Home / Question Paper / JCECE Previous Year Question Paper | Old Question Papers with Solution

JCECE Previous Year Question Paper | Old Question Papers with Solution

JCECE Previous Year Question Paper

Jharkhand Combined Entrance Competitive Examination Board (JCECEB) is going to conduct JCECE 2019 for admission in B.ed courses. To prepare for the exam in better way, candidates must check JCECE Previous Year Question Paper for this web page. And also download JCECE Old Question Papers with Solution PDF from here.

JCECE Previous Year Question Papers are available in four subjects such as Physics, Chemistry, Mathematics and Biology. Download the JCECE Previous Year Paper from here and start preparation accordingly.

How JCECE Question Paper is Helpful for Better Preparation?

With the help of JCECE Previous Year Question Papers, candidates can get an idea regarding what type of questions will be asked in the exam. For success in entrance test, candidates are advised to practice with JCECE Model Paper.

You can also get the JCECE Previous Year Question Paper with Solution and JCECE Last 5 Year Question Paper from below section of this page which is well provided by team members of www.recruitmentinboxx.com. Must have a look below!!!

JCECE Previous Year Question Paper

Conducting BodyJharkhand Combined Entrance Competitive Examination Board
Exam NameJCECE
Admission Notification05.03.2019
Commencement for filling of Online Application Form15.03.2019
Last date for submission of Online Application Form09.04.2019
Admit Card available for download onwardsTo be announced later

JCECE Previous Year Question Paper PDF:

Set WiseJCECE Previous Year
Question Paper Download Link
JCECE Previous Year Question Paper for Set ADownload PDF
For Set BDownload PDF
For Set CDownload PDF
For Set DDownload PDF

JCECE Previous Year Question Paper with Answer:

Q1- Supersonic plane fly with the speed

  1. less than the speed of sound
  2. of sound
  3. greater than the speed of sound
  4. of light

Ans. 3

Q2- On a stationary sail boat, air is blown from a fan attached to the boat. The boat

  1. moves in opposite direction in which the air is blown
  2. does not move
  3. moves in the same direction in which air blows
  4. spins around

Ans. 2

You must do that: 7 Exam Resolutions for Sure Success in 2018

Q3- The most extensive, commercially useful source of thorium as monazite sand occurs in India at

  1. Orissa coast
  2. Travancore coast
  3. West Bengal coast
  4. Gujarat coast

Ans. 2

Q4- The hardest form of carbon is

  1. coke
  2. graphite
  3. diamond
  4. charcoal

Ans. 3

Q5- The most important ore of aluminium is

  1. bauxite
  2. magnetite
  3. haematite
  4. monazite

Ans. 1

Q6- Radioactivity is a phenomenon of the spontaneous emission of

  1. protons (alpha particles)
  2. electrons (beta particles)
  3. gamma rays (short wave electromagnetic waves)
  4. All of the above

Ans. 4

Get here Free Practice Quiz: Online Chemistry Quiz

Q7- Organic Substances which, in very small amounts, control growth and development called

  1. vitamins
  2. hormones
  3. enzymes
  4. None of the above

Ans. 2

Q8- Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

  1. Potassium chloride
  2. Potassium carbonate
  3. Potassium hydroxide
  4. Sodium bicarbonate

Ans. 4

Q9- The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Ans. 2

Get here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Q10- The H.C.F. of two numbers is 23 and the other two factors of their L.C.M. are 13 and 14. The larger of the two numbers is:

  1. 276
  2. 299
  3. 322
  4. 345

Ans. 3

Q11- Let N be the greatest number that will divide 1305, 4665 and 6905, leaving the same remainder in each case. Then sum of the digits in N is:

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 8

Ans. 1

Q12- Which one of the following bacterium is used for production of transgenic plants ?

  1. Escherichia coli
  2. Bacillus thuringiensis
  3. Staphylococcus aureus
  4. Agrobacterium tumefaciens

Ans. 4

Q13- Kupffer’s cells are

  1. Phagocytic
  2. Mast cells
  3. Hormone secreting
  4. Digestive juice secreting

Ans. 1

Also Know Here: What Is The Difference Between Curriculum and Syllabus? 

Q14- Movement of tongue muscle is controlled by

  1. facial nerve
  2. trigeminal nerve
  3. hypoglossal nerve
  4. vagus nerve

Ans. 3

Q15- Amount of oxalic acid present in a solution can be determined by its titration with KMnO4solution in the presence of H2SO4. The titration gives unsatisfactory result when carried out in the presence of HCl, because HCl

  1. Reduces Permanganate To Mn2+.
  2. Oxidises Oxalic Acid To Carbon Dioxide And Water.
  3. Gets Oxidised By Oxalic Acid To Chlorine.
  4. Furnishes H+ Ions In Addition to those from oxalic acid.

Ans. 1

Q16- Among the following substituted silanes the one which will give rise to cross linked silicone polymer on hydrolysis is

  1. R2SiCl2
  2. R3SiCl
  3. R4Si
  4. RSiCl3

Ans. 4

Check Out: List of Important Books And Authors For Competitive Exams

Q17- Phenol, when it first reacts with concentrated sulphuric acid and then with concentrated nitric acid, gives

  1. p-nitrophenol
  2. o-nitrophenol
  3. 2,4,6-trinitrobenzene
  4. nitrobenzene

Ans. 2

Q18- Toluene is nitrated and the resulting product is reduced with tin and hydrochloric acid. The product so obtained is diazotized and then heated with cuprous bromide. The reaction mixture so formed contains:

  1. mixture of o-; and p-bromoanilines
  2. mixture of o- and m-bromotoluenes
  3. mixture of o- and p-bromotoluenes
  4. mixture of o- and p-dibromobenzenes

Ans. 3

Q19- At 800 C, the vapour pressure of pure liquid ‘A’ is 520 mm Hg and that of pure liquid ‘B’ is 1000 mm Hg. If a mixture solution of ‘A’ and ‘B’ boils at 800 C and 1 atm pressure, the amount of ‘A’ in the mixture is (1 atm = 760 mm Hg)

  1. 48 mol percent
  2. 50 mol percent
  3. 52 mol percent
  4. 34 mol percent

Ans. 2

Q20- In context with the industrial preparation of hydrogen from water gas (CO + H2), which of the following is the correct statement?

  1. H2 is removed through occlusion with Pd.
  2. CO is oxidised to CO2 with steam in the presence of a catalyst followed by absorption of CO2in alkali.
  3. CO and H2are fractionally separated using differences in their densities.
  4. CO is removed by absorption in aqueous Cu2Cl2solution.

Ans. 2

Try Now: These 4 Things Will Definitely Help You In Exam Preparation

Q21- The pKa of a weak acid, HA is 4.80. The pKb of a weak base, BOH, is 4.78. The pH of an aqueous solution of corresponding salt, BA, will be

  1. 01
  2. 22
  3. 58
  4. 79

Ans. 1

JCECE 2019

Every year, huge number of candidates appears in Jharkhand Combined Entrance Competitive Examination (JCECE). Candidates may download JCECE Old Question Papers from here. We have placed information regarding JCECE 2019 here.

Candidates who are preparing for JCECE 2019 exam download JCECE Previous Year Question Paper With Solution. With the help of JCECE Practice Test you can easily start your preparation. Here we are providing the some JCECE Question Papers PDF Link. Applicants need to check below JCECE Sample Papers With Solutions link.

Final Note:

Students, if you want to know more about JCECE Previous Year Question Paper, keep visiting our web portal www.recruitmentinboxx.com on regular basis or subscribe our free email service to remain updated via email. If you have any query regarding JCECE Last Year Question Paper, please ask in comment box that is given below.

You May Also Like To Check This Section

JCECE Admit CardJCECE Counselling
Jharkhand ITI AdmissionHow To Study While Doing Job
How to Prepare For MathsAptitude Questions And Answers
Tips to Get 100% Results in ExamsHow To Maximize Your Score In Exam

3 comments

  1. Dharmendra singh

    आप जी न म और ए न म का पिछले पांच वर्ष का पूछे गये प्रश्न उत्तर को प्रकाशित करे

  2. where is the question paper, here is only 20 ques..!!

  3. I couldn’t refrain from commenting. Well written!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *