Home / Question Paper / TNPSC Previous Year Papers Get Last 5 Years Solved Question/Answer PDF

TNPSC Previous Year Papers Get Last 5 Years Solved Question/Answer PDF

TNPSC Previous Year Papers

TNPSC Previous Year PapersSolve Last 5 Years TNPSC Previous Year Papers to crack any Competitive Exam conducted by Tamil Nadu Public Service Commission. Scroll down this page and read all TNPSC Question and Answer properly. Definitely your question paper will contain question based on the pattern given below. Download TNPSC Model Question Paper in the form of PDF by going through this page.

TNPSC conducts entrance exam for the recruitment of dedicated aspirants in Group 1, 2, 3, 4 posts. Candidates should download TNPSC Question Papers in PDF format for taking help about exam pattern and type of questions etc. Here the team of recruitmentinboxx.com is providing TNPSC Sample Papers for well being of students. Candidates must go through it below:

TNPSC Previous Year Papers

Question 1) In a certain school, 20% of students are below 8 years of age. The number of students above 8 years of age is 2/3 of the number of students of 8 years of age which is 48. What is the total number of students in the school?

  1. 72
  2. 80
  3. 120
  4. 150
  5. 100

Answer: 5

Do You Know: How To Write On Exam Paper Faster & Better

Question 2) In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid. If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was:

  1. 2700
  2. 2900
  3. 3000
  4. 3100

Answer: 1

Question 3) The ratio between the perimeter and the breadth of a rectangle is 5 : 1. If the area of the rectangle is 216 sq. cm, what is the length of the rectangle?

  1. 16 cm
  2. 18 cm
  3. 24 cm
  4. Data inadequate
  5. None of these

Answer: 2

Question 4) The ratio of the number of boys and girls in a college is 7 : 8. If the percentage increase in the number of boys and girls be 20% and 10% respectively, what will be the new ratio?

  1. 8 : 9
  2. 17 : 18
  3. 21 : 22
  4. Cannot be determined

Answer: 3

Must Read: How To Reduce Negative Marking In Exam

Question 5) Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Answer: 2

Question 6) Mahatma Gandhi National Rural Employment Scheme was introduced in the year 2009-

  1. 2005
  2. 2007
  3. 2009
  4. 2010

Answer:3

Question 7) 20th Commonwealth Speakers Conference was held at-

  1. New Delhi
  2. Mumbai
  3. Chennai
  4. Chandigarh

Answer:1

Also Check: Tips to Get 100% Results in Exams

Question 8) The ratio of the Cash Reserves that the banks are required to keep with the RBI is known as-

  1. Liquidity Ratio
  2. SLR
  3. CRR
  4. None of these

Answer: 3

Question 9) Who amongst the folIowing economists gave the concept of “economies of scale”, which says “many goods and services can be produced more cheaply in long series”?

  1. Edward C Prescott
  2. Amartya Sen
  3. Gary S Becker
  4. Paul Krugman

Answer:4

Question 10) Which National River has decided to declare by Govt. of India?

  1. Brahmaputra
  2. Yamuna
  3. Ganga
  4. Kaveri

Answer:3

Know More About: How to Manage Time during Exams

Question 11) The moon is a:

  1. Comet
  2. Satellite
  3. Star
  4. Planet

Answer:2

Question 12) Who was the first Indian to be-elected to the British Parliament?

  1. Dadabhai Naoroji
  2. Mothilal Nehru
  3. Mahathma Gandhi
  4. Gopalakrishna Gokhale

Answer: 1

Question 13) Which country leads in the production of rubber?

  1. Australia
  2. India
  3. Malaysia
  4. Myanmar

Answer:3

Check Here: How To Make Habit Of Studying

Question 14) which state is the largest producer of tobacco in India?

  1. Gujarat
  2. Andhra Pradesh
  3. Karnataka
  4. Madhya Pradesh

Answer: 2

Question 15) which of the following is different from the remaining three?

  1. Haematite
  2. Magnetite
  3. Limonite
  4. Bauxite

Answer: 4

Question 16) One horned rhinoceros is found in the following states-

  1. Arunachal Pradesh and Tripura
  2. West Bengal and Assam
  3. Arunachal Pradesh and Assam
  4. West Bengal and Tripura

Answer:2

Check Out: 11 Tips To Remember What You Read

Question 17) Maximum strength of Lok Sabha as stipulated in the Constitution of India is—

  1. 547
  2. 545
  3. 552
  4. None of these

Answer:3

Question 18) which of the following political parties is not a national party as recognized by the Election Commission of India?

  1. Nationalist Congress Party
  2. Bahujan Samaj Party
  3. Communist Party of India
  4. Samajwadi Party

Answer: 4

Question 19) Who is called the pioneer of liberalization of Indian Economy ?

  1. Manmohan Singh
  2. Narsimha Rao
  3. Bimal Jalan
  4. Chidambaram

Answer: 1

Read Here: How to Make Good Study Habits for Exam

Question 20) Which of the following is not a style of swimming?

  1. Free‐style
  2. Back stroke
  3. Front stroke
  4. Butterfly

Answer: 3

Question 21) Chandrayaan-I was successfully launched in the year-

  1. 2006
  2. 2008
  3. 2009
  4. 2012

Answer: 2

Question 22) Viswanathan Anand is a player of-

  1. Chess
  2. Tennis
  3. Cricket
  4. Hockey

Answer: 1

Also Check: How to Score Good Marks in Exam

Question 23) Which day is called as the Indian Census Day?

  1. 9th Feb
  2. 16 september
  3. 5 March
  4. 26 December

Answer: 1

Question 24) Mukkurthi National Park in Nilgiri Hills is the sanctuary for-

  1. Lion
  2. Tiger
  3. Panther
  4. Deer

Answer:2

Question 25) Which is called the Manchester of India?

  1. Mumbai
  2. Delhi
  3. Chennai
  4. Kolkata

Answer:1

We hope you are satisfied with the above mentioned details. Stay in touch with us to get latest information about TNPSC Exams and other PSCs Exams. If you have any query regarding information available here, you may ask in comment box, which is given below.

You may also like to check this Section

TNPSC Hall Ticket  TNPSC Admit Card 
TNPSC One Time Online Registration Form TNPSC Coaching Centres
PSC Notification TNPSC Syllabus
Best Tips / Ways to Overcome Exam Fear How to Prepare For Written Exam

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>