Home / Question Paper / IBPS Clerk Sample Paper 2017 Check OUT! Online Mock Test Solved Question

IBPS Clerk Sample Paper 2017 Check OUT! Online Mock Test Solved Question

IBPS Clerk Sample Paper

ibps-clerk-sample-paperIt’s Impossible to qualify IBPS Clerk Exam without solving this IBPS Clerk Sample Paper. Check out IBPS Clerk Online Mock Test from this page to prepare well for your exam. By preparing from this IBPS Clerk Solved Question Paper, you can easily crack this exam with good score. Try to solve these questions on daily basis for better preparation of your exam.

We, the team of www.recruitmentinboxx.com are providing IBPS Clerk Model Paper for Preliminary and Main Examination. Candidates who want to qualify this examination must solve this IBPS Clerk Question and Answer for doing preparation in better way and scoring good marks. Through these questions and answers you will come to know how question paper is set up.

IBPS Clerk Sample Paper

IBPS Clerk Prelims Question Paper:

Q-1 Statements: Some actors are singers. All the singers are dancers.

Conclusions:

  • Some actors are dancers.
  • No singer is actor.
  1. Only (1) conclusion follows
  2. Only (2) conclusion follows
  3. Either (1) or (2) follows
  4. Neither (1) nor (2) follows

Answer:- 1

Q-2 Statements: Some mangoes are yellow. Some tixo are mangoes.

Conclusions:

  • Some mangoes are green.
  • Tixo is a yellow.
  1. Only (1) conclusion follows
  2. Only (2) conclusion follows
  3. Either (1) or (2) follows
  4. Neither (1) nor (2) follows

Answer:- 4

Check Here: IBPS Clerk Books

Q 3- Total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago?

  1. 71 years
  2. 72 years
  3. 74 years
  4. 77 years

Answer:- 1

Q 4- Two bus tickets from city A to B and three tickets from city A to C cost Rs. 77 but three tickets from city A to B and two tickets from city A to C cost Rs. 73. What are the fares for cities B and C from A ?

  1. 4, Rs. 23
  2. 13, Rs. 17
  3. 15, Rs. 14
  4. 17, Rs. 13

Answer:- 2

Q 5- A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

  1. A
  2. X
  3. S
  4. Z

Answer:-  2

Must Check: IBPS Clerk Exam Pattern

Q 6-    The small child does whatever his father was done.

  1. has done
  2. did
  3. does
  4. had done

Answer:- 3

Q 7-    There are not many men who are so famous that they are frequently referred to by their short names only

  1. Initials
  2. signatures
  3. pictures
  4. middle names

Answer:- 1

Q 8-    To make clean breast of

  1. To gain prominence
  2. To praise oneself
  3. To confess without of reserve
  4. To destroy before it blooms

Answer:- 3

Get Here Details On: IBPS Clerk Syllabus

Q 9-    To catch a tartar

  1. To trap wanted criminal with great difficulty
  2. To catch a dangerous person
  3. To meet with disaster
  4. To deal with a person who is more than one’s match

Answer:- 2

Q 10- He is too important for tolerating any delay.

  1. to tolerate
  2. to tolerating
  3. at tolerating
  4. with tolerating

Answer:- 1

Q 11- Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?

  1. 6400
  2. 6500
  3. 7200
  4. 7500

Answer:- 1

START: Online Practice Test for IBPS

Q 12- Reena took a loan of Rs. 1200 with simple interest for as many years as the rate of interest. If she paid Rs. 432 as interest at the end of the loan period, what was the rate of interest?

  1. 6
  2. 6
  3. 18
  4. Cannot be determined

Answer:- 2

Q 13- A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Answer:- 2

Q 14- A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

  1. 100 kmph
  2. 110 kmph
  3. 120 kmph
  4. 130 kmph

Answer:- 3

Must Check: IBPS Study Material

Q 15- The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Answer:- 1

IBPS Clerk Main Question Paper:

Q 1-    A father said to his son, “I was as old as you are at the present at the time of your birth”. If the father’s age is 38 years now, the son’s age five years back was:

  1. 14 years
  2. 19 years
  3. 33 years
  4. 38 years

Answer:- 1

Q 2- Present ages of Sameer and Anand are in the ratio of 5 : 4 respectively. Three years hence, the ratio of their ages will become 11 : 9 respectively. What is Anand’s present age in years?

  1. 24
  2. 27
  3. 40
  4. Cannot be determined

Answer:- 1

Read Out: IBPS Question Papers

Q 3-    The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Answer:- 2

Q 4- In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

  1. 30%
  2. 70%
  3. 100%
  4. 250%

Answer:- 2

Q 5- The percentage profit earned by selling an article for Rs. 1920 is equal to the percentage loss incurred by selling the same article for Rs. 1280. At what price should the article be sold to make 25% profit?

  1. 2000
  2. 2200
  3. 2400
  4. Data inadequate

Answer:- 1

Read Out: Bank Interview Questions and Answers

 Q 6-   This book is quite similar ……

  1. with the “Treasure Island”
  2. of that film we saw at school
  3. to the one I read last week
  4. than a story told by our teacher

Answer:- 3

Q 7- The parliament invested the new organisation …… judicial authority.

  1. by
  2. with
  3. from
  4. through

Answer:- 2

Q 8- When it was feared that the serfs might go too far and gain their freedom from serfdom, the protestant leaders joined the princes at crushing them.

  1. into crushing
  2. in crushing
  3. without crushing
  4. No improvement

Answer:- 2

Also Check: Bank Coaching Centers

Q 9- The record for the biggest tiger hunt has not been met since 1911 when Lord Hardinge. Then Viceroy of India, shot a tiger than measured 11 feet and 6 inches.

  1. improved
  2. broken
  3. bettered
  4. No improvement

Answer:-2

Q 10- If I stood alone in defence of truth, and the whole world is banded against me and against truth. I would fight them all.

  1. will be banded
  2. were banded
  3. banded
  4. No improvement

Answer:- 2

Q 11- Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer:- 2

Get Here Best: Bank Exam Preparation Tips

Q 12- Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Answer:- 2

Q 13- If A $ B means A is the brother of B; A @ B means A is the wife of B; A # B means A is the daughter of B and A * B means A is the father of B, which of the following indicates that U is the father-in-law of P?

  1. P @ Q $ T # U * W
  2. P @ W $ Q * T # U
  3. P @ Q $ W * T # U
  4. P @ Q $ T # W * U

Answer:- 1

Q 14- A $ B means A is the father of B; A # B means A is the sister of B; A * B means A is the daughter of B and A @ B means A is the brother of B. Which of the following indicates that M is the wife of Q?

  1. Q $ R # T @ M
  2. Q $ R @ T # M
  3. Q $ R * T # M
  4. Q $ R @ T * M

Answer:- 4

Know More About: Top 25 Bank Interview Questions

Q 15- Which of the following languages is more suited to a structured program?

  1. PL/1
  2. FORTRAN
  3. BASIC
  4. PASCAL

Answer:- 4

Q 16- The brain of any computer system is

  1. ALU
  2. Memory
  3. CPU
  4. Control unit

Answer:- 3

Q 17- Which of the following computer language is used for artificial intelligence?

  1. FORTRAN
  2. PROLOG
  3. C
  4. COBOL

Answer:- 2

Check Detailed: Bank Exam Pattern

Q 18- The first death anniversary day of Sri Rajiv Gandhi was observed as the

  1. National Integration Day
  2. Peace and Love Day
  3. Secularism Day
  4. Anti-Terrorism Day

Answer:-  4

Q 19- Journalist Day was celebrated for the first time all over the country on

  1. 20, 1984
  2. 1, 1984
  3. Oct 28, 1984
  4. 8, 1984

Answer:- 3

Process to conduct Exam:

Now, Institute Of Banking Personnel Selection conduct clerk exam is in 2 parts that is Preliminary and Main examination. Preliminary exam will be of 100 marks which consists 3 subjects that is Reasoning, Quantitative Aptitude and English. Main examination will be of 200 marks which consists 5 subjects that are Reasoning, Quantitative Aptitude, English, General Awareness and Computer Knowledge etc.

Bank Online Mock Test

Bank Computer Knowledge Question Take Test
Bank General Awareness Quiz Take Test
Bank Quantitative Aptitude Quiz Take Test
Bank English Grammar Quiz Take Test
Bank Reasoning Quiz Take Test

Applicants, who are going to appear for IBPS Clerk exam, can easily get online study material, sample paper etc through our web portal that is www.recruitmentinboxx.com. For acquiring more information regarding IBPS Clerk exam, you are required to visit this page on regular basis or you can also bookmark this page, by using control+d. Applicants you can also obtain IBPS exam syllabus, exam pattern from our web portal.

For getting all information directly in your mail box, you can follow us on Facebook and Google plus. Candidates, if you have any query related to IBPS Clerk Sample Paper 2017 then you can freely in below commenting section of this page. Our team will definitely try to solve your query as soon as possible.

You May Also Like To Check This Section

IBPS Clerk Admit Card IBPS Clerk Eligibility Criteria
IBPS Score Card IBPS Clerk Salary
IBPS Notification IBPS Cut Off Marks

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>