Home / Question Paper / SBI Clerk Question Papers | Jr Associate Previous Year Paper डाउनलोड

SBI Clerk Question Papers | Jr Associate Previous Year Paper डाउनलोड

SBI Clerk Question Papers

All those candidates who are going to apply for SBI Clerical Cadre Exam to be held in June 2019 need to start their preparation in advance with the help of below provided SBI Clerk Question Papers.

For any exam, previous year’s question papers play an important role. The overall difficulty level for the SBI Jr Associate Exam was of moderate for the last year. So, it is important for candidates to practice related type of questions.

एसबीआई क्लर्क प्रीवियस इयर प्रश्न पत्र SBI Clerical Cadre Exam की बेहतर तैयार करने के लिए सबसे अच्छा संसाधन है । इस पृष्ठ के माध्यम से, उम्मीदवार एसबीआई क्लर्क प्रश्न पत्र डाउनलोड करने में सक्षम होंगे।

SBI Clerk Exam Question Papers:

State bank Of India conducts SBI Clerk Exam to hire dedicated and skilled contenders to fill up the vacant positions. So those aspirants who are going to appear in the State Bank Of India Clerical Cadre Exam can score well by preparing from the SBI Clerk Previous Years Question Papers.

Aspirants may also get detailed information about SBI Clerk Question Papers by going through underneath section of this page which is well furnished by team of www.recruitmentinboxx.com

SBI Clerk Questions Papers

Download SBI Clerk Question Papers PDF:

SBI Clerk Previous Year Solved Question Paper
Download SBI Clerk Previous Year Exam Paper 27-05-2012 pdfDownload PDF
Download SBI Clerk Previous Year Exam Paper 07-10-2012 pdfDownload PDF
Download SBI Clerk Previous Year Exam General Awareness Paper 03-06-2012 (Assistants and Stenographers) with Answer Key pdfDownload PDF
Download SBI Clerk Previous Year Exam General Awareness Paper 27-05-2012 (Assistants and Stenographers) with Answer Key pdfDownload PDF
Download SBI Clerk Previous Year Exam Paper 15-11-2009 pdfDownload PDF
Download SBI Clerk Previous Year Exam Paper 08-11-2009 pdfDownload PDF

 SBI Clerk Previous Year Questions and Answers:

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 3

Question 4: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Check Marking Scheme Here: SBI Clerk Exam Pattern

Question 5: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Question 6: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Question 7: FFC stands for

  1. Foreign Finance Corporation
  2. Film Finance Corporation
  3. Federation of Football Council
  4. None of the above

Answer: 2

Question 8: Fastest shorthand writer was

  1. G. D. Bist
  2. R.D. Tata
  3. M. Tagore
  4. Khudada Khan

Answer: 1

Question 9: Epsom (England) is the place associated with

  1. Horse racing
  2. Polo
  3. Shooting
  4. Snooker

Answer: 1

Question 10: First human heart transplant operation conducted by Dr. Christiaan Barnard on Louis Washkansky, was conducted in

  1. 1967
  2. 1968
  3. 1958
  4. 1922

Answer: 1

Question 11: Galileo was an Italian astronomer who

  1. developed the telescope
  2. discovered four satellites of Jupiter
  3. discovered that the movement of pendulum produces a regular time measurement
  4. All of the above

Answer: 4

Get Here: SBI Clerk Syllabus

Question 12: Habeas Corpus Act 1679

  1. states that no one was to be imprisoned without a writ or warrant stating the charge against him
  2. provided facilities to a prisoner to obtain either speedy trial or release in bail
  3. safeguarded the personal liberties of the people against arbitrary imprisonment by the king’s orders
  4. All of the above

Answer: 4

Question 13: Dumping is

  1. selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price
  2. the process by which the supply of a manufacture’s product remains low in the domestic market, which batches him better price
  3. prohibited by regulations of GATT
  4. All of the above

Answer: 4

Question 14: For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are

  1. 26 m x 14 m
  2. 28 m x 15 m
  3. 27 m x 16 m
  4. 28 m x 16 m

Answer: 2

Question 15: Federation Cup, World Cup, Allywyn International Trophy and Challenge Cup are awarded to winners of

  1. Tennis
  2. Volleyball
  3. Basketball
  4. Cricket

Answer: 2

Question 16: Each year World Red Cross and Red Crescent Day is celebrated on

  1. May 8
  2. May 18
  3. June 8
  4. June 18

Answer: 1

Question 17: Famous sculptures depicting art of love built some time in 950 AD � 1050 AD are

  1. Khajuraho temples
  2. Jama Masjid
  3. Sun temple
  4. Mahabalipuram temples

Answer: 1

Question 18: Gravity setting chambers are used in industries to remove

  1. SOx
  2. NOx
  3. suspended particulate matter
  4. CO

Answer: 3

Download Here: SBI Clerk Books

Question 19: The ozone layer restricts

  1. Visible light
  2. Infrared radiation
  3. X-rays and gamma rays
  4. Ultraviolet radiation

Answer: 4

Question 20: Eugenics is the study of

  1. altering human beings by changing their genetic components
  2. people of European origin
  3. different races of mankind
  4. genetic of plants

Answer: 1

Final Words:

We hope you are satisfied with the information provided regarding SBI Clerk Question Papers on this page. Also you are advised to stay connected with our web portal (www.recruitmentinboxx.com) by pressing CTRL+D time to time.

You May Also Like To Check This Section

SBI Clerk NotificationSBI Clerk Eligibility Criteria 
SBI Clerk Salary Structure SBI Clerk Interview Experience 
SBI Clerk Admit CardSBI Clerk Result 
How to Prepare For SBI Clerk ExamUpcoming Bank Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *