Home / Question Paper / DDA Previous Year Question Paper | with Answers JE/ASO Download pdf

DDA Previous Year Question Paper | with Answers JE/ASO Download pdf

DDA Previous Year Question Paper

Those, who are going to appear in DDA written examination for recruitment of the posts of JE/ASO can download the PDF of DDA Previous Year Question Paper from this page. Applicants can do practice for exam with DDA JE previous year question paper.

Applicants can start up their preparation for exam with the help of DDA Previous Year Question Paper with answers as it will assist you how to prepare for exam and the difficult level of examination.

DDA Previous Year Question Paper PDF

The written examination is conducting by Delhi Development Authority Recruitment Cell (DDARC) for recruitment of eligible candidates on above said posts. so applicants need to crack the examination by securing qualifying marks.

Here below we the team of www.recruitmentinboxx.com have attached DDA ASO previous year question paper PDF files, you may download it by following the direct link available in front of appropriate title.

DDA Previous Year Question Paper

DDA JE civil previous year question paperGet Here
DDA Question Paper for MechanicalGet Here
DDA Question Paper- G.KGet Here

MCQ Questions Answer For DDA Exam:

Here below we have mentioned some important questions, which you should read while preparation. Please have a look:

Q 1.For quality control of Portland cement, the test essentially done is

  1. setting time
  2. soundness
  3. tensile strength
  4. consistency
  5. all the above.

Answer: 5

Q 2.If 1500 g of water is required to have a cement paste 1875 g of normal consistency, the percentage of water is,

  1. 20%
  2. 25%
  3. 30%
  4. 35%
  5. 40%

Answer: 2

Q 3.Under normal conditions using an ordinary cement, the period of removal of the form work, is:

  1. 7 days for beam soffits
  2. 14 days for bottom slabs of spans 4.6 m and more
  3. 21 days for bottom beams over 6 m spans
  4. 2 days for vertical sides of columns
  5. all the above.

Answer: 5

Read Also: How to Score Good Marks in Exam

Q 4.Wp and Wf are the weights of a cylinder containing partially compacted and fully compacted concrete. If the compaction factor  is 0.95, the workability of concrete is

  1. extremely low
  2. very low
  3. low
  4. high
  5. none of these.

Answer: 4

Q 5.For given water content, workability decreases if the concrete aggregates contain an excess of

  1. thin particles
  2. flat particles
  3. elongated particles
  4. flaky paticles
  5. all the above.

Answer: 5

Q 6.M10 grade of concrete approximates

  1. 1 : 3 : 6 mix
  2. 1 : 1 : 2 mix
  3. 1 : 2 : 4 mix
  4. 1 : 1.5 : 3 mix
  5. none of these.

Answer: 1

Q 7.For ensuring quality of concrete, use

  1. single sized aggegates
  2. two sized aggregate
  3. graded aggregates
  4. coarse aggregates.

Answer: 3

Do You Know: How To Reduce Negative Marking In Exam

Q 8.According to I.S. : 456, the number of grades of concrete mixes, is

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7

Answer: 5

Q 9.The mixture of different ingredients of cement, is burnt at

  1. 1000°C
  2. 1200°C
  3. 1400°C
  4. 1600°C
  5. 1800°C

Answer: 3

Q 10.The risk of segregation is more for

  1. wetter mix
  2. larger proportion of maximum size aggregate
  3. coarser grading
  4. all the above.

Answer: 4

Check Out: How To Get Rid Of Sleeping While Studying

Q 11.After casting, an ordinary cement concrete on drying

  1. expands
  2. mix
  3. shrinks
  4. none of these.

Answer: 3

Q 12.Hydration of cement is due to chemical action of water with

  1. Tricalcium silicate and dicalcium silicate
  2. Dicalcium silicate and tricalcium aluminate
  3. Tricalcium aluminate and tricalciumalumino ferrite
  4. All the above.

Answer: 4

Q 13.To obtain cement dry powder, lime stones and shales or their slurry, is burnt in a rotary kiln at a temperature between

  1. 1100° and 1200°C
  2. 1200° and 1300°C
  3. 1300° and 1400°C
  4. 1400° and 1500°C
  5. 1500° and 1600°C

Answer: 4

Q 14.Permissible compressive strength of M 300 concrete grade is

  1. 100 kg/cm2
  2. 150 kg/cm2
  3. 200 kg/cm2
  4. 250 kg/cm2
  5. 300 kg/cm2

Answer: 5

Must Read: How To Make Habit Of Studying

Q 15.The standard sand now a days used in India, is obtained from

  1. Jaipur (Rajasthan)
  2. Jullundur (Punjab)
  3. Hyderabad (Andhra Pradesh)
  4. Ennore (Madras)
  5. Cuttuck (Orissa).

Answer: 4

Q 16.The maximum amount of dust which may be permitted in aggregates is

  1. 5% of the total aggregates for low workability with a coarse grading
  2. 10% of the total aggregates for low workability with a fine grading
  3. 20% of the total aggregates for a mix having high workability with fine grading
  4. all the above.

Answer: 4

Q 17.Proper proportioning of concrete, ensures

  1. desired strength and workability
  2. desired durability
  3. water tightness of the structure
  4. resistance to water
  5. all the above.

Answer: 5

Q 18.The bulk density of aggregates does not depend upon :

  1. size and shape of aggregates
  2. specific gravity of aggregates
  3. grading of aggregates
  4. size and shape of the container
  5. none of these.

Answer: 4

Read Now: How To Write On Exam Paper Faster & Better

Q.19 Curing

  1. reduces the shrinkage of concrete
  2. preserves the properties of concrete
  3. prevents the loss of water by evaporation
  4. all of the above.

Answer: 4

Q 20.While compacting the concrete by a mechanical vibrator, the slump should not exceed

  1. 5 cm
  2. 0 cm
  3. 5 cm
  4. 10 cm
  5. 15 cm

Answer: 2

Press Here For DDA Official Link

Note:

We hope that information about DDA Previous Year Question Paper mentioned above will be helpful for you. Feel free to share your queries with us by drop your comment in comment box; our experts of team www.recruitmentinboxx.com will solve it as soon as possible.

You May Also Like To Check This Section

DDA RecruitmentDDA Admit Card
Best Tips / Ways to Overcome Exam FearTips to Get 100% Results in Exams
How to Prepare For  Written ExamHow to Improve Your Memory for Studying
How to Make Good Study Habits for ExamHow to Manage Time during Exams

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *