Home / Question Paper / DMRC JE Previous Year Papers PDF (CE/ME/EE/EC) Question Paper Download

DMRC JE Previous Year Papers PDF (CE/ME/EE/EC) Question Paper Download

DMRC JE Previous Year Papers   

Download DMRC JE Previous Year Papers PDF of CE, ME, EE, EC etc from this page. Applicants can improve their preparation strategy and increase their chances of scoring better by solving DMRC JE Question Paper.

Aspirants can get the Delhi Metro Rail JE Previous Year Papers PDF for each discipline from this page and start preparation accordingly. DMRC JE Model Paper consists of previous year question papers along with the question papers released by various coaching institutes.

DMRC JE Exam Dates 2019!!!

Delhi Metro Rail Corporation Limited will conduct the Junior Engineer Exam in the month of April 2019. Candidates must also practice from DMRC JE Sample Paper in order to get acquainted with exam pattern of JEE 2019 and its detailed marking scheme.

You can get DMRC Junior Engineer Previous Year Papers by going through below section of this page that is created by the team of www.recruitmentinboxx.com. Please have a look below for DMRC JE Previous Year Papers Download PDF!!!

DMRC JE Previous Year Papers

Download DMRC JE Previous Year Papers PDF

DMRC Junior Engineer Telecom Signal Solved Papers

JE General English Test PaperDownload Here
Junior Engineer Signal Telecom Exam PaperDownload  Here
JE Sample Question PaperDownload  Here

DMRC Junior Engineer Electrical Question Paper PDF

Electrical Engineering Test PaperDownload  Here
JE Question Paper For JE ElectricalDownload  Here
Junior Engineering Solved Question PaperDownload  Here
Electrical Engineering Model Question PaperDownload  Here

DMRC Junior Engineer Civil Previous Question Papers

JE Civil Engineering Model Question Paper IIIDownload  Here
Jr. Civil Engineering Model Question Paper IVDownload  Here
JE Exam PapersDownload  Here
Delhi Metro JE Civil Question PaperDownload  Here
JE Sample Question PapersDownload  Here

DMRC JE Previous Year Question Paper 2018:

Name of DisciplinesDMRC JE Previous Year
Paper PDF
DMRC JE EE Previous Year PapersDownload PDF
DMRC JE Solved Paper for EE Paper IIDownload PDF
DMRC JE ME Previous Year PapersDownload PDF
DMRC JE Previous Question Paper for Mechanical Paper IIDownload PDF
DMRC JE CE Previous Year PapersDownload PDF
Delhi Metro JE Previous Year Papers Civil Paper IIDownload PDF

DMRC Junior Engineer Sample Question Answers

Q1. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: Option 1

Q2. Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: Option 2

Q3. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: Option 2

Q4. Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: Option 2

Q5. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: Option 4

Get Here Post Wise: DMRC Syllabus

Q6. Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: Option 2

Q7. An automobile financier claims to be lending money at simple interest, but he includes the interest every six months for calculating the principal. If he is charging an interest of 10%, the effective rate of interest becomes:

  1. 10%
  2. 25%
  3. 5%
  4. None of these

Answer: Option 2

Q8. A lent Rs. 5000 to B for 2 years and Rs. 3000 to C for 4 years on simple interest at the same rate of interest and received Rs. 2200 in all from both of them as interest. The rate of interest per annum is:

  1. 5%
  2. 7%
  3. 7*1/8 %
  4. 10%

Answer: Option 4

Q9. A sum of Rs. 725 is lent in the beginning of a year at a certain rate of interest. After 8 months, a sum of Rs. 362.50 more is lent but at the rate twice the former. At the end of the year, Rs. 33.50 is earned as interest from both the loans. What was the original rate of interest?

  1. 6%
  2. 5%
  3. 5%
  4. 6%
  5. None of these

Answer: Option 5

Q10. A man took loan from a bank at the rate of 12% p.a. simple interest. After 3 years he had to pay Rs. 5400 interest only for the period. The principal amount borrowed by him was:

  1. 2000
  2. 10,000
  3. 15,000
  4. 20,000

Answer: Option 3

Also Check Out: DMRC Maintainer Syllabus

Q11. Simple interest on a certain sum of money for 3 years at 8% per annum is half the compound interest on Rs. 4000 for 2 years at 10% per annum. The sum placed on simple interest is:

  1. 1550
  2. 1650
  3. 1750
  4. 2000

Answer: Option 3

Q12. If the simple interest on a sum of money for 2 years at 5% per annum is Rs. 50, what is the compound interest on the same at the same rate and for the same time?

  1. 51.25
  2. 52
  3. 54.25
  4. 60

Answer: Option 1

Q13. The difference between simple interest and compound on Rs. 1200 for one year at 10% per annum reckoned half-yearly is:

  1. 2.50
  2. 3
  3. 3.75
  4. 4
  5. None of these

Answer: Option 2

Q14. The difference between compound interest and simple interest on an amount of Rs. 15,000 for 2 years is Rs. 96. What is the rate of interest per annum?

  1. 8
  2. 10
  3. 12
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: Option 1

Check From Here: DMRC Exam Date

Q15. The compound interest on a certain sum for 2 years at 10% per annum is Rs. 525. The simple interest on the same sum for double the time at half the rate percent per annum is:

  1. 400
  2. 500
  3. 600
  4. 800

Answer: Option 2

Q16. One who eats everything

  1. Omnivorous
  2. Omniscient
  3. Irrestible
  4. Insolvent

Answer: Option 1

Q17. Malafide case is one

  1. Which is undertaken in a good faith
  2. Which is undertaken in a bad faith
  3. Which is undertaken after a long delay
  4. Which is not undertaken at all

Answer: Option 2

Q18. The custom or practice of having more than one husband at same time

  1. Polygyny
  2. Polyphony
  3. Polyandry
  4. Polychromy

Answer: Option 3

Q19. Tending to move away from the centre or axis

  1. Centrifugal
  2. Centripetal
  3. Axiomatic
  4. Awry

Answer: Option 1

Check Pay Scale After 7th CPC: DMRC Salaries

Q20. Teetotaller means

  1. One who abstains from theft
  2. One who abstains from meat
  3. One who abstains from taking wine
  4. One who abstains from malice

Answer: Option 3

DMRC JE Exam Pattern

Paper-I

  • Objective Multiple Choice Questions will be asked from General Awareness, General Intelligence & Reasoning, Quantitative Aptitude and Technical engineering branch subjects.
  • Total 120 questions carrying equal weightage of 1 mark each for correct answer.
  • There will be deduction of 1/3 for incorrect answer.
  • The Paper-I shall be of 1.5 hours (90 mins) duration.

Paper-II 

  • Objective Multiple Choice Questions on General English
  • Total 60 questions each carrying 1 mark for correct answer
  • The Paper-II shall be of 45 minutes duration.
Examination TypePaperSubjectsNo. of Questions
Objective TypePaper 1Hindi/English

General Awareness

Logical Ability

Quantitative Aptitude

Relevant Trade

120
Paper 2General English60
Total180

Download For Other Exams: DMRC Previous Year Question Paper with Answers

Final Words!!

Dear applicants hope the above provided DMRC JE Previous Year Papers or DMRC JE Question paper will surely help you in your preparation. If you have any query regarding information stated above, please ask in comment box that is given below. We www.recruitmentinboxx.com will try to solve your query as soon as possible.

You May Also Like To Visit This Section

DMRC CRA ResultDMRC Result
Indian Railway NotificationDelhi Current Affairs
Railway Exam Preparation BooksRailway Exam Preparation Tips
RRB Employment NewsRailway Quiz

12 comments

  1. Dear sir/mam kindly send me JE-CIVIL previous year question paper. My gmail id is

  2. sir/mam can you mail me the last year (2017) paper of electronics for JE

  3. plz send me previous 10 year paper for electronic engg of dmrc

  4. Good morning Sir I am Usha want to see previous question papers of dmrc with answers so please send me previous question papers with Answer key for je electronics all papers reasoning aptitude math gk please .I am kindly thankful for it.

  5. Hello Sir/Mam
    kindly mail me JE ELECTRONICS previous year question papers. It would be of great help. Thanx in advance

  6. i need je electronics previous paper

  7. Please send me previous years question papers of JE Civil on my email id : [email protected]

  8. agidi praveenkumar

    plz send me previous year electronics and communication question paper to my mail id .

  9. Plzz send me previous year paper of j e in electronics engineering …i will highly thankful to yours

  10. Kindly send me the previous year question paper for JE (mechanical) on my e-mail I’d.

  11. Please send me previous year question papers for mechanical

  12. Plz send mechanical paper on my gmail I’d thanx in advance 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *