Home / Question Paper / IIFT Previous Year Question Papers 2018 | PDF Sample/Question Paper

IIFT Previous Year Question Papers 2018 | PDF Sample/Question Paper

IIFT Previous Year Papers

Direct link to download the IIFT Previous Year Papers PDF is available here!!! Students who are looking for IIFT Previous Year Exam Papers for better preparation for IIFT MBA entrance exam can get IIFT Sample Question Paper from this page.

Indian Institute of Foreign Trade is going to conduct the IIFT entrance exam on 02-12-2018 with the purpose to offer admission to eligible students into MBA (International Business). Those who want to get admission in MBA IB Programme need to qualify the exam with good scores

IIFT Previous Sample/Question Paper Papers

IIFT Previous Year Papers With Solutions helps you in better preparation. So, candidates must download IIFT Previous Year Papers either through online mode or directly form here. Regular practicing with IIFT Sample Papers PDF / IIFT Previous Year Papers will boost your overall preparation

To know detailed information about IIFT Previous Year Question Papers, you need to read out this page which has well furnished by the dedicated team of www.recruitmentinboxx.com

IIFT Previous Year Papers

IIFT Question Paper 2016Download PDF
IIFT Question Paper 2015Download PDF
IIFT Question Paper 2014Download PDF
IIFT Question Paper 2013Download PDF
IIFT Question Paper 2012Download PDF
IIFT Question Paper 2011Download PDF
IIFT Question Paper 2010Download PDF
IIFT Question Paper 2009Download PDF
IIFT Question Paper 2008Download PDF
IIFT Question Paper 2007Download PDF
IIFT Question Paper 2006Download PDF
IIFT Question Paper 2005Download PDF

Benefits of IIFT Previous Year Papers

  • With the help of IIFT Exam Sample Question Paper, one will get an idea about the exam structure
  • Through IIFT Sample Paper PDF, one will get to know about types of question asked in the exam
  • By regular practice with IIFT Previous Year question Papers; one can easily enhance their preparation
  • IIFT Previous Year Question Papers 2018 helps you to analyze your over all preparation level

IIFT Question with Answers

Ques1: Yard is to inch as quart is to: (analogy)

  1. gallon
  2. ounce
  3. milk
  4. liquid

Answer: 2

Ques2: [(√7 + √5) / ((√7 – √5)] + [(√7 – √5) / (√7 + √5)] = ?

  1. 6
  2. 12
  3. 14
  4. 18

Answer: 2

Ques3: Marathon is to race as hibernation is to: (analogy)

  1. winter
  2. bear
  3. dream
  4. sleep

Answer: 4

Ques4: Look at this series: 664, 332, 340, 170, ____, 89, … What number should fill the blank?

  1. 85
  2. 97
  3. 109
  4. 178

Answer: 4

Ques5: If one-third of one-fourth of a number is 15, then three-tenth of that number is:

  1. 35
  2. 36
  3. 45
  4. 54

Answer: 4

Also Download From Here: IIFT Syllabus

Ques6: If x = √8 – √7, y = √6 – √5 and z = √10 – 3, which of the following is true?

  1. x < z < y
  2. z < x < y
  3. x < y < z
  4. z < y < x

Answer: 2

Ques7: A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the digits are reversed. The number is:

  1. 18
  2. 24
  3. 42
  4. 81

Answer: 2

Ques08: Look at this series: F2, __, D8, C16, B32, … What number should fill the blank?

  1. A16
  2. G4
  3. E4
  4. E3

Answer: 3

Ques9: 10 books are placed at random in a shelf. The probability that a pair of books will always be together is -.

  1. 1/10
  2. 9/10
  3. 1/5
  4. 3/10

Answer: 3

Ques10: The Indian to beat the computers in mathematical wizardry is

  1. Ramanujam
  2. Rina Panigrahi
  3. Raja Ramanna
  4. Shakunthala Devi

Answer: 4

Know Here Marking Scheme: IIFT Exam Pattern

Ques11: Who is known as ‘Indian Bismarck’?

  1. Kamaraj
  2. Sardar Vallabhbhai Patel
  3. Nehru
  4. Rajaji

Answer: 2

Ques12: The most electronegative element among the following is

  1. sodium
  2. bromine
  3. fluorine
  4. oxygen

Answer: 3

Ques13: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  1. JAK
  2. HAL
  3. HAK
  4. JAI

Answer: 1

Ques14: National Science Centre is located at

  1. Bangalore
  2. Bombay
  3. Kolkata
  4. Delhi

Answer: 4

Ques15: Odometer is to mileage as compass is to

  1. speed
  2. hiking
  3. needle
  4. direction

Answer: 4

Read Out: 5 Surprising Habits of Toppers

Ques16: The Turko-Afghan rule in India lasted for about

  1. two centuries
  2. three centuries
  3. four centuries
  4. a little over one century

Answer: 2

Ques17: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Answer: 2

Ques18: The United Nations is considered as a universal organisation. Which organ of rhe united nations fully represents the fact?

  1. The Economic and Social Council
  2. The Security Council
  3. The Secretariat
  4. The General Assembly

Answer: 4

Ques19: 1397 x 1397 = ?

  1. 1951609
  2. 1981709
  3. 18362619
  4. 2031719

Answer: 1

Ques20: Which of the following is not associated with the UNO?

  1. ILO
  2. WHO
  3. ASEAN
  4. All of the above

Answer: 3

You can directly download here: IIFT Admit Card

IIFT Exam Pattern 2018

  • Mode: The test will be conducted in pen paper mode.
  • Type of Questions: Objective type multiple choice questions will be asked in the exam.
  • Medium: The exam will be asked in English language.
  • Duration: 120 minutes will be given to complete the whole exam.
  • Marking Scheme: Every question has different marking scheme. The marks will be ranges from 0.5 to 1.00.
  • Negative Marking: 1/3rd of each question will be deducted for wrong answer.
SubjectsNo. of Questions
English Comprehension36
General Knowledge & Awareness25
Logical Reasoning42
Quantitative Analysis20
Total123

IIFT Important Dates

EventsSchedule Dates
IIFT Exam Notification06-08-2018
IIFT 2018 Registration Start Date07-08-2018
IIFT 2018 Registration End date14-09-2018
Application FeeRs.1650/-
Last date to Submit Request for change of Test Centre05-11-2018
Fee for change of Test CentreRs.1000/-
IIFT 2018 Admit Card Download16-11-2018 onwards
IIFT 2018 Exam date02-12-2018
Last date to apply online and to submit GMAT score for Foreign Nationals/NRI15-02-2019
IIFT Exam Result Date05-01-2019 (Tentative)

Note:

Candidates preparing for the concerned exam are advised to try solving all the questions in order to check their knowledge regarding different sections comprises in the exam as per syllabus.

You May Also Like To Check This Section

IIFT AdmissionIIFT Fees For All Courses
IIFT PlacementsIIFT Login
IIFT Results What To Do After Graduation?
Top MBA Colleges In IndiaMBA Entrance Exam In India

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *