Twitter Google+
Breaking News
Home / Placement Papers / HCL Placement Papers | Talentcare/Infra/Cocubes Previous Placement Paper 2017, 2016, 2015

HCL Placement Papers | Talentcare/Infra/Cocubes Previous Placement Paper 2017, 2016, 2015

HCL Placement Papers

HCL is planning for Placement of eligible candidates with advanced Salary Package. So applicants must start their preparation with the help of HCL Placement Papers. Here on this page you can get all the material you need for preparation such as HCL previous placement papers with solutions of 2017, 2016, 2015. For selection in HCL Organization, you need to qualify the written exam. So, Applicants, who are going to appear in HCL off Campus Placement Drive, may get the help from HCL talent care/Infra/Cocubes placement papers.

HCL Technologies Limited is multinational Information Technology Services Organization, which organizes examination for selection of candidates to get them hire on suitable posts.  Candidates may get the HCL technologies placement papers 2015 with HCL infra placement papers syllabus from the below section and you may also free download HCL talentcare placement papers in PDF form from this page. For obtaining more details regarding HCL Placement Papers candidates may go through the below section of this page which is provided by team of www.recruitmentinboxx.com

HCL Placement Papers

Applicants may learn and practice the HCL placement papers 2015/ 2017 with answers. Here below we have provided HCL placement papers 2015/ 2017 with answers. You must have a look on it and keep all these questions in your mind.

Apply Here For Online Job Openings: HCL Technologies Recruitment

This will help you to analyze which part you are weak and need to expend more time to attain their goal of clearing the written exam and further move to next rounds. Please have a look on HCL placement papers with answers 2015 and other years:

Question 1: Several litres of acid were drawn off from a 54 L vessel full of acid and an equal amount of water is added. Again the same volume of mixture was drawn off and replaced by water. As a result, the vessel contained 24L of pure acid. How much acid was drawn off initially?

  1. 12L
  2. 16L
  3. 18L
  4. 24L

Answer:  3

Question 2. Fresh fruits contain 72% water and dry fruit contains 20% water. How much dry fruit from 100kg of fresh fruit can be obtained?

  1. 35kg
  2. 32kg
  3. 27kg
  4. 22kg

 Answer: 1

Question 3. An application was received by inward clerk in the afternoon of a week day. Next day he forwarded it to the table of the senior clerk, who was on leave that day. The senior clerk put up the application to the desk officer next day in the evening. The desk officer studied the application and disposed off the matter on the same day i.e Friday. Which day was the application received by the inward clerk?

  1. Wednesday
  2. Monday
  3. Tuesday
  4. Previous week’s Saturday

  Answer: 1

Question 4. If Dennis is 1/3 rd the age of his father Keith now, and was 1/4 th the age of his father 5 year ago, then how old will his father Keith be 5 year from now

  1. 45 year
  2. 40 year
  3. 55 year
  4. 50 year

Answer: 4

Have a lookHow to Reduce Negative Marking in Exam

Question 5. A person wishes to make a 100 sq m rectangular garden. Since he has only 30m barbed wire for fencing, he fences only three sides letting the house wall act as the fourth side. The width of the garden is

  1. 4m
  2. 5m
  3. 8m
  4. 10m

 Answer: 2

Question 6. A bag contains 21 toys numbered 1 to 21. A toy is drawn and then another toy is drawn without replacement. Find the probability that both toys will show even numbers ?

  1. 5/21
  2. 9/42
  3. 11/42
  4. 4/21

 Answer: 2

Question 7. At what angle the hands of a clock are inclined at 15 minutes past 5?

  1. 72 1/2
  2. 67 1/2
  3. 58 1/2
  4. 64

Answer: 2

Question 8. Vishal goes to a shop to buy a radio costing Rs 2568. The rate of sales tax is 7%. He tells the shopkeeper to reduce the price of the radio to such an extent that he has to pay Rs 2568, inclusive of all sales tax. Find the reduction needed in the price of the radio.

  1. Rs 168
  2. Rs 169
  3. Rs 170
  4. Rs 172

Answer: 1

Question 9. A person covers half his journey by bus at 60 km/hr, half the remaining half by train at 30 km/hr and the rest by cycle at 10 km/hr. Find the average speed during the entire journey?

  1. 15 km/hr
  2. 24 km/hr
  3. 20 km/hr
  4. 33 km/hr

Answer: 2

Question 10. A motorboat whose speed is 15 km/hr in still water goes 30km downstream and comes back in four and a half hours. The speed of the stream is

  1. 5 km/hr
  2. 6 km/hr
  3. 7 km/hr
  4. 5 km/hr

Answer: 4

Question 11. What is the size of the following union.
Assume that the size of int =2, size of float =4 andsize of char =1.
Union Tag {int a;flaot b;char c;};

  1. 2
  2. 4
  3. 1
  4. 7

Answer: 2

Know Here11 Tips To Remember What You Read

Question 12. If taxi fares were Rs 1.00 for the first 1/5 mile and Rs 0.20 for each 1/5 miles thereafter. The taxi fare for a 3-mile ride was

  1. Rs 1.56
  2. Rs 2.40
  3. RS 3.00
  4. Rs 3.80

Answer: 4

Question 13. A warehouse had a square floor with area 10,000 sq.meters. A rectangular addition was built along one entire side of the warehouse that increased the floor by one – half as much as the original floor.How many metersdid the addition extend beyond the original buildings ?

  1. 10
  2. 20
  3. 50
  4. 200

Answer: 3

Question 14. A 5 liter jug contains 4 liters of a salt water solution that is 15 percent salt. If 1.5 litres of the solution spills out of the jug, and the jug is then filled to capacity with water, approximately what percent of the resulting solution in the jug is salt?

  1. 5%
  2. 5%
  3. 5%
  4. 12%

Answer: 1

Question 15. How many integers n greater than10 and less than 100 are there such that, if the digits of n are reversed, the resulting integer is n+9 ?

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8

Answer: 4

Question 16. At a special sale, 5 tickets can be purchased for the price of 3 tickets. If 5 tickets are purchased at the sale,the amount saved will be what percent of the original price of the 5 tickets?

  1. 20%
  2. 3%
  3. 40%
  4. 60%

Answer: 3

Great Career Guarantee: 8 New Courses, Which Draws Salary In Millions

Question 17. A decorator bought a bolt of d m number of red chips in any one stack ?

  1. 7
  2. 6
  3. 5
  4. 4

Answer: 3

Question 18. What does the hex number E78 correspond to in radix 7 ?

  1. 12455
  2. 14153
  3. 14256
  4. 13541

Answer: 4

Question 19. HCL prototyping machine can make 10 copies every 4 seconds. At this rate, How many copies can the machine make in 6 min.?

  1. 900
  2. 600
  3. 360
  4. 240

Answer: 1

Question 20. 10^2(10^8+10^8) =————–10^4

  1. 2(10)^4
  2. 2(10)^6
  3. 10^8
  4. 2(10)^8

Answer: 2

Also Get Here All: IT Companies Placement Papers 

HCL Technologies Placement Papers Syllabus:

Quantitative Aptitude Syllabus:

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus:

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus:

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions

Get Here: Recruitment Dates By PSU through Gate

Technical Interview Questions:

  • What is meant by “Class access modifiers”?
  • What is deadlock? How do you avoid it?
  • What is a thread?
  • What exactly happens after each system call in sockets, both at the client and at the server.
  • Give two main differences between “Truncate” and “Delete”.
  • Define “Access specifiers”.
  • What are BLOCK statements in SQL?
  • What is an “Abstract Class”?

Check HereInterview Prep. Tips- By Experts

HR Interview Question:

  • What is your biggest regret in life?
  • Give us two of your biggest strengths and weaknesses.
  • Illustrate a few of your qualities which fall in line with HCL’s vision statement.
  • What do you think about HCL?
  • What interests you most about this position?

Candidates can subscribe our free email section for getting more details about HCL Placement Papers directly in your mailbox. As all candidates are on face book so you can follow us on Face book and Google Plus also. We will send you all information on your face book timeline regarding HCL Placement Papers. Candidates can also bookmark this web portal that is www.recruitmentinboxx.com by pressing ctrl+d option.

You May Also Like To Check This Section

How to Dress For an Interview Why Should We Hire You – Get Best Answers
Online Test Series Tips To Use Social Media For Job Search
Get Free Job Alerts On Mail More Government Jobs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *