Home / Question Paper / TNPSC Group 1 Question Paper 2019 Download Group-I Sample Papers PDF

TNPSC Group 1 Question Paper 2019 Download Group-I Sample Papers PDF

TNPSC Group 1 Question Paper

Tamil Nadu Public Service Commission conducts recruitment on the basis of written test, Personal Interview or Oral Test. To prepare for the exam in better way, candidates must check TNPSC Group 1 Question Paper 2019 in this web page. And also download the Sample Papers PDF and start your preparation for Group-I.

Individuals preparing for the Deputy Collector, SP, Assistant Commissioner & others vacancies of Tamil Nadu Public Service Commission can boost their knowledge and get an idea about the types of questions that usually comes in the TNPSC Group 1 Recruitment examination.

Get Here – TNPSC Group 1 Exam Question Paper

Contenders may avail latest TNPSC Group-I Services Question Papers for Prelims/Mains examination. Group 1 exam is among the foremost entrance exam conducted by Tamil Nadu Public Service Commission. To score good marks in your paper, it’s better to take guidance from TNPSC Group 1 Sample Papers. We the team of www.recruitmentinboxx.com are providing all crucial information about TNPSC Group 1 Question Paper 2019 on this page. Have a look!

TNPSC Group 1 Question Paper

Direct Links For TNPSC Group 1 Previous Year Question Paper

Individuals can hit on the below mentioned direct links to obtain the TNPSC Group 1 Exam Previous Year Question Paper of the desired subjects-

Preliminary General Knowledge Question PaperDownload PDF
Mains General Studies – Paper – 1 Question PapersDownload PDF
Mains General Studies – Paper – 2 Question PaperDownload PDF
Group-I (B) Assistant Commissioner in HR &CE Question PaperDownload PDF

TNPSC Group-I Previous Year Papers for Pre and Main Exam is accessible here. TNPSC Group 1 Model Question Papers are having all questions which are asked in previous years. TNPSC Group-I Services sample paper is the best resource for better preparation for exam. Aspirants may press on links placed on this page & view TNPSC Group 1 Question Papers PDF. TNPSC Group 1 Model Question Papers for all subjects like General Knowledge, General Studies, and Assistant Commissioner in HR &CE are placed here. You may go through these TNPSC Group-I Services Model Question Papers for scoring good marks.

TNPSC Group 1 Question Papers

Ques1: Which company opens 1st Machine Learning Research Lab in Asia with Google AI China Center?

  1. Infosys
  2. IBM
  3. Facebook
  4. Google

Ans: 4

Ques 2: Which company launches Android Oreo Go edition for low-end phones?

  1. Google
  2. Samsung
  3. Apple
  4. Yahoo

Ans: 1

Start Group Wise: TNPSC Online Test

Ques 3: What is the name of the free learning app launched by the Rajasthan government?

  1. Udemy
  2. Dishari
  3. Duolingo
  4. SoloLearn

Ans: 2

Ques 4: Scientists created a new organic material that generates electricity when stressed and it works on what effect?

  1. Photo-electric effect
  2. Fission reaction
  3. Fusion reaction
  4. Piezo-electric effect

Ans: 4

Ques 5: Which committee has been constituted by the Union Government to continuously monitor the solutions to air pollution?

  1. K Mishra committee
  2. Bhure Lal committee
  3. Sunita Narain committee
  4. Harsh Vardhan committee

Ans: 1

Check Out Topics for Pre and Mains: TNPSC Group 1 Syllabus

Ques 6: Which festival was promoted by the Environment Minister recently?

  1. National Memorial Scheme
  2. Performing Arts Grant Scheme
  3. Van Mahotsav Festival
  4. Scheme for Promoting International Related Scheme Festival

Ans: 3

Ques 7: Which is the first industry using plasma technology for the disposal of hazardous waste for the conservation of the environment and natural resources?

  1. Madras Rubber Factory(MRF)
  2. Madras Fertilizers Limited MFL
  3. Bharat Sinchar Nigam Limited BSNL
  4. Steel Authority of India Limited SAIL

Ans: 4

Ques 8: On which date, India celebrated 2017 Good Governance Day (GGD)?

  1. December 23
  2. December 24
  3. December 25
  4. December 26

Ans: 3

Get Here:

TNPSC General English

TNPSC Maths Shortcuts in Tamil

Ques 9: Which day is celebrated 23rd December across the nation?

  1. National Yoga Day
  2. National Health Day
  3. National Diwas Day
  4. National Kisan Diwas

Ans: 4

Ques 10: What is the theme of the 2017 International Migrants Day (IMD)?

  1. Together with Migration
  2. Safe Migration in a World on the Move
  3. Co-operate with your Co-workers
  4. Migrants contribute

Ans: 2

Get here List of: Best TNPSC Coaching Centres

Ques 11: Which day was launched by NITI Aayog recently?

  1. ATL Community Day
  2. National Democracy Day
  3. World Earth Day
  4. World Peace Day

Ans: 1

Ques 12: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Ans: 2

Ques 13: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Ans: 2

Ques 14: Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

  1. Phosphorous
  2. Bromine
  3. Chlorine
  4. Helium

Ans: 2

Check List Of: TNPSC Exam Books

Ques 15: Which of the following is used in pencils?

  1. Graphite
  2. Silicon
  3. Charcoal
  4. Phosphorous

Ans: 1

Ques 16: Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

  1. Oxygen
  2. Hydrogen sulphide
  3. Carbon dioxide
  4. Nitrogen

Ans: 2

Get Last 5 Year Papers of all Groups: TNPSC Previous Year Papers

Ques 17: Which of the following was to be discovered first in the chromospheres of the sun?

  1. Krypton
  2. Xenon
  3. Neon
  4. Helium

Ans: 4

Ques 18: Sodium metal is kept under

  1. Petrol
  2. Alcohol
  3. Water
  4. Kerosene

Ans: 4

Ques 19: From which mineral is radium obtained?

  1. Rutile
  2. Haematite
  3. Limestone
  4. Pitchblende

Ans: 4

Ques 20: In fireworks, the green flame is produced because of

  1. Sodium
  2. Barium
  3. Mercury
  4. Potassium

Ans: 2

Also Know Here: How To Prepare For TNPSC Exams

Procedure to Download TNPSC Group 1 Question Paper 2019:

  • At first step, contenders may visit official website of Tamil Nadu Public Service Commission that is www.tnpsc.gov.in
  • Follow “Candidate’s Corner” section, move under “Examination” section.
  • Choose “Previous Year Question Papers” link from drop down list.
  • Select link concerning TNPSC Group 1 Model Question Paper for which subject you want to download.
  • On pressing link, TNPSC Group 1 Questions With Answers will appear facing you.
  • At last step, contenders may save TNPSC Group-I Services Question Paper & access hard copy of it for further usage.

Press Here For TNPSC Group 1 Question Paper Official Link

Every year, huge number of candidates appears in TNPSC Group 1 Exam. Candidates may download TNPSC Group 1 Previous Year Question Papers from here. We have placed information regarding TNPSC Group 1 sample paper here. TNPSC Group 1 Model Paper for Prelims as well as Mains will offer you idea about type of questions asked in paper.

 Note:

We the team of www.recruitmentinboxx.com have listed all details regarding TNPSC Group 1 Question Paper 2019. Aspirants are recommended to plan their by referring these Group-I Services Papers.

You May Also Like To Check This Section

TNPSC Group 1 Exam NotificationTNPSC Group 1 Hall Ticket 
TNPSC Group 1 Salary DetailsTNPSC Group 1 Answer Key
TNPSC Group 1 ResultsTNPSC Recruitment
TNPSC Exam Time TableTNPSC Notification

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *