Home / Online Test 2022 / Maths Quiz for Class 5 | Trivia, 5th Grade Ques/Ans, Online Practice Test

Maths Quiz for Class 5 | Trivia, 5th Grade Ques/Ans, Online Practice Test

Maths Quiz for Class 5

Class 5th Students must solve the exciting Maths Quiz for Class 5  to boost their knowledge and increase the speed of solving questions. Well, on this page we have provided the Free Maths Quiz Trivia and 5th Grade Questions with Answers. Solve these Maths Class 5 Quizzes to ace the upcoming examinations.

As we know practice makes us perfect so we are advising you to solve Online Maths Practice Test as much as you can. Maths Quiz for Class 5 will help you to comprehend the questions and remember all the tricks of the important questions.

5th Grade Questions & Answers!!!

In class 5th you will learn new concepts which will be used in advanced classes, even in the Mathematics for Class 10th and 12th. So you should clear your basics by solving the Class 5th Mathematics Quiz. For more info, please have a look at the below segment.

For acquiring more information regarding Maths Quiz for Class 5, you need to go through the below section of this page which is well provided by the team of www.recruitmentinboxx.com  Have a Glance for Online Maths Quiz Class 5!!!

Maths Quiz for Class 5

Question 1: Numeral for Eighty crores eighty lakh eighty one is
a) 80,80,081
b) 80,08,881
c) 80,80,00,081
d) 80,80,08,081

Answer: Option C

Question 2: 3,00,000 ÷ = 300
a) 1000
b) 3000
c) 100
d) 10,000

Answer: Option A

Question 3: I am a number between 660 and 665. I am divisible by 3 but not by 6. What number am I?
a) 661
b) 662
c) 663
d) 664

Answer: Option C

Question 4: I am a prime number. If you subtract 1 from me, I will become divisible by 9. Who am I?
a) 29
b) 19
c) 17
d) 11

Answer: Option B

Question 5: How many times would the digit, 2, be written if you wrote down all the whole numbers from 1 to 100?
a) 10
b) 11
c) 19
d) 20

Answer: Option D

Question 6: The product of the place values of 6 in 438269160, divided by 1000 is
a) 36
b) 3600
c) 60
d) 60000

Answer: Option B

Question 7: The three prime numbers between 10 and 40 are _, and
a) 17, 27, 37
b) 11, 21, 31
c) 13, 23, 33
d) 13, 29, 37

Answer: Option D

Question 8: The composite number which comes just after 60 is
a) 61
b) 62
c) 63
c) 64

Answer: Option B

Get Here Practice Test Questions/Answers:

Question 9: 625 ÷ = 25
a) 25
b) 625
c) 1
d) 250

Answer: Option A

Question 10: The difference between the predecessor and the successor of one million is
a) 1
b) 2
c) 1,000,000
d) 1,000,001

Answer: Option B

Question 11: The 12th multiple of 16 is
a) 182
b) 1216
c) 1129
d) 192

Answer: Option D

Question 12: The least multiple which is common for both 15 and 25 is
a) 75
b) 25
c) 50
d) 15

Answer: Option A

Question 13: To get a quotient of 700 and a remainder of 48 what number should be divided by 100?
a) 748
b) 70,048
c) 70,000
d) 7,048

Answer: Option B

Question 14: The largest 9 digit number ending with 7 is
a) 77,77,77,777
b) 10,00,00,007
c) 99,99,99,999
d) 99,99,99,997

Answer: Option D

Question 15: 25 lakhs + 6 thousands + 4 tens =
a) 25,06,040
b) 2,56,00,040
c) 25,640
d) 25, 60, 040

Answer: Option A

Question 16: The successor of 93,99,999 is
a) 93,91,000
b) 93,99,998
c) 94,99,999
d) 94,00,000

Answer: Option D

Download Class Wise: CBSE New Syllabus

Question 17: 87,88,989 87,78,979 87,58, 959 The missing number in the above pattern is
a) 87,68,959
b) 87,68,969
c) 87,88,989
d) 87,88,969

Answer: Option B

Question 18: The digit immediate to the right of ten lakhs shows place.
a) crore
b) ten crore
c) ten thousand
d) lakh

Answer: Option D

Question 19: The predecessor of 1 crore is
a) 99,99,999
b) 10,01,000
c) 9,99,999
d) 99,99,99,999

Answer: Option A

Question 20: 1 X 2 X 3 X 4 X 5 X 6 =
a) 720
b) 21
c) 600
d) 300

Answer: Option A

Question 21: The product of the two numbers is 10,800. If one number is 90 what is the other number?
a) 10,890
b) 10,710
c) 9,72,000
d) 120

Answer: Option D

Question 22: 1,00,00,000 – 10,00,000 =
a) 90,00,000
b) 9,00,000
c) 9,00,00,000
d) 90,000

Answer: Option A

Question 23: 10,00,00,000 – 100 =
a) 99,99,99,900
b) 9,99,99,900
c) 1,00,00,900
d) 10,00,00,900

Answer: Option B

Question 24: (321 X 9) – = 2,888
a) 1
b) 0
c) 2
d) 3

Answer: Option A

Question 25: 111 X 111 =
a) 1,11,111
b) 12,312
c) 12,321
d) 12,121

Answer: Option C

Check (Class 1st to 12th) Latest Curriculum Subject-Wise: NCERT Syllabus

Question 26: 672 is divisible by
a) 2 and 3
b) 3 and 4
c) 2 and 6
d) all of these

Answer: Option D

Question 27: Factors of 93 are
a) 1, 3, 13, 93
b) 1, 2, 23, 93
c) 1, 3, 31, 93
d) None of these

Answer: Option C

Question 28: Co prime numbers are numbers whose common factor is
a) 1
b) 2
c) 0
d) their product

Answer: Option A

Question 29: LCM of 7, 14, 17 is
a) 34
b) 238
c) 28
d) None of these

Answer: Option B

Question 30: LCM of 8 and 10 is
a) 8
b) 80
d) 10
d) 40

Answer: Option D

Question 1: If a – b = 3 and a2 + b2 = 29, find the value of ab.

  1. 10
  2. 12
  3. 15
  4. 18

Answer: 1

Question 2:  The sum of squares of two numbers is 80 and the square of the difference between the two numbers is 36. Find the product of two numbers.

  1. 11
  2. 22
  3. 33
  4. 26

Answer: 2

Question 3: A fires 5 shots to B’s 3 but A kills only once in 3 shots while B kills once in 2 shots. When B has missed 27 times, A has killed:

  1. 30 birds
  2. 60 birds
  3. 72 birds
  4. 90 birds

Answer: 1

Question 4: (17)3.5 x (17)? = 178

  1. 29
  2. 75
  3. 25
  4. 5

Answer: 4

Question 5:  Tom and Nivia bought a cake. The cake was cut into eights. If Tom ate half and Nivia ate a quarter, how many slices are left.

  1. 2
  2. 4
  3. 6
  4. 8

Answer: 1

Question 6: If 5a = 3125, then the value of 5(a – 3) is:

  1. 25
  2. 125
  3. 625
  4. 1625

Answer: 1

Question 7:  (25)7.5 x (5)2.5 ÷ (125)1.5 = 5?

  1. 5
  2. 13
  3. 16
  4. 5
  5. None of these

Answer: 2

Question 8: (0.04)-1.5 =?

  1. 25
  2. 125
  3. 250
  4. 625

Answer: 2

Question 9: If m and n are whole numbers such that mn = 121, the value of (m – 1)n + 1 is:

  1. 1
  2. 10
  3. 121
  4. 1000

Answer: 4

Question 10: How many sides does a dodecagon have?

  1. 10
  2. 11
  3. 12
  4. 13

Answer: 4

Maths Quiz for Class 5 with Answers:

Question 1: 19 + ……. = 42

  1. 23
  2. 61
  3. 0
  4. 42

Answer: 1

Question 2: What is the symbol of pi?

  1. π
  2. Ω

Answer: 2

Question 3: What is the greatest two digit number?

  1. 10
  2. 90
  3. 11
  4. 99

Answer: 4

Question 4: The average of first 50 natural numbers is …………. .

  1. 30
  2. 5
  3. 00
  4. 25

Answer: 2

Question 5: What is 1004 divided by 2?

  1. 52
  2. 502
  3. 520
  4. 5002

Answer: 2

Question 6: In 24,673 ; the place-value of 6 is ….. .

  1. 700
  2. 600
  3. 10
  4. 100

Answer: 2

Question 7: The least number of two digits is ….. .

  1. 99
  2. 11
  3. 90
  4. None of these

Answer: 4

Question 8: The smallest number of seven digits is ….. .

  1. 0
  2. 99,99,999
  3. 10,10,100
  4. 10,00,000

Answer: 4

Question 9: If a number has an even number or zero at its unit place; the number is always divisible by ……. .

  1. 2
  2. 5
  3. 3
  4. 7

Answer: 1

Question 10: A number is divisible by 5 if its unit digit is ………………… .

  1. 2 or 0
  2. 10 or 0
  3. 0 or 5
  4. None of these

Answer: 3

Question 11: Find the sum of 111 + 222 + 333

  1. 700
  2. 666
  3. 10
  4. 100

Answer: 2

Question 12: 50 times 5 is equal to

  1. 2500
  2. 505
  3. 500
  4. None of these

Answer: 4

Question 13: Simplify: 26 + 32 – 12

  1. 0
  2. 32
  3. 56
  4. 46

Answer: 4

Question 14: Find the product of 72 × 3

  1. 216
  2. 7230
  3. 106
  4. 372

Answer: 1

Question 15: Solve: 200 – (96 ÷ 4)

  1. 105
  2. 176
  3. 26
  4. 16

Answer: 2

Question 16: What is the largest two digits prime number?

  1. 96
  2. 97
  3. 98
  4. 99

Answer: 2

Question 17: How many factors are there in 71?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. None of these.

Answer: 2

Question 18: What is the average value of 25, 20, 23 and 22?

  1. 20
  2. 5
  3. 5
  4. 24

Answer: 3

Question 19: How many cents is equal to $ ¼?

  1. 15
  2. 20
  3. 25
  4. 30

Answer: 3

Question 20: How many diagonals are there in a quadrilateral?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. No diagonals.

Answer: 1

Final Words:

Students can practice educational Maths Quiz for Class 5 for developing their basic math skills. Candidates can also subscribe to our free email services to get information about Maths Grade 5 Practice Test or Math Quiz Class 5 directly in your inbox. If you have any queries regarding Maths Practice Test Class 5 then you may ask in the below comment box.