FormMAT Admit Card
MAT CounsellingMAT Result
MBA Entrance ExamMAT Answer Key
How To Find Study Material OnlineTop MBA Colleges In India

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *