Home / Question Paper 2022 / IBPS PO Previous Year Paper | Download Question Papers & Solutions

IBPS PO Previous Year Paper | Download Question Papers & Solutions

IBPS PO Previous Paper

Preparing for IBPS PO 2022? If yes, then you must practice with IBPS PO Previous Paper provided on this page. Here you easily Download IBPS PO Previous Year Question Papers with Solutions PDF to boost your exam preparation. These IBPS PO Previous Year Question Paper will help you increase your speed and help you understand the pattern of questions asked in the IBPS PO exam.

IBPS PO 2022 Prelims Exam is scheduled to be conducted on 15th, 16th, & 22nd October 2022 and Mains will be held on 26th November 2022. Yes, there is little time left for the IBPS PO 2022, so you need to buckle up your preparations with these IBPS PO Previous Paper. On this page, we have facilitated the IBPS PO Previous Year Question Paper PDF with their solutions.

Download IBPS PO Question Paper PDF

Undoubtedly, the IBPS PO exam is one the toughest competitive exam which needs proper guidance from the good study material and appropriate IBPS PO Question Papers. The direct links to download IBPS PO Previous Year Question Paper PDF, IBPS PO Prelims Question Paper PDF & IBPS PO Mains Question Paper PDF are facilitated in the below section of this page.

Candidates can directly download the IBPS PO Question Paper with Solution pdf through the direct link given below. For more details about IBPS PO Previous Question Papers, you need to explore the following section of this page created by the team of www.recruitmentinboxx.com.

IBPS PO Previous Paper

Download IBPS PO Previous Year Question Paper PDF

IBPS PO Prelims Previous Year Question Papers
Subject/ExamMemory-based QuestionsSolution
IBPS PO Prelims 2020 Question PaperDownload PDFDownload PDF
IBPS PO Prelims 2019 Question Paper
Reasoning AbilityDownload PDFDownload PDF 
Quantitative AptitudeDownload PDFDownload PDF 
English LanguageDownload PDFDownload PDF
IBPS PO 2018 Previous Year PaperDownload PDF
IBPS PO Prelims 2017 Previous Year PaperDownload PDF

Question1: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Key 2. Door 3. Lock 4. Room 5. Switch on
  2. 5, 1, 2, 4, 3
  3. 4, 2, 1, 5, 3
  4. 1, 3, 2, 4, 5
  5. 1, 2, 3, 5, 4

Answer: 3

Question2: Pointing at a photo, Dinesh said, “His father is only son of my mother.” The photo belongs to- :

  1. Dinesh
  2. Dinesh’s brother
  3. Dinesh’s father
  4. Dinesh’s son

Answer: 4

Question3: Foremost :

  1. Hindmost
  2. Unimportant
  3. Disposed
  4. Mature

Answer: 2

Question4: Find the odd number/letters from the given alternatives.

  1. ABDF
  2. PQXZ
  3. CQBN
  4. PRMN

Answer: 1

Read Here: IBPS PO Exam Pattern

Question5: Liability- side of the balance sheet comprises:

  1. Capital and reserve
  2. Long-term liabilities
  3. Current liabilities
  4. All of the above

Answer: 4

Question6: Ram was / senior to / Sam in college.

  1. Ram was
  2. senior to
  3. Sam in college
  4. No Error

Answer: 4

Question7: Section 9 of the Banking Regulation Act prohibits the banking Companies from holding any immovable property except for its own use for a period of not more property. The RBI may extend this period for a further period of ______:

  1. 2 years
  2. 4 years
  3. 5 years
  4. 6 years

Answer: 3

Question8: Which of the following is not a function of General Insurance?

  1. Cattle Insurance
  2. Crop Insurance
  3. Fire Insurance
  4. Medical Insurance

Answer: 4

Check Out: Best Books For IBPS PO Exam

Question9: David said to Anna, “Mona will leave for her native place tomorrow.”

  1. David told Anna that Mona will leave for her native place tomorrow.
  2. David told Anna that Mona left for her native place the next day.
  3. David told Anna that Mona would be leaving for her native place tomorrow.
  4. David told Anna that Mona would leave for her native place the next day.

Answer: 4

Question10: 4, 7, 12, 19, 28, ?

  1. 49
  2. 36
  3. 30
  4. 39

Answer: 4

Question11: What could cause a fixed disk error.

  1. No-CD installed
  2. bad ram
  3. slow processor
  4. Incorrect CMOS settings

Answer: 4

Question12: When installing PCI NICS you can check the IRQ availability by looking at

  1. SYS
  2. Jumper settings
  3. Motherboard BIOS
  4. None of the above

Answer: 3

Question13: Ajit has a certain average for 9 innings. In the tenth innings, he scores 100 runs thereby increasing his average by 8 runs. His new average is:

  1. 20
  2. 21
  3. 28
  4. 32

Answer: 3

Question14: Entomology is the science that studies

  1. The origin and history of technical and scientific terms
  2. Behavior of human beings
  3. Insects
  4. The formation of rocks

Answer: 3

Question15: Which command of MS-DOS is used to copy only files that have been modified on or after the date you specify?

  1. XCOPY/D : date
  2. COPY/D : date
  3. COPY/M
  4. XCOPY/V

Answer: 1

Question16: While working with MS-DOS, which command is used to restore files that were backed up using the BACKUP command?

  1. COPY
  2. DISKCOPY
  3. RESTORE
  4. STORE

Answer: 3

Question17: One who abandons his religious faith:

  1. Apostate
  2. Prostate
  3. Profane
  4. Agnostic

Answer: 1

Question18: Find the odd number/letters from the given alternatives.

  1. Swimming
  2. Sailing
  3. Driving
  4. Diving

Answer: 3

Question19: Using the _____ switch causes FDISK to display the partition status of your hard disk without executing FDISK.

  1. /show
  2. /display
  3. /part
  4. None of the above

Answer: 2

Read Also: Tips to Crack Quantitative Aptitude of IBPS PO

Question20: The average of the first five multiples of 9 is:

  1. 20
  2. 27
  3. 28
  4. 30

Answer: 2

Question21: By selling a bicycle for Rs. 2,850, a shopkeeper gains 14%. If the profit is reduced to 8%, then the selling price will be:

  1. 2,600
  2. 2,700
  3. 2,800
  4. 3000

Answer: 2

Question22: Former Australian captain Mark Taylor has had several nicknames over his playing career. Which of the following was NOT one of them?

  1. Tubby
  2. Stodge
  3. Helium Bat
  4. Stumpy

Answer: 3

Question23: Which of the following stock exchange is derecognized by SEBI on 19.11.2014 on the allegations of serious irregularities in its functioning?

  1. Bombay Stock Exchange
  2. Delhi Stock Exchange
  3. Calcutta Stock Exchange
  4. Bangalore Stock Exchange

Answer: 2

Question24: Cryptocurrency is a _______ .

  1. Plastic Money.
  2. Digital Medium of Exchange
  3. Digital payment
  4. Both A & B

Answer: 2

Question25: You need not come unless you want to.

  1. You don
  2. You come only when you want to
  3. You come unless you don
  4. You needn

Answer: 1

Question 26: Shreya started from Point P and walked 2 m towards West. She then took a right turn and walked 3m before taking a left turn and walking 5m. She finally took a left turn, walked 3m, and stopped a Point Q. How far is point Q from point P?

  1. 2m
  2. 6m
  3. 7m
  4. 8m
  5. 12m

Answer: 3

Question 27: Prime Minister Narendra Modi laid the foundation of two hydroelectric projects Chutak and Nimoo Bazgo in _____.

  1. Himachal Pradesh
  2. Maharashtra
  3. Jammu & Kashmir
  4. Uttranchal

Answer: 3

Question 28: In ICC Test Rankings, Number 1 in Test all-rounder is ____.

  1. D. Philander
  2. M. Siddle
  3. Ashwin
  4. R. Watson

Answer: 3

Question 29: Rajiv Gandhi Khel Ratna Award 2014 is awarded to ____.

  1. Somdev Dev Varman
  2. Krishna Poonia
  3. Vikas Gowda
  4. None

Answer: 4

 Question 30: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belongto that group?

  1. Diameter
  2. Circumference
  3. Centre
  4. Circle –Ans
  5. Radius

Answer: 4

 Press Here for IBPS PO Previous Year Question Paper Link

IBPS PO Previous Year Question Paper PDF Download

Every year, the IBPS conduct the preliminary and main exam to select the proficient aspirants for probationary. The IBPS PO prelims previous year question paper will help candidates to understand the PO exam pattern and question types in the PO Exam. So, now you can start your preparation through the given IBPS PO main question paper.

IBPS PO 2022 Exam

Institute of Banking Personnel Selection conducts common written examinations for selecting worthy job seekers who work as Probationary Officers (PO) post. Selected applicants can apply for jobs in any participating Bank according to their merit and interest. Participating Bank may conduct personal interviews before appointing brilliant candidates.

Job hunters, we wish you all the best for your desired outcome in the exam and we hope this IBPS PO Sample Paper will be beneficial for you. We provide instant updates regarding any recruitment, admit card, or job-related.

Note:

You may also subscribe to our Email service which is free of cost. You can acquire regular updates about IBPS PO Previous Question Papers, Online Study Material, Score Card, Admit Card, and other career related notifications directly in your mailbox.

You May Also Like To Check This Section

IBPS PO Eligibility CriteriaIBPS PO Salary
IBPS PO RecruitmentIBPS Exam Calendar
IBPS NotificationIBPS PO Results