Home / Question Paper / ISRO Scientist Engineer Previous Papers – Computer/Electronics/Mech Paper

ISRO Scientist Engineer Previous Papers – Computer/Electronics/Mech Paper

ISRO Scientist Engineer Previous Papers

ISRO Scientist Engineer Previous Papers are available here to download. Candidates who have enrolled for ISRO Scientist Engineer exam may take help from these question papers. You may download ISRO Scientist Engineer Previous Question Papers with Answers in PDF form. Practice from these ISRO Electronics Question Paper, computer science & mechanical Previous Papers & score good marks in exam. ISRO Scientist Engineer Previous Papers of Computer, Electronics, Mechanical paper will guide you in knowing which type of questions are asked in exam. Get ISRO Scientist Engineer Previous Question Papers from this page.

Indian Space Research Organization is abbreviated as ISRO. It organizes recruitment exam for appointing eligible aspirants for Scientist Engineer positions in different deportment’s like electronics, mechanical, technical assistant, computer science & others. To gain more stuff about ISRO Scientist Engineer Previous Papers, scroll down this page prepared by team of www.recruitmentinboxx.com

ISRO Scientist Engineer Previous Papers

Aspirants may download ISRO Previous Year Question Papers of Computer, Electronics & Mechanical disciplines from here. Just hit on PDF links & get Scientist Engineer Previous year question paper along with solutions. These will help you in better preparation for exam.

ISRO Previous Year Question Papers For Mechanical

ISRO Mechanical Previous Papers Download here
M-2017 Get PDF
M-2016 Get PDF
M-2015 Get PDF
M-2014 Get PDF
M-2013 Get PDF
M-2012 Get PDF
M-2011 Get PDF
M-2009 Get PDF
M-2008 Get PDF
M-2007 Get PDF
M-2006 Get PDF

 ISRO Previous Year Question Papers For Computer Science

ISRO Computer Science Question Paper Download here
CS-2017 Get PDF
CS-2016 Get PDF
CS-2015 Get PDF
CS-2014 Get PDF
CS-2013 Get PDF
CS-2011 Get PDF
CS-2009 Get PDF
CS-2008 Get PDF
CS-2007 Get PDF

 ISRO Previous Year Question Papers For Electronics

ISRO Electronics  Question Paper Download here
E-2017 Get PDF
E-2016 Get PDF
E-2015 Get PDF
E-2014 Get PDF
E-2013 Get PDF
E-2012 Get PDF
E-2011 Get PDF
E-2010 Get PDF
E-2009 Get PDF
E-2008 Get PDF
E-2007 Get PDF
E-2006 Get PDF

 ISRO Scientist Engineer Previous Year Papers

Question 1: The output of an AND gate with three inputs, A, B, and C, is HIGH when ________.

  1. A = 1, B = 1, C = 0
  2. A = 0, B = 0, C = 0
  3. A = 1, B = 1, C = 1
  4. A = 1, B = 0, C = 1

Answer: 3

Question 2: A device used to display one or more digital signals so that they can be compared to expected timing diagrams for the signals is a:

  1. DMM
  2. spectrum analyzer
  3. logic analyzer
  4. frequency counter

Answer: 3

Question 3: How many inputs of a four-input AND gate must be HIGH in order for the output of the logic gate to go HIGH?

  1. any one of the inputs
  2. any two of the inputs
  3. any three of the inputs
  4. all four inputs

Answer: 4

Do You Know: How To Get Into ISRO

Question 4: Logically, the output of a NOR gate would have the same Boolean expression as a(n):

  1. NAND gate immediately followed by an inverter
  2. OR gate immediately followed by an inverter
  3. AND gate immediately followed by an inverter
  4. NOR gate immediately followed by an inverter

Answer: 2

Question 5: Convert the fractional binary number 0000.1010 to decimal.

  1. 625
  2. 50
  3. 55
  4. 10

Answer: 1

Question 6: The parallel transmission of digital data:

  1. is much slower than the serial transmission of data.
  2. requires only one signal line between sender and receiver.
  3. requires as many signal lines between sender and receiver as there are data bits.
  4. is less expensive than the serial method of data transmission.

Answer: 3

Check Out: ISRO Previous Year Question Papers

Question 7: Which statement BEST describes the operation of a negative-edge-triggered D flip-flop?

  1. The logic level at the D input is transferred to Q on NGT of CLK.
  2. The Q output is ALWAYS identical to the CLK input if the D input is HIGH.
  3. The Q output is ALWAYS identical to the D input when CLK = PGT.
  4. The Q output is ALWAYS identical to the D input.

Answer: 1

Question 8: How many flip-flops are in the 7475 IC?

  1. 1
  2. 2
  3. 4
  4. 8

Answer: 3

Question 9: Which is not an Altera primitive port identifier?

  1. clk
  2. ena
  3. clr
  4. prn

Answer: 3

Get Detailed: ISRO Syllabus

Question 10: What is another name for a one-shot?

  1. Monostable
  2. Multivibrator
  3. Bistable
  4. Astable

Answer: 1

Procedure to get ISRO Scientist Engineer Previous Papers PDF:

In order to get ISRO Previous Year Question Papers, follow these simple steps.

  • Visit official web portal of Indian Space Research Organization that is www.isro.gov.in
  • Scroll down the page & press on “Careers” tab.
  • At right below side of page, hit on “Question Papers” link and select suitable ISRO computer science Previous Papers, ISRO previous year question papers for electronics & ISRO previous year question papers for mechanical as per post for which you want to download papers.
  • ISRO previous question papers with answers will open up at your system in PDF form.
  • Download ISRO previous year question papers & prepare for test accordingly.
  • In this way, you may access ISRO Scientist Engineer Previous Papers.

Indian Space Research Organization organizes ISRO Scientist Engineer exam in various disciplines like Computer, Electronics, Mechanical & others. Aspirants who have applied for exam may go through these ISRO Previous Papers & plan their studies. This ISRO Computer Science Question Paper comprise of questions asked in exam. So, prepare accordingly to crack written test.

Note:

Contenders may follow its Official Link to know more about ISRO Scientist Engineer Previous Papers. These questions paper will assist you a lot in better preparation of exam. Stay connected with us at www.recruitmentinboxx.com to get more upcoming updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *