Home / Question Paper / UPSC CAPF Previous Year Paper (Last 5 Years) CAPF AC Question Papers PDF

UPSC CAPF Previous Year Paper (Last 5 Years) CAPF AC Question Papers PDF

UPSC CAPF Previous Year Paper

Union Public Service Commission is going to conduct CAPF AC Examination on 12-08-2018. Now candidates can start their preparation with the help of UPSC CAPF Previous Year Paper. By UPSC CAPF AC Previous Year Paper, candidates will get an idea about the type of questions that might be asked in the examination.

UPSC CAPF Previous Year Paper PDF is available here to download. So, get the Last 5 Years UPSC CAPF Question Papers from here and start preparation accordingly. UPSC CAPF sample papers will also improve time management skill, and increase speed and accuracy level of the students.

UPSC CAPF AC Exam Date-12th August 2018!!!

UPSC CAPF AC Exam will be conducted on 12th August 2018 at various exam centres. UPSC CAPF Sample Papers and UPSC CAPF Model Papers of last 5 years will boost up the confidence level of the applicants.

And, you can also download Previous 5 Years UPSC CAPF Model Question Paper with Answer through this page. Be In Touch with us on our web portal www.recruitmentinboxx.com to get latest updates about UPSC CAPF Previous Year Paper, as we are going to cover it shortly.

UPSC CAPF Previous Year Paper

UPSC CAPF Last 5 Years Previous Papers Download PDF:

UPSC CAPF Solved Papers for Engineering Services (Preliminary) Examination, 2018
Civil Engineering PaperDownload PDF
Electrical Engineering PaperDownload PDF
Electronics and Telecommunication Engineering PaperDownload PDF
General Studies and Engineering Aptitude PaperDownload PDF
Mechanical Engineering PaperDownload PDF
CAPF (Assistant Commandants) Examination 2017
General Studies, Essay and ComprehensionDownload PDF
General Ability and IntelligenceDownload PDF
CAPF AC Previous Year Question Paper for CDSE (II), 2017
Elementary MathematicsDownload PDF
General KnowledgeDownload PDF
UPSC CAPF Previous Year Paper of EnglishDownload PDF
CAPF Previous Year Paper of Civil Services (Main) Examination, 2017
CAPF previous year question paper pdf of Agriculture Paper
UPSC CAPF Previous Year Paper of Paper – IDownload PDF
UPSC CAPF Previous Year Paper of Paper – IIDownload PDF
UPSC CAPF Question Papers of Animal Hus. & Vet. Sc.
UPSC CAPF Previous Year Paper of Paper – IDownload PDF
UPSC CAPF Previous Year Paper of Paper – IIDownload PDF
CAPF Previous Year Question Paper with Solution PDF of Anthropology
UPSC CAPF Previous Year Paper of Paper – IDownload PDF
UPSC CAPF Previous Year Paper of Paper – IIDownload PDF
UPSC CAPF Previous Year Question Paper PDF Of Botany
Paper – IDownload PDF
UPSC CAPF Previous Year Paper of Paper – IIDownload PDF
CAPF Previous Year Question Paper PDF for NDA & NAE (II), 2017
CAPF Previous Year Question Paper With Solution for General Ability TestDownload PDF
UPSC CAPF previous year question paper of MathematicsDownload PDF

UPSC CAPF Question And Answer

Q1. Blueberries cost more than strawberries.

    Blueberries cost less than raspberries.

    Raspberries cost more than strawberries and blueberries.

   If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Ans- 1

Q2. Window is to pane as book is to

  1. novel
  2. glass
  3. cover
  4. page

Ans-  4

Q3. Look at this series: 2, 4, 6, 8, 10, … What number should come next?

  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14

Ans- 2

Get Here subject Wise: UPSC CAPF AC Syllabus

Descriptions: Each question is having word followed by four choices. Choose the necessary part of this word.

Q4. desert

  1. cactus
  2. arid
  3. oasis
  4. flat

Ans- 2

Q5. Lightning

  1. electricity
  2. thunder
  3. brightness
  4. Rain

Ans- 1

Q6- The first thermionic value was invented by

  1. Thomas Edison
  2. Richardson
  3. Fleming
  4. Lee De Forest

Ans -3

Q7- Karenge ya Marenge (Do or Die) was the slogan of which movement in India?

  1. The Quit India Movement, 1921
  2. Salt Movement, 1930
  3. Non-Cooperation Movement, 1921
  4. Indigo revolt, 1859-60

Ans –1

Know Here: List of Coaching Classes for Police/Defence

Q8- When formaldehyde and potassium hydroxide are heated, we get

  1. Acetylene
  2. Methyl alcohol
  3. Methane
  4. Ethyl formate

Ans -4

Q9- The enzyme in whose presence glucose and fructose are converted into alcohol is

  1. Diastase
  2. Maitase
  3. Invertase
  4. Zymase

Ans -4

Q10- Jamshedpur is located on the bank of:

  1. Damodar
  2. Ganges
  3. Subarnarekha
  4. Musi

Ans –3

Q11- There are 40 coins in a bag, consisting of Rs. 5 and Rs. 2 coins. If the total amount is Rs. 140, how many Rs. 2 and Rs. 5 coins are there in the bag?

  1. 20 each
  2. 25 and 15
  3. 30 and 10
  4. 22 and 18

Ans –1

Q12- The L.C.M. of two numbers is 12 times their H.C.F.. The sum of the H.C.F. and L.C.M. is 403. If one number is 93, then the other number is:

  1. 134
  2. 124
  3. 128
  4. 310

Ans –2

Must Check List Of: UPSC Coaching Institutes

Q13- The area of the base of a right cone is 154 m2 and its volume is 308 m2. The height of the cone is:

  1. 8 m
  2. 6 m
  3. 7 m
  4. 9 m

Ans –2

Q14- Who was the first man to “walk” in space?

  1. Col Leonor from Russia
  2. Major White from America
  3. Both of these
  4. None of these

Ans –3

Q15- The marks obtained by 10 students in Science (out of 50) are 30, 41, 40, 41, 30, 41, 30, 28, 41, 40. The modal mark is:

  1. 40
  2. 30
  3. 41
  4. 35

Ans –3

Q16- 6, 18, 24, 9, 27, 33, 11?, ?

  1. 15, 19
  2. 22, 27
  3. 33, 39
  4. 44, 47

Ans –3

Read Here: UPSC Interview Questions and Answers

Q17- X walked 35 metres towards South, then turned left and walked 25 metres, and again turned left and walked for 35 meters. He then turned to his right and walked 20 metres. At what distance and direction from the starting point is X now standing?

  1. 20m West
  2. 45m East
  3. 20m East
  4. 45m North

Ans –2

Q18- Four years ago, the average age of A and B was 18 years. At present the average age of A, Ba nd C is 24 years. What would be the age of C after 8 years?

  1. 30 years
  2. 32 years
  3. 28 years
  4. 25 years

Ans –1

Q19- Who is known as the father of western political thought?

  1. Plato
  2. Socrates
  3. Xenophone
  4. Aristotle

Ans –1

Q20- The origin of modern badminton is attributed to

  1. India
  2. Britain
  3. France
  4. Spain

Ans –2

Q21- Ayodhya is situated on _______ River.

  1. Periyar
  2. Ganges
  3. Sarayu
  4. Hoogly

Ans –3

Get Here Complete: UPSC Study Material

Q22-The ratio of a km to mile is?

  1. 1:1.0
  2. 1:1.1
  3. 1:1.4
  4. 1:1.6

Ans-4

Q23-One Astronomical unit is the average distance between:

  1. Earth and Sun
  2. Jupiter and Sun
  3. Earth and Moon
  4. Pluto and Sun

Ans-1

Q24-On the surface of the moon, the:

  1. Mass and weight become lesser
  2. Mass remains constant and only weight is lesser
  3. Only mass is lesser
  4. Mass and weight both remain unchanged

Ans-2

Q25-A tide in which the high water is lower and low water is higher than normal is:

  1. spring tide
  2. Neap tide
  3. Moon tide
  4. None of the above

Ans- 2

Check Here Marking Scheme: UPSC Exam Pattern

Q26-In which of the following cities, Netaji Subhash Chandra Bose laid the foundation of ‘Indian National Army’?

  1. Singapore
  2. Rangoon
  3. Tokyo
  4. Taiwan

Ans-1

Q27-When did Muslim League first make its demand for a separate Muslim nation of Pakistan?

  1. 1906
  2. 1935
  3. 1930
  4. 1940

Ans-4

Q28-The site of Harappa is located on the bank of river-

  1. Ravi
  2. Beas
  3. Indus
  4. Saraswati

Ans-1

Get Here: UPSC Calendar

Q29-The Operation Polo was associated with the annexation of which one among the following Princely States into Indian Union?

  1. Hyderabad
  2. Junagarh
  3. Kashmir
  4. Travancore

Ans-1

Q30-Who among the following Chinese travellers visited the kingdoms of Harshavardhana and Kumar Bhaskar Varma?

  1. 1 I-tsing
  2. 2 Fa-Hien
  3. 3 Hiuen Tsang
  4. 4 Sun Shuyun

Ans-3

Press Here To Download UPSC CAPF Previous Year Paper PDF

Press Here For UPSC CAPF Official Link

Final Note:

Candidates, who are really want to score good marks in UPSC CPF exam, must go through the UPSC CPF Previous Year Papers which is provided above on this page, prepared by the team members of www.recruitmentinboxx.com.

For getting more details about UPSC CAPF AC Previous Year Paper, candidates are advised to subscribe our free email service and get updates directly in your mailbox. Thank you for visiting us…

You May Also Like To Check This Section

UPSC CAPF Admit Card UPSC Syllabus
UPSC CAPF AC Answer KeyUPSC CAPF Result
UPSC CAPF RecruitmentUPSC Exam List 
UPSC NotificationUPSC Challan Form

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *