Home / Question Paper / UPSC CPF Previous Year Papers| Free Download! CPF Solved Question Paper

UPSC CPF Previous Year Papers| Free Download! CPF Solved Question Paper

UPSC CPF Previous Year Papers

UPSC CPF Previous Year PapersBest way to crack UPSC CPF Exam!!! Prepare from UPSC CPF Previous Year Papers that are available below. You can download CPF Solved Question Paper at free of cost from this page. Check out UPSC CPF Model Question Paper of previous three year that is 2016, 2015 and 2014 and download it in PDF form. With the help of this UPSC CPF AC Question Papers, you can know about the pattern of the questions.

Also some questions are given below; you can solve these questions to get idea of your preparation of exam. We the team of www.recruitmentinboxx.com is providing complete essential information in concern to UPSC CPF Previous Year Papers right here, so please read before appearing exam.

UPSC CPF Previous Year Papers

CAPF (AC) Exam, 2016

CAPF (AC) Exam, 2015

CAPF (AC) Exam, 2014

Q1. Blueberries cost more than strawberries.

    Blueberries cost less than raspberries.

    Raspberries cost more than strawberries and blueberries.

   If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Ans- 1

Q2. Window is to pane as book is to

  1. novel
  2. glass
  3. cover
  4. page

Ans-  4

Check Here: UPSC Syllabus

Q3. Look at this series: 2, 4, 6, 8, 10, … What number should come next?

  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14

Ans- 2

Descriptions: Each question is having word followed by four choices. Choose the necessary part of this word.

Q4. desert

  1. cactus
  2. arid
  3. oasis
  4. flat

Ans- 2

Q5. Lightning

  1. electricity
  2. thunder
  3. brightness
  4. Rain

Ans- 1

Read Here: UPSC Study Material

Q6- The first thermionic value was invented by

  1. Thomas Edison
  2. Richardson
  3. A.Fleming
  4. Lee De Forest

Ans -3

Q7- Karenge ya Marenge (Do or Die) was the slogan of which movement in India?

  1. The Quit India Movement, 1921
  2. Salt Movement, 1930
  3. Non-Cooperation Movement, 1921
  4. Indigo revolt, 1859-60

Ans –1

Also Check: UPSC Exam Pattern

Q8- When formaldehyde and potassium hydroxide are heated, we get

  1. Acetylene
  2. Methyl alcohol
  3. Methane
  4. Ethyl formate

Ans -4

Q9- The enzyme in whose presence glucose and fructose are converted into alcohol is

  1. Diastase
  2. Maitase
  3. Invertase
  4. Zymase

Ans -4

Q10- Jamshedpur is located on the bank of:

  1. Damodar
  2. Ganges
  3. Subarnarekha
  4. Musi

Ans –3

Must Check: UPSC Coaching Institutes

Q11- There are 40 coins in a bag, consisting of Rs. 5 and Rs. 2 coins. If the total amount is Rs. 140, how many Rs. 2 and Rs. 5 coins are there in the bag?

  1. 20 each
  2. 25 and 15
  3. 30 and 10
  4. 22 and 18

Ans –1

Q12- The L.C.M. of two numbers is 12 times their H.C.F.. The sum of the H.C.F. and L.C.M. is 403. If one number is 93, then the other number is:

  1. 134
  2. 124
  3. 128
  4. 310

Ans –2

Q13- The area of the base of a right cone is 154 m2 and its volume is 308 m2. The height of the cone is:

  1. 8 m
  2. 6 m
  3. 7 m
  4. 9 m

Ans –2

Read Here: UPSC Interview Questions and Answers

Q14- Who was the first man to “walk” in space?

  1. Col Leonor from Russia
  2. Major White from America
  3. Both of these
  4. None of these

Ans –3

Q15- The marks obtained by 10 students in Science (out of 50) are 30, 41, 40, 41, 30, 41, 30, 28, 41, 40. The modal mark is:

  1. 40
  2. 30
  3. 41
  4. 35

Ans –3

Q16- 6, 18, 24, 9, 27, 33, 11?, ?

  1. 15, 19
  2. 22, 27
  3. 33, 39
  4. 44, 47

Ans –3

Do You Know: How To Write On Exam Paper Faster & Better

Q17- X walked 35 metres towards South, then turned left and walked 25 metres, and again turned left and walked for 35 meters. He then turned to his right and walked 20 metres. At what distance and direction from the starting point is X now standing?

  1. 20m West
  2. 45m East
  3. 20m East
  4. 45m North

Ans –2

Q18- Four years ago, the average age of A and B was 18 years. At present the average age of A, Ba nd C is 24 years. What would be the age of C after 8 years?

  1. 30 years
  2. 32 years
  3. 28 years
  4. 25 years

Ans –1

Know More About: How To Reduce Negative Marking In Exam

Q19- Who is known as the father of western political thought?

  1. Plato
  2. Socrates
  3. Xenophone
  4. Aristotle

Ans –1

Q20- The origin of modern badminton is attributed to

  1. India
  2. Britain
  3. France
  4. Spain

Ans –B

Q21- Ayodhya is situated on _______ River.

  1. Periyar
  2. Ganges
  3. Sarayu
  4. Hoogly

Ans –3

Candidates, who are really want to score good marks in UPSC CPF exam, must go through the UPSC CPF Previous Year Papers which is provided above on this page, prepared by the team members of www.recruitmentinboxx.com. For getting more details about UPSC CPF exam, candidates are advised to subscribe our free email service and get updates directly in your mailbox.

You May Also Like To Visit This Section

UPSC Notification UPSC Exam List
UPSC Calendar UPSC Application Form
UPSC E Admit Card UPSC Results
UPSC Challan Form Latest PSC Notification

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>