Home / Question Paper / CMAT Sample Papers 2018 Sample Question Papers with Solution Download

CMAT Sample Papers 2018 Sample Question Papers with Solution Download

CMAT Sample Papers

CMAT Sample Papers are provided here for the appearing aspirants in Common Management Admission Test. Aspirants can get idea of exam pattern and marking scheme with the help of CMAT Sample Papers 2018. Contenders can download Sample Question Papers with Solution by going through this page as well as from the official website also.

HP CMAT Sample Question Papers direct link is also presented here by the team members of www.recruitmentinboxx.com at the beneath section. So what are you waiting for? Go ahead and CMAT Sample Papers General Awareness or other topics separately soon!!!

Download CMAT 2018 Sample Papers PDF

Contenders can download CMAT Sample Papers by pressing the below mentioned direct link in an easiest manner, so please have a look!!

Quantitative Techniques & Data InterpretationDownload PDF
General AwarenessDownload PDF
Logical ReasoningDownload PDF
Language ComprehensionDownload PDF

CMAT Sample Papers

Here we are providing CMAT Sample Papers with Solutions for the comfort of the candidates and you can download CMAT Sample Question Papers also by going through this page, so what are you waiting for? Go ahead as soon as possible!!

Question1. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question2. Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question3. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Question4. Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question5. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Get here Online Test Series: CMAT Mock Test

Question6. Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Question7. A can do a work in 15 days and B in 20 days. If they work on it together for 4 days, then the fraction of the work that is left is :

  1. 1/4
  2. 1/10
  3. 7/15
  4. 8/15

Answer: 4

Question8. A can lay railway track between two given stations in 16 days and B can do the same job in 12 days. With help of C, they did the job in 4 days only. Then, C alone can do the job in:

  1. 9*1/5 days
  2. 9*2/5 days
  3. 9*3/5 days
  4. 10

Answer: 3

Question9. A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Answer: 2

Question10. A is thrice as good as workman as B and therefore is able to finish a job in 60 days less than B. Working together, they can do it in:

  1. 20 days
  2. 22*1/2 days
  3. 25 days
  4. 30 days

Answer: 2

Question11. A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?

  1. 375
  2. 400
  3. 600
  4. 800

Answer: 2

Check in Detail Way: CMAT Syllabus

Question12. Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: 4

Question13. Which word does NOT belong with the others?

  1. inch
  2. ounce
  3. centimeter
  4. yard

Answer: 2

Question14. Which word does NOT belong with the others?

  1. tyre
  2. steering wheel
  3. engine
  4. car

Answer: 4

Question15. Which word does NOT belong with the others?

  1. tulip
  2. rose
  3. bud
  4. daisy

Answer: 3

Question16. Which word does NOT belong with the others?

  1. rye
  2. sourdough
  3. pumpernickel
  4. loaf

Answer: 1

Question17. Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. 173 m
  2. 200 m
  3. 273 m
  4. 300 m

Answer: 3

Know Here: How to Reduce Negative Marking In Exam

Question18. A man standing at a point P is watching the top of a tower, which makes an angle of elevation of 30º with the man’s eye. The man walks some distance towards the tower to watch its top and the angle of the elevation becomes 60º. What is the distance between the base of the tower and the point P?

  1. 43 units
  2. 8 units
  3. 12 units
  4. Data inadequate
  5. None of these

Answer: 4

Question19. The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

  1. 3 m
  2. 6 m
  3. 8 m
  4. 2 m

Answer: 4

Question20. An observer 1.6 m tall is 203 away from a tower. The angle of elevation from his eye to the top of the tower is 30º. The height of the tower is:

  1. 6 m
  2. 2 m
  3. 72 m
  4. None of these

Answer: 1

Download From Here: CMAT Previous Year Question Papers

CMAT Exam Pattern 2018:

  • Common Management Admission Test is a computer-based online entrance exam.
  • This examination comprises four sections as Quantitative Techniques & Data Interpretation, General Awareness, Logical Reasoning and Language Comprehension.
  • Each section of Exam Pattern Of CMAT comprises 25 questions.
  • You will be provided 180 minutes to solve 100 questions.
  • There will be four options for each question and you have to choose 1 correct answer.
S.No.SectionsNumber of questionsTotal marks
1Quantitative Techniques & Data Interpretation25100
2General Awareness25100
3Logical Reasoning25100
4Language Comprehension25100
Total100400

Note: Contenders can grab more details concerning CMAT Sample Papers 2018 by connecting with our portal (www.recruitmentinboxx.com) also. For that, you have to press CTRL + D or subscribe our free email service. Apart from it, you can follow us on Facebook or Google Plus also.

You May Also Like To Check This Section

CMAT NotificationCMAT Registration
CMAT Admit CardCMAT Result
CMAT Colleges List

MBA Group Discussion Topics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *