Home / Question Paper / UPSC IES ISS Previous Papers | Economic Service Sample Questions Download

UPSC IES ISS Previous Papers | Economic Service Sample Questions Download

UPSC IES ISS Previous Papers

Get direct link of UPSC IES ISS Previous Papers from here!!!  Union Public Service Commission organizes UPSC IES ISS examination to select suitable candidates for filling up vacant position of officers in Indian Economical and Statistical Service departments. Applicants who are going to participate for the same must download Indian Economic Service Sample Questions paper form official site via online mode. Candidates can also get UPSC IES ISS Previous Papers directly through this page… take a look….

UPSC IES/ISS Exam is termed as the toughest competitive exam among other examination conducted by the UPSC. Candidates who wish to grab reputed jobs in government sector not even applied for this exam but also participated. But intention of getting hired is possible only when you are able to qualify the examination. Applicants if you will practice with UPSC IES ISS last year Papers you can perform well and scrore good marks. Thus, here on this page we have provided pdf links to download UPSC IES ISS Question papers. Applicants scroll down this page to get UPSC IES ISS Previous Papers PDF which is well presented by the team of www.recruitmentinboxx.com

UPSC IES ISS Previous Papers

Indian Economic Service Previous Papers 2017

General EnglishGeneral Studies
Statistics Paper – IStatistics Paper – II
Statistics Paper – IIIStatistics Paper – IV
General Economics Paper – IGeneral Economics Paper – II
General Economics Paper – IIIIndian Economics

UPSC IES ISS Previous year question Papers 2016

General EnglishGeneral Studies
Statistics-IStatistics-II
Statistics-IIIStatistics-IV
General Economics-IGeneral Economics-II
General Economics-IIIIndian Economics

UPSC IES ISS Previous Papers will be very helpful for the aspirant in preparation of IES ISS Examination. Through these UPSC IES ISS last year question Papers candidates can get complete idea about the exam and type of questions asked in the paper so that you can prepare better accordingly. However, level of exam is tough but still applicants in large number compete and also avail the opportunity and get well known government Jobs only with the help of UPSC IES ISS sample papers.

Want To Know?? UPSC IES/ISS Eligibility Criteria

So aspirants are suggested to download Indian Economic/Statistical Service Exam Previous Year Question Papers and practice as much as to be very efficient and accurate. Through UPSC IES ISS Previous Papers, applicants will also increase their speed. Candidates may collect all the significant information about IES/ISS previous year papers from this page. Aspirants can directly hit the above given link to get year wise question paper for different subjects.

UPSC IES ISS Question with Answers:

Question 1: Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. with
  2. over
  3. on
  4. round

Answer: Option 3

Question 2: Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

  1. chance
  2. luck
  3. possibility
  4. occasion

Answer:  Option 1

Question 3: I saw a …… of cows in the field.

  1. group
  2. herd
  3. swarm
  4. flock

Answer: Option 2

Question 4:My uncle decided to take …… and my sister to the market.

  1. I
  2. mine
  3. me
  4. myself

Answer: Option 3

Question 5: Man does not live by …… alone.

  1. food
  2. bread
  3. meals
  4. diet

Answer: Option 2

Read Also: Indian Statistical Services Preparation Books

Question 6: How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

  1. 5 years
  2. 4 years
  3. 5 years
  4. 5 years

Answer: Option 2

Question 7: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: Option 2

Question 8: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: Option 2

Question 9: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: Option 2

Question 10: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer:  Option 2

Check Here: UPSC Coaching Institutes

Question 11: Fastest shorthand writer was

  1. G. D. Bist
  2. R.D. Tata
  3. M. Tagore
  4. Khudada Khan

Answer:  Option 1

Question 12: An automobile financier claims to be lending money at simple interest, but he includes the interest every six months for calculating the principal. If he is charging an interest of 10%, the effective rate of interest becomes:

  1. 10%
  2. 25%
  3. 5%
  4. None of these

Answer:  Option 2

Question 13: First human heart transplant operation conducted by Dr. Christiaan Barnard on Louis Washkansky, was conducted in

  1. 1967
  2. 1968
  3. 1958
  4. 1922

Answer:  Option 1

Question 14: First China War was fought between

  1. China and Britain
  2. China and France
  3. China and Egypt
  4. China and Greek

Answer:  Option 1

Question 15: First Afghan War took place in

  1. 1839
  2. 1843
  3. 1833
  4. 1848

Answer:  Option 1

Go Through It: UPSC Study Material

Indian Economic Service Examination

S. No.Subject Max. marksTime allowed
1General English1003 hours
2General Studies1003 hours
3General Economics-I2003 hours
4General Economics-II2003 hours
5General Economics-III2003 hours
6Indian Economics2003 hours

Indian Statistical Service Examination

Sl.No.SubjectMax. marksTime allowed
1General English1003 hours
2General Studies1003 hours
3Statistics-I2003 hours
4Statistics-II2003 hours
5Statistics-III2003 hours
6Statistics-IV2003 hours

Check Here: Indian Economic Service Syllabus

Note:

We have provided direct link of UPSC IES ISS Previous Papers on this page so you can get it directly from here or by navigating through official link. Applicants are advice to stay connected with us to grab all latest updates by keep visiting regularly to our site (www.recruitmentinboxx.com) or by bookmark this page by pressing ctrl+d.

Get Related Links Check Below

UPSC IES/ISS ResultIES Admit Card
UPSC IES Application FormIES ISS Answer Key
UPSC IES/ISS ExamUPSC Calendar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *