Home / Question Paper / IBPS Sample Paper 2018 for RRB/PO/MT/Clerk/SO Model Question Papers PDF

IBPS Sample Paper 2018 for RRB/PO/MT/Clerk/SO Model Question Papers PDF

IBPS Sample Paper

With the help of IBPS Sample Paper, one can easily make his preparation stronger for RRB/ PO/ MT/ Clerk/ SO exams. Individuals will get some most important questions and answers from IBPS Model Question Papers on this web page.

By practicing from these questions, candidates will get an idea about the difficulty level of IBPS Question paper. Willing contenders can also download the IBPS Sample Papers and Model Question Papers PDF by hitting the available links.

IBPS Selection Process:

Institute of Banking Personnel Selection releases various job openings for clerks, probationary officers, management trainees, specialist officers. IBPS Recruitment Process comprise of Preliminary Exam, Mains Exam followed by Interview.

Some solved questions from IBPS Sample Paper 2018 are available below by the team of www.recruitmentinboxx.com, take a look and download IBPS previous year question papers PDF by hitting the mentioned below links.

IBPS Sample Papers Download:

IBPS PO 2015 Sample PaperDownload Here
IBPS PO Question paperDownload Here
IBPS PO 2015 Model PaperDownload Here

IBPS Sample Paper

Ques 1: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Ans: 2

Ques 2: An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:

  1. 300 kmph
  2. 360 kmph
  3. 600 kmph
  4. 720 kmph

Ans: 4

Ques 3: A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

  1. 100 kmph
  2. 110 kmph
  3. 120 kmph
  4. 130 kmph

Ans: 3

Check Here: IBPS Study Material

Ques 4: Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

  1. 9
  2. 10
  3. 12
  4. 20

Ans: 2

Ques 5: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Ans: 2

Ques 6: A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?

  1. 375
  2. 400
  3. 600
  4. 800

Ans: 2

Ques 7: Which rice got the geographical indication (GI) status recently?

  1. Aromatic rice
  2. Japonica Rice
  3. Thai Fragrant Rice
  4. Gobindobhog rice

Ans: 4

Ques 8: Which type of crops are to be examined by the Union Government?

  1. Horticulture
  2. Plant propagation
  3. Vertical Farming
  4. Genetically ModifiedA

Ans: 4

Ques 9: With which country India signed a deal for Information Exchange?

  1. Japan
  2. Albania
  3. Bulgaria
  4. Switzerland

Ans: 4

Get here for Practice: IBPS Question Papers

Ques 10: What is the position of India as per the report of 2017 Expedia Vacation Deprivation?

  1. 8th
  2. 5th
  3. 12th
  4. 15th

Ans: 2

Ques 11: With which country India completes 2nd phase of joint oceanographic survey?

  1. Pakisthan
  2. Sri Lanka
  3. Myanmar
  4. Bangladesh

Ans: 2

Ques 12: World Bank has granted USD 825 million loan for this country’s infrastructure

  1. India
  2. France
  3. Malaysia
  4. Pakistan

Ans: 4

Ques 13: Which country topped in Forbes rankings of best countries in the world for business in 2018?

  1. New Zealand
  2. UK
  3. Netherlands
  4. Japan

Ans: 2

Ques 14: Which country will host a mini-ministerial meeting of 40 WTO in 2018?

  1. Japan
  2. United States
  3. Australia
  4. India

Ans: 4

Ques 15: How many EU nation signed the landmark PESCO pact to establish closer defence ties recently?

  1. 15
  2. 19
  3. 21
  4. 25

Ans: 4

START: Online Practice Test for IBPS

Ques 16: With which country Egypt have signed an agreement for state-owned Rosatom to construct Egypt’s first nuclear plant?

  1. India
  2. Russia
  3. Bangladesh
  4. Myanmar

Ans: 2

Ques 17: Which country Becomes First Nation to Shut National Broadcasts on FM?

  1. Norway
  2. Spain
  3. Poland
  4. Latvia

Ans: 1

Ques 18: Who of the following is selected as Rise of the Millennials : India’s Most Valuable Celebrity Brands?

  1. Ranveer Singh.
  2. Deepika Padukone
  3. Virat Kohli
  4. Shah Rukh

Ans: 3

Ques 19: Who is appointed as an Officiating Chief of National Green Tribunal?

  1. Justice T. S thakur
  2. Justice Dipak misra
  3. Justice UD Salvi
  4. Justice K.J. Kania

Ans: 3

Read Here: IBPS Exam Preparation Tips

Ques 20: Who has been appointed as acting chairperson of National Green Tribunal (NGT)?

  1. U D Salvi
  2. Mohit Seth
  3. Madan B Lokur
  4. B M Raikar

Ans: 1

By solving IBPS Question Papers, you can definitely score good marks in exam. IBPS Sample Paper covers all questions for PO/MT/Clerk/Specialist Officers exam. By going through them, you may get idea about type of questions as well pattern of paper. Aspirants are required to score qualifying marks in English Language, Numerical Ability & Reasoning Ability to appear for next session of selection i.e. IBPS Mains Exam

Press Here For IBPS Sample Paper Official Link

Official Note:

Stay tuned with the team of www.recruitmentinboxx.com or follows us on social media to get latest updates on IBPS Sample Paper 2018. If you want to ask something related to IBPS Sample Papers then you may write it in the mentioned below comment box.

You May Also Like To Check This Section

IBPS NotificationIBPS Exam Calendar
IBPS Interview Questions and AnswersIBPS Specialist Officer Question Paper
IBPS Clerk Sample PapersIBPS PO Previous Year Question
List Of Banks Under IBPSLatest Bank Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *