Home / Question Paper / IBPS PO Previous Question Papers | Pre & Mains Hindi/Eng pdf Download

IBPS PO Previous Question Papers | Pre & Mains Hindi/Eng pdf Download

IBPS PO Previous Year Question Paper

Through IBPS PO previous question papers, the candidates will be able to prepare the pre & mains exam in an effective manner. However, the Institute of Banking Personnel Selection will organize the PO preliminary and mains exam in the month of October and November expectedly.

As per the official release of IBPS PO exam schedule, the prelims exam is to be held on 13th, 14th, 20th and 21st October 2018. Similarly, the IBPS PO main exam will conduct on 18-11-2018.

Download IBPS PO 2018 question paper PDF

So, for the best guidance of the exam aspirants, we have compiled the IBPS PO Previous Question Papers Pdf here in Hindi/eng format. Undoubtedly, IBPS PO exam is one the toughest competitive exam which needs proper guidance from the good study material and appropriate IBPS PO model question paper.

Candidates can directly download IBPS PO 2018 question paper with answer pdf through the direct link given below. For more details about IBPS PO Previous Question Papers, you may check the page created by team of www.recruitmentinboxx.com

IBPS PO Previous Year Question Paper

IBPS PO Previous Year Question Paper PDF in English

IBPS Previous Year Paper 2017 (English)Download Here
IBPS Previous Year Paper 2017 (Hindi)Download Here
IBPS Previous Year Paper 2016Download Here
IBPS Previous Year Paper 2015Download Here
IBPS Previous Year Paper 2014Download Here

 Press Here for IBPS PO Previous Year Question Paper Link

Question1: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Key 2. Door 3. Lock 4. Room 5. Switch on
  2. 5, 1, 2, 4, 3
  3. 4, 2, 1, 5, 3
  4. 1, 3, 2, 4, 5
  5. 1, 2, 3, 5, 4

Answer: 3

Question2: Pointing at a photo, Dinesh said, “His father is only son of my mother.” The photo belongs to- :

  1. Dinesh
  2. Dinesh’s brother
  3. Dinesh’s father
  4. Dinesh’s son

Answer: 4

Question3: Foremost :

  1. Hindmost
  2. Unimportant
  3. Disposed
  4. Mature

Answer: 2

Question4: Find the odd number/letters from the given alternatives.

  1. ABDF
  2. PQXZ
  3. CQBN
  4. PRMN

Answer: 1

Read Here: IBPS PO Exam Pattern

Question5: Liability- side of the balance-sheet comprises:

  1. Capital and reserve
  2. Long-term liabilities
  3. Current liabilities
  4. All of the above

Answer: 4

Question6: Ram was / senior to / Sam in college.

  1. Ram was
  2. senior to
  3. Sam in college
  4. No Error

Answer: 4

Question7: Section 9 of the Banking Regulation Act prohibits the banking Companies from holding any immovable property except for its own use for a period of not more property. The RBI may extend this period for a further period of ______:

  1. 2 years
  2. 4 years
  3. 5 years
  4. 6 years

Answer: 3

Question8: Which of the following is not a function of General Insurance?

  1. Cattle Insurance
  2. Crop Insurance
  3. Fire Insurance
  4. Medical Insurance

Answer: 4

Check Out: Best Books For IBPS PO CWE Exam

Question9: David said to Anna, “Mona will leave for her native place tomorrow.”

  1. David told Anna that Mona will leave for her native place tomorrow.
  2. David told Anna that Mona left for her native place the next day.
  3. David told Anna that Mona would be leaving for her native place tomorrow.
  4. David told Anna that Mona would leave for her native place the next day.

Answer: 4

Question10: 4, 7, 12, 19, 28, ?

  1. 49
  2. 36
  3. 30
  4. 39

Answer: 4

Question11: What could cause a fixed disk error.

  1. No-CD installed
  2. bad ram
  3. slow processor
  4. Incorrect CMOS settings

Answer: 4

Question12: When installing PCI NICS you can check the IRQ availability by looking at

  1. SYS
  2. Jumper settings
  3. Motherboard BIOS
  4. None of the above

Answer: 3

Must Read: IBPS PO Interview Questions with Answers

Question13: Ajit has a certain average for 9 innings. In the tenth innings, he scores 100 runs thereby increasing his average by 8 runs. His new average is:

  1. 20
  2. 21
  3. 28
  4. 32

Answer: 3

Question14: Entomology is the science that studies

  1. The origin and history of technical and scientific terms
  2. Behavior of human beings
  3. Insects
  4. The formation of rocks

Answer: 3

Question15: Which command of MS-DOS is used to copy only files that have been modified on or after the date you specify?

  1. XCOPY/D : date
  2. COPY/D : date
  3. COPY/M
  4. XCOPY/V

Answer: 1

Question16: While working with MS-DOS, which command is used to restore files that were backed up using the BACKUP command?

  1. COPY
  4. STORE

Answer: 3

Read Out Here: 7 Day Preparation Tips for IBPS PO

Question17: One who abandons his religious faith:

  1. Apostate
  2. Prostate
  3. Profane
  4. Agnostic

Answer: 1

Question18: Find the odd number/letters from the given alternatives.

  1. Swimming
  2. Sailing
  3. Driving
  4. Diving

Answer: 3

Question19: Using the _____ switch causes FDISK to display the partition status of your hard disk without executing FDISK.

  1. /show
  2. /display
  3. /part
  4. None of the above

Answer: 2

Read Also: Tips to Crack Quantitative Aptitude of IBPS PO

Question20: The average of the first five multiples of 9 is:

  1. 20
  2. 27
  3. 28
  4. 30

Answer: 2

Question21: By selling a bicycle for Rs. 2,850, a shopkeeper gains 14%. If the profit is reduced to 8%, then the selling price will be:

  1. 2,600
  2. 2,700
  3. 2,800
  4. 3000

Answer: 2

Question22: Former Australian captain Mark Taylor has had several nicknames over his playing career. Which of the following was NOT one of them?

  1. Tubby
  2. Stodge
  3. Helium Bat
  4. Stumpy

Answer: 3

Check Here: 7 Best Tricks to crack Reasoning Section of IBPS PO

Question23: Which of the following stock exchange is derecognized by SEBI on 19.11.2014 on the allegations of serious irregularities in its functioning?

  1. Bombay Stock Exchange
  2. Delhi Stock Exchange
  3. Calcutta Stock Exchange
  4. Bangalore Stock Exchange

Answer: 2

Question24: Cryptocurrency is a _______ .

  1. Plastic Money.
  2. Digital Medium of Exchange
  3. Digital payment
  4. Both A & B

Answer: 2

Question25: You need not come unless you want to.

  1. You don
  2. You come only when you want to
  3. You come unless you don
  4. You needn

Answer: 1

Question 26: Shreya started from Point P and walked 2 m towards West. She then took a right turn and walked 3m before taking a left turn and walking 5m. She finally took a left turn, walked 3m and stopped a Point Q. How far is point Q from point P?

  1. 2m
  2. 6m
  3. 7m
  4. 8m
  5. 12m

Answer: 3

Question 27: Prime Minister Narendra Modi laid the foundation of two hydro-electric projects Chutak and Nimoo Bazgo in _____.

  1. Himachal Pradesh
  2. Maharashtra
  3. Jammu & Kashmir
  4. Uttranchal

Answer: 3

START Now: Online Practice Test for IBPS

Question 28: In ICC Test Rankings, Number 1 in Test all-rounder is ____.

  1. D. Philander
  2. M. Siddle
  3. Ashwin
  4. R. Watson

Answer: 3

Question 29: Rajiv Gandhi Khel Ratna Award 2014 is awarded to ____.

  1. Somdev Dev Varman
  2. Krishna Poonia
  3. Vikas Gowda
  4. None

Answer: 4

 Question 30: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belongto that group?

  1. Diameter
  2. Circumference
  3. Centre
  4. Circle –Ans
  5. Radius

Answer: 4

Press Here For IBPS PO Previous Year Question Paper PDF In Hindi

IBPS PO Previous Year Question Paper Pdf Free Download

Every year, the IBPS conduct the preliminary and main exam to select the proficient aspirants for probationary. The IBPS PO prelims previous year question paper will help candidates to understand the PO exam pattern and question types in the PO Exam. So, now you can start your preparation through the given IBPS PO 2018 mains question paper.


Institute of Banking Personnel Selection conducts common written examination for selecting worthy job seekers who work as Probationary Officers (PO) post. Selected applicants can apply for job in any participating Bank according to their merit and interest. Participating Bank may conduct personal interview before appointing brilliant candidates.

Job hunters, we wish you all the best for your desired outcome in exam and we hope this IBPS PO Sample Paper will be beneficial for you. We provide instant updates regarding any recruitment, admit card or job related.


You may also subscribe our Email service that is fee of cost. You can acquire regular updates about IBPS PO Previous Question Papers, Online Study Material, Score Card, Admit Card and other career related notifications directly in your mail box.

You May Also Like To Check This Section

IBPS PO Eligibility CriteriaIBPS PO Salary Package
IBPS PO NotificationIBPS Exam Calendar
Bank Preference Order for IBPS PO ExamList Of Banks Under IBPS
IBPS NotificationIBPS PO Results

One comment

  1. itz good,but need more quiz-ans about bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *