Home / Question Paper / APSC Prelims Question Paper 2018 PDF (All Subjects) CCE Previous Year Papers

APSC Prelims Question Paper 2018 PDF (All Subjects) CCE Previous Year Papers

APSC Prelims Question Paper

Download APSC Prelims Question Paper for all subjects from here!! Combined Competitive Preliminary Examination for 169 Veterinary Officer, Fishery Development Officer, Lecturer, and other vacancies is scheduled to be held in the month of June 2018.

Aspirants, appearing in CCE Examination on scheduled APSC CCE 2018 Exam Date can download APSC Prelims Question Paper 2018 PDF directly from Assam Public Service Commission (APSC) official website or CCE Previous Year Papers links are available on this page also.

Download CCE Previous Year Papers PDF for All Subjects

Combined Competitive Examination 2018 includes 29 subjects such as General Studies, Law, Botany, Civil Engineering, Agriculture, Chemistry, Physics, Medical Science and others. Candidates can check APSC Preliminary (CCE) Examination Question Paper for each subject easily by moving their cursor downwards on this page which is well designed by the team of www.recruitmentinboxx.com

APSC Prelims Question Paper

Download APSC Question Paper, CC(P) Exam, 2015

Candidates can download APSC Prelims Question Paper PDF for any subject from which questions will be asked in Combined Competitive Examination 2018.

APSC CCE Previous Papers of General StudiesAgriculture
AnthropologyAnimal Husbandry & Vety Science
BotanyChemical Engineering
Civil EngineeringChemistry
CommerceComputer Science
EconomicsEducation
Electrical EngineeringElectronics
FisheriesGeography
GeologyIndian History
APSC Prelims Question Paper of LawAPSC CCE Previous Papers of Mathematics
Mechanical EngineeringAPSC Assam Question Paper of Medical Science
PhilosophyPhysics
APSC Question Paper Political SciencePsychology
SociologyAPSC Question Paper PDF of Statistics
Zoology

Multiple Choice Questions for Assam PSC 2018 to 2019

Apart from APSC Prelims Question Paper links, you can check multiple type of questions asked in Combined Competitive Examination.

Question1. When an iron nail gets rusted, iron oxide is formed

  1. without any change in the weight of the nail
  2. with decrease in the weight of the nail
  3. with increase in the weight of the nail
  4. without any change in colour or weight of the nail

Answer: Option 3

Question2. Galvanised iron sheets have a coating of

  1. lead
  2. chromium
  3. zinc
  4. tin

Answer: Option 3

Get Here Detailed: APSC Syllabus

Question3. Among the various allotropes of carbon,

  1. coke is the hardest, graphite is the softest
  2. diamond is the hardest, coke is the softest
  3. diamond is the hardest, graphite is the softest
  4. diamond is the hardest, lamp black is the softest

Answer: Option 3

Question4. The group of metals Fe, Co, Ni may best called as

  1. transition metals
  2. main group metals
  3. alkali metals
  4. rare metals

Answer: Option 1

Question5. Heavy water is

  1. deuterium oxide
  2. PH7
  3. rain water
  4. tritium oxide

Answer: Option 1

Check Out Upcoming Recruitment Exam: APSC Exam Calendar 

Question6. Which of the following was to be discovered first in the chromospheres of the sun?

  1. Krypton
  2. Xenon
  3. Neon
  4. Helium

Answer: Option 4

Question7. Which of the following is in liquid form at room temperature?

  1. Lithium
  2. Sodium
  3. Francium
  4. Cerium

Answer: Option 3

Question8. Sodium metal is kept under

  1. petrol
  2. alcohol
  3. water
  4. kerosene

Answer: Option 4

Question9. Which of the following are the ingredients of gun metal?

  1. Iron, Zinc, Titanium
  2. Iron, tin
  3. Iron, Brass, Tin
  4. Copper, Tin

Answer: Option 4

हमेशा पूछे जाने वाले प्रश्न: ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरी

Question10. From which mineral is radium obtained?

  1. Rutile
  2. Haematite
  3. Limestone
  4. Pitchblende

Answer: Option 4

Question11. ‘.JPG’ extension refers usually to what kind of file?

  1. System file
  2. Animation/movie file
  3. MS Encarta document
  4. Image file

Answer: Option 4

Question12. What does AM mean?

  1. Angelo marconi
  2. Anno median
  3. Amplitude modulation
  4. Amperes

Answer: Option 3

Press Here To Check APSC Prelims Question Paper

Question13. In what year was the “@” chosen for its use in e-mail addresses?

  1. 1976
  2. 1972
  3. 1980
  4. 1984

Answer: Option 2

Question14. ‘.TXT’ extension refers usually to what kind of file?

  1. Text File
  2. Image file
  3. Audio file
  4. Adobe Acrobat file

Answer: Option 1

Question15. What was the first ARPANET message?

  1. “lo”
  2. “hello world”
  3. “mary had a little lamb”
  4. “cyberspace, the final frontier”

Answer: Option 1

Question16. The NTSC (National Television Standards Committee) is also used in the country of…?

  1. Japan
  2. France
  3. Germany
  4. England

Answer: Option 1

Download Here State Wise: PSC Question Papers

Question17. “FET” is a type of transistor, Its full name is ________ Effect Transistor…?

  1. Field
  2. Factor
  3. Flash
  4. Force

Answer: Option 1

Question18. What are three types of lasers?

  1. Gas, metal vapor, rock
  2. Pointer, diode, CD
  3. Diode, inverted, pointer
  4. Gas, solid state, diode

Answer: Option 4

Question19. What will a UPS be used for in a building?

  1. To provide power to essential equipment
  2. To monitor building electricity use
  3. To carry messages between departments
  4. To control lighting and power systems

Answer: Option 1

Get Here List of: PSC Exam Books for Preparation

Question20. Who built the world’s first binary digit computer: Z1…?

  1. Konrad Zuse
  2. Ken Thompson
  3. Alan Turing
  4. George Boole

Answer: Option 1

Procedure To Download Official APSC Previous Papers:

Candidates, appearing in APSC Assam Civil Service Exam can download CCE Prelims & Mains Old Papers by going through following guidelines:

  • First of all, you need to go through the official website of the organization which is apsc.nic.in
  • Move your cursor towards “Previous Question Papers” at the left side on the home page.
  • Under that section, you need to press “CC (Pre) Examination” link for downloading APSC Prelims Question Paper.
  • Now APSC Combined Competitive Exam Previous Papers links of various subjects will be shown at your computer screen.
  • Hit the appropriate link of the subject for which you want to download APSC Combined Competitive Pre Exam Question Paper.
  • APSC Prelims Question Paper will open in PDF format at your computer screen.
  • Download www.apsc.nic.in question paper or save APSC Solved Question Paper at desktop.
  • Start preparation of the examination with the help of APSC Prelims Question Paper.

Read Latest Updates: Assam Current Affairs

APSC Combined Competitive Exam Pattern

Candidates can check Assam PSC Combined Competitive Prelims Exam Pattern 2018 here easily.

  • There will be objective type paper.
  • Questions will be asked from General Studies and Technical Subjects.
  • 2 hours will be provided to the contenders for each section.
  • Written Examination will be conducted of total 400 marks.
Sl. NoType of ExamSubjectsMarksDuration
1.Objective TypeGeneral Studies2002 Hrs
2.Technical Subjects2002 Hrs
Total400

Final Note:

We the team members of www.recruitmentinboxx.com have provided complete details related to APSC Prelims Question Paper on this single page. If you have any query regarding this page, you are free to ask any question and our team will provide you satisfactory answers.

You May Also Like To Check This Section

APSC RecruitmentAPSC Admit Card
APSC ResultsHow To Find Study Material Online
5 Surprising Habits Of ToppersHow To Study While Doing Job
11 Tips To Remember What You ReadTips to Get 100% Results in Exams

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *