Home / Online Test / Management Aptitude Test Quiz 2018 MAT Practice Ques/Ans, GK Trivia

Management Aptitude Test Quiz 2018 MAT Practice Ques/Ans, GK Trivia

Management Aptitude Test Quiz

Management Aptitude Test is a national entrance test conducted for providing admission in all management courses permitted by AICTE. Management Aptitude Test Quiz is available here for the contenders who are going to participate in MAT 2018.

Management Aptitude Test Quiz 2018 carries questions from Data Analysis and Sufficiency, Written Communication, Quantitative Aptitude, Analytical Thinking etc topics. Given MAT Practice Question/Answers can help you to be familiar with your understanding, analysis, and certification skills.

Management Aptitude Test

Management Aptitude Test is conducted two times in a year in the months of February and September. Appearing contenders in MAT September are suggested to check this page and solve Management Aptitude Test GK Trivia Online Quiz.

Apart from solving Management Aptitude Quiz Online Questions & Answers, you may check Management Aptitude Test Online 2018 question details in PDF also that has provided by the team members of www.recruitmentinboxx.com  at the beneath section.

Management Aptitude Test Quiz

Question1: Who is the Director-General of United Nations Educational Scientific and Cultural Organization (UNESCO)?

  1. Koichiro
  2. Matsuura
  3. Tsu Yang Steve
  4. Michael Weili dye

Answer: 1

Get Best Answer: How To Prepare For MAT

Question2: Who is the Chairman of UN General Assembly?

  1. Obama
  2. Ali Trik
  3. Christopher Fernandes
  4. George Bush

Answer: 2

Question3: How many old pennies were there in Half a Crown?

  1. 23
  2. 10
  3. 30
  4. 50

Answer: 3

Question4: Which company has acquired travel site Kayak?

  1. Infosys
  2. Priceline
  3. Prestige
  4. TATA

Answer: 2

Check Here Marking Scheme: MAT Exam Pattern

Question5: Who is the Secretary-General of United Nations Organization?

  1. Hillary Clinton
  2. Ban Ki-Moon
  3. Colin Powell
  4. John Kerry

Answer: 2

Question6: Who is the Vice-President of World Bank (IBRD)?

  1. Anil Sood
  2. Jim Yong Kim
  3. Chidambaram
  4. Krishna

Answer: 1

Question7: Which of the following companies is not based in Atlanta, GA?

  1. Georgia Pacific
  2. Delta Air Lines
  3. FedEx
  4. Home Depot

Answer: 3

Question8: Which group has acquired Houghton International for $1 billion?

  1. Hinduja Group
  2. Pai group
  3. Prestige group
  4. Jain group

Answer: 1

Download Here Detailed: MAT Syllabus

Question9: Which vehicle took its name from the fact that it was made to be used for general purposes?

  1. Jeep
  2. Tractor
  3. Car
  4. Truck

Answer: 1

Question10: Which company has launched Toughbook CF-C2 laptop?

  1. Philips
  2. Frontech
  3. Transcend
  4. Panasonic

Answer: 4

Question11: This world famous direct marketing company was founded by Rich Devos and Jay Van Andel in 1959. Name it?

  1. Amazon
  2. Amway
  3. Equator
  4. Prolite

Answer: 2

Read Out: Aptitude Questions And Answers

Question12: What is the name of the mascot on the bonnet of a Rolls Royce?

  1. The Spirit of Ecstasy
  2. The Spirit
  3. Phantom
  4. Flywheel

Answer: 1

Question13: In which country is Sikorsky Helicopters’ head office?

  1. India
  2. America
  3. Dubai
  4. Russia

Answer: 2

Download Exam Hall Ticket: MAT Admit Card 

Question14: In 2001, what is the maximum amount of money that an employee could contribute to a 401k fund annually?

  1. $30,000
  2. No dollar limit, just 15 per cent of income up to any amount
  3. $2,000
  4. $10,500

Answer: 4

Question15: What is the currency of Turkey?

  1. Dollar
  2. Rupees
  3. Euro
  4. Lira

Answer: 4

Press Here To Download Management Aptitude Test Quiz Question/ Answer

Final Words:

To know more about Management Aptitude Test Quiz 2018, you need to stay connected with this page www.recruitmentinboxx.com If you have any query then you can ask in comment box which is provided below.

You May Also Like To Visit This Section

MAT Application FormMBA Entrance Exam in India
MAT ResultTop MBA Colleges in India
MAT Answer KeyMAT Counselling
Online Test Series7 Exam Resolutions for Sure Success in 2018

2 comments

  1. rahul Ajit kurane

    Before12th what’s jobs options

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *