Home / Online Test / IBPS PO Mock Test (Prelims/Mains) Free Online Test Series with Answers

IBPS PO Mock Test (Prelims/Mains) Free Online Test Series with Answers

IBPS PO Mock Test

Candidates who are going to participate in upcoming IBPS PO Prelims/Mains exam which is going to held on schedule date, can start their preparation through online IBPS PO Mock Test Series with Answers.

IBPS Probationary Officer Exam will be conducted through online mode by the Institute of Banking Personnel Selection. Candidates should begin their grounding with the help of free IBPS PO online mock test series.

Check: IBPS PO Online Test Series:

A candidate needs sturdy grounding and self-confidence to qualify the Institute of Banking Personnel Selection Exam with good marks. This confidence can be obtained by cracking the Mock test for IBPS PO on regular basis.

Grab more information regarding the IBPS PO Mock Test 2018 from this page of www.recruitmentinboxx.com. Candidates can also use the online mock test for IBPS PO PDF through which they can go through the questions easily.

IBPS PO Mock Test

We have furnished free online IBPS PO mock test for the easiness of candidates on the beneath section of this page. Candidates must have a glance on IBPS PO 2018 mock test!!!!!!

IBPS PO Test Series

Question 1: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Question 2: A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Answer: 2

Know Here Without Coaching: How To Prepare For IBPS PO Pre/Main Exam in 3 Months

Question 3: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Question 4: Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

  1. 1 : 3
  2. 3 : 2
  3. 3 : 4
  4. None of these

Answer: 2

Question 5: A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Answer: 4

Get Here Detailed: IBPS PO Syllabus

 IBPS PO Mock Test

Question 6: Pointing to a photograph of a boy Suresh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

  1. Brother
  2. Uncle
  3. Cousin
  4. Father

Answer: 4

Question 7: If A + B means A is the mother of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?

  1. Q – N + M x P
  2. P + S x N – Q
  3. P – M + N x Q
  4. Q – S % P

Answer: 3

Question 8: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

  1. Brother
  2. Sister
  3. Nephew
  4. Cannot be determined

Answer: 4

Download Here: IBPS PO Previous Question Papers

Question 9: If A + B means A is the brother of B; A – B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?

  1. M – N x C + F
  2. F – C + N x M
  3. N + M – F x C
  4. M x N – C + F

Answer: 4

Question 10: Introducing a boy, a girl said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle.” How is the boy related to the girl?

  1. Brother
  2. Nephew
  3. Uncle
  4. Son-in-law

Answer: 1

IBPS PO Online Mock Test

Question 11: Chhattisgarh’s Chief Minister Raman Singh renamed this city as Atal Nagar to tribute the late former prime minister Atal Bihari Vajpayee.

  1. Naya Raipur
  2. Jagdalpur
  3. Raigarh
  4. Chirmiri

Answer: 1

Question 12:  Name of the company which tops in Fortune’s ‘Change the World’ list.

  1. Alibaba Group
  2. Reliance Jio
  3. Bank of America
  4. Merck

Answer: 2

Choose: Best Books for IBPS PO Exam

Question 13: Union Ministry of Earth Sciences has announced to set up Cyclone Warning Centre in __________, Kerala.

  1. Thrissur
  2. Thiruvananthapuram
  3. Kochi
  4. Ernakulam

Answer: 2

Question 14:  How many new Governors are appointed by the President Ram Nath Kovind recently?

  1. 4
  2. 5
  3. 7
  4. 9

Answer: 3

Question 15:  Who among the following has won the title of Cincinnati Masters on 19 August 2018?

  1. Roger Federer
  2. Novak Djokovic
  3. Rafael Nadal
  4. Andy Murray

Answer: 2

Get Here: 7 Day Preparation Tips for IBPS PO

IBPS PO Online Test Series

Question 16:  Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. With
  2. Over
  3. On
  4. Round

Answer: 3

Question 17:  The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

  1. Avidly
  2. Admiringly
  3. Thoughtfully
  4. Earnestly

Answer: 1

Question 18:  Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

  1. Chance
  2. Luck
  3. Possibility
  4. Occasion

Answer: 1

Know Marking Scheme: IBPS PO Exam Pattern

Question 19:  I saw a …… of cows in the field.

  1. Group
  2. Herd
  3. Swarm
  4. Flock

Answer: 2

Question 20:  The grapes are now …… enough to be picked.

  1. Ready
  2. Mature
  3. Ripe
  4. Advanced

Answer: 3

Also Know Here: How To Prepare For IBPS PO Interview

Procedure To Apply For IBPS PO Mock Test:

Candidates can apply for IBPS probationary Officer Mock Test with the help of below stated some simple and easy steps:

  • Firstly, visit the official web portal of the Institute of Banking Personnel Selection that is www.ibps.in for IBPS PO Test Series
  • Navigate the home page and move your cursor towards “Mock Test” tab for IBPS PO online Mock Test
  • Now you have to hit on “https://www4.digialm.com /OnlineAssessment/ index. [email protected]@M152” Link for IBPS PO Mock Test
  • After tapping the above said link for IBPS PO Prelims Mock Test, A login page will appear on screen as shown below
  • Now you have to enter your login details in the dialogue box and hit on “Sign in” tab
  • IBPS PO Mains Mock Test will appear on your screen
  • Go through the IBPS PO Exam Mock Test carefully and attempt all the questions
  • After attempting the IBPS PO free mock test series, you have to submit your answer
  • Then, you will get the IBPS PO Mock Test With Answers

Press Here For Login Page Of IBPS PO Mock Test

Meaning Of Color Available In IBPS PO Mock Test:

Following are the meaning of color Available In IBPS PO Mock Test series:

  • White box indicates that “you have not visited the question yet”.
  • Red option indicates that “you have not answered the question”.
  • Green button indicates that “You have answered the question”.
  • Purple option indicates that “You have NOT answered the question, but have marked the question for review”

To Get Latest Updates Directly In Your Mail Box: Submit Mail ID Here

Final Words:

We hope you are satisfied with our page of IBPS PO Mock Test 2018-2019. For obtaining upcoming information related to free online mock test for IBPS PO you need to visit our web portal www.recruitmentinboxx.com time to time or bookmark it by using CTRL+D.

You May Also Like To Check This Section

IBPS PO Pre Admit CardIBPS PO Results 
IBPS PO RecruitmentIBPS PO Score Card
IBPS PO Interview Questions with AnswersIBPS PO Eligibility Criteria
Upcoming Bank JobsIBPS PO Pay Scale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *