Home Page Youtube Twitter Google+
Home / Question Paper / AUCET Model Papers 2018 Pdf Previous Papers For All Subjects Download

AUCET Model Papers 2018 Pdf Previous Papers For All Subjects Download

AUCET Model Papers

AUCET Model Papers for Electronics, Biochemistry, Biotechnology, Botany, Chemistry, Mathematics, Microbiology etc are available on this page for latest examination of AUCET. Here is a collection of AUCET Model Papers different reviews that will be very helpful for applicants preparing for AUCET Exam. So we suggest to all candidates who are willing to appear for this test, should download AUCET Previous Papers Free PDF for all subjects through links given below. Here on this page, we are also providing the AUCET Previous Papers with Answers.

Given below questions will give you a great help to enhance your knowledge. Andhra University Visakhapatnam and DR. B.R. Ambedkar University, Srikakulam conducts AUCET Exam every year for admission to Post Graduate Courses. Contenders can start their preparation with AUCET Model Papers PDF which is provided below. From the below stated information, appliers get a brief idea about examination pattern, types of question to expect. From the below section of this page of www.recruitmentinboxx.com you may get solved AUCET Previous Question Papers.

AUCET Model Papers

Subject Download PDF
AUCET Maths Previous Papers Download PDF
Microbiology Question Paper Download PDF
AUCET Chemistry Previous Papers Download PDF
Electronics Question Paper I A Download PDF
Electronics Question Paper II B Download PDF
Biotechnology Question Paper II Download PDF
Biochemistry Question Paper II Download PDF
Biochemistry Question Paper I Download PDF
Botany Question Paper II Download PDF
AUCET Life Sciences Previous Papers Download PDF

AUCET 2018 Details

Andhra University Common Entrance Test popularly known as AUCET and it will be conducted by Andhra University, Visakhapatnam on behalf of APSCHE. Applications are invited from candidates who intend to take admissions into PG in Science / Arts / Engineering and Law courses offered in Andhra University (AU), Visakhapatnam and DR.B.R.Ambedkar (BRAU), Srikakulam Universities in their campus, constituent and affiliated to AU & BRAU PG colleges for the academic year 2018-2019. Eligible and interested candidates may submit their application within 2nd week-April-2018.

How Previous Papers of AUCET is Useful?

  • AUCET Model Paper assists in knowing the pattern of questions that will be asked in the Andhra University Common Entrance Test.
  • AUCET Solved Papers act as a guide in understanding question pattern & the difficulty level of each paper.
  • Huge amounts of information can be collected from Question paper in a short period of time.
  • There are some topics which are covered in every AUCET Exam, so by knowing that you can concentrate on that topics which assists you to score more marks.

Get Here: AUCET Syllabus

AUCET Questions with Answers

Question 1: A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Answer: 2

Question 2: Two trains of equal length are running on parallel lines in the same direction at 46 km/hr and 36 km/hr. The faster train passes the slower train in 36 seconds. The length of each train is:

  1. 50 m
  2. 72 m
  3. 80 m
  4. 82 m

Answer: 1

Question 3: The most electronegative element among the following is

  1. sodium
  2. bromine
  3. fluorine
  4. oxygen

Answer: 3

Read Also: 11 Tips To Remember What You Read

Question 4: The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of

  1. p-electrons in Ne(Z = 10)
  2. s-electrons in Mg(Z = 12)
  3. d-electrons in Fe(Z = 26)
  4. p-electrons in CI(Z = 17)

Answer: 4

Question 5: out of proteins, lipids and carbohydrates present in a cell membrane, what is true?

  1. Lipids are maximum
  2. Carbohydrates are minimum
  3. Carbohydrates are maximum
  4. All three are in equal proportion

Answer: 2

Question 6: Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

  1. the heating effect of current alone
  2. hysteresis loss alone
  3. both the heating effect of current and hysteresis loss
  4. intense sunlight at noon

Answer: 3

Question 7: Out of the following pairs, choose the pair in which the physical quantities do not have identical dimension?

  1. Pressure and Young’s modules
  2. Planck’s constant and Angular momentum
  3. Impulse and moment of force
  4. Force and rate of change of linear momentum

Answer: 3

Know More About: How to Make Good Study Habits for Exam

Question 8:  The ionic radii of N3-, O2-, F- and Na+ follow the order

  1. N3- > O2- > F- > Na+
  2. N3- > Na+ > O2- > F-
  3. Na+ > O2- > N3- > F-
  4. O2- > F- > Na+ > N3-

Answer: 1

Question 9:  The graphite rods in the nuclear reactor

  1. react with U to release energy
  2. produce neutrons
  3. undergo combustion which triggers the nuclear fission
  4. convert fast moving neutrons into thermal neutrons

Answer: 4

Question 10:  The periods of different eras are further divided into

  1. eons
  2. epochs
  3. stages
  4. Any of the above

Answer: C

Ques. 11 – If every node u in G adjacent to every other node v in G, A graph is said to be

  1. isolated
  2. complete
  3. finite
  4. strongly connected

Answer.  2

Must Read: How to Score Good Marks in Exam

Ques. 12- Which of the following sugars is the sweetest?

  1. Glucose
  2. Fructose
  3. Sucrose
  4. Lactose

Answer.  2

Ques. 13 – Wood charcoal is used for decolouration of sugar, because it __________ the coloured materials.

  1. adsorbs
  2. oxidises
  3. reduces
  4. converts

Answer.  1

Ques. 14 – In a binary tree, certain null entries is replaced by special pointers which point to nodes higher in the tree for efficiency. These special pointers are called………

  1. Leaf
  2. Branch
  3. Path
  4. Thread

Answer.  4

Ques. 15 – During combustion of gaseous fuels, deficiency of air

  1. lengthens the flame.
  2. tends to shorten the flame.
  3. does not affect the flame length.
  4. increases the flame temperature.

Answer. 1

Check Here: How to Improve Your Memory for Studying

Ques. 16 – The post order traversal of binary tree is DEBFCA. Find out the pre order traversal.

  1. ABFCDE
  2. ADBFEC
  3. ABDECF
  4. ABDCEF

Answer.  3

Ques. 17- Neoprene is the trade name of

  1. polyurathane
  2. phenol formaldehyde
  3. polychloroprene
  4. styrene-butadiene rubber

Answer.  3

Ques. 18 – In a graph if e=[u,v], then u and v are called

  1. endpoints of e
  2. adjacent nodes
  3. neighbours
  4. all of the above

Answer. 4

Ques. 19 – If node N is a terminal node in a binary tree then its ………

  1. Right tree is empty
  2. Left tree is empty
  3. Both left & right sub trees are empty
  4. Root node is empty

Answer.  3

Do You Know: How to Prepare For  Written Exam

Ques. 20- Gun powder, which is an explosive comprises of charcoal, sulphur and

  1. glycerene
  2. salt petre
  3. nitro glycerene
  4. dynamite

Answer.  2

Ques 21: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. viscosity of ink
  2. capillary action phenomenon
  3. diffusion of ink through the blotting
  4. siphon action

Answer: 2

Ques 22: The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of

  1. p-electrons in Ne(Z = 10)
  2. s-electrons in Mg(Z = 12)
  3. d-electrons in Fe(Z = 26)
  4. p-electrons in CI(Z = 17)

Answer: 4

Ques 23: Which of the following is used in pencils?

  1. Graphite
  2. Silicon
  3. Charcoal
  4. Phosphorous

Answer: 1

Check Here: Latest Current Affairs

Ques 24: One of the following is most suitable for study of mutations

  1. Haploids
  2. Diploids
  3. Tetraploids
  4. Polyploid

Answer: 1

Ques 25: Polyprotic acids such as H3PO4, can act as acid-base buffers

  1. only in combination with polyprotic bases
  2. if their concentration is kept low
  3. at pH values around neutrality
  4. at pH values around any of their pKa’s

Answer: 4

Aspirants may get the AUCET Model Papers 2018 through this page by selecting the appropriate link. Candidates are requested to subscribe free email service of our web portal www.recruitmentinboxx.com for getting latest information concerning AUCET Previous Years Question Papers through this page, so keep in touch with us regularly. You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline. You can give your queries and suggestions in the comment box.

You May Also Like To Check This Section:

AUCET Hall Ticket AUCET Counselling
How To Write On Exam Paper Faster & Better Pratiyogita Darpan Online
 Reasons behind Success and Money How To Reduce Negative Marking In Exam

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *