Home / Question Paper / SSC Constable Previous Year Papers (हिन्दी मे) GD Model Question Paper PDF

SSC Constable Previous Year Papers (हिन्दी मे) GD Model Question Paper PDF

SSC Constable Previous Year Papers     

SSC Constable Previous Year Papers for General Intelligence & Reasoning, General Knowledge and Awareness, Elementary Mathematics and English/ Hindi is available here!! Contenders going to apply for 54953 positions of Constable (GD) from 21-07-2018 to 20-08-2018 are suggested to check SSC Constable GD Model Question Paper PDF for the preparation of the exam.

Staff Selection Commission will conduct Physical Standard Test (PST), Physical Endurance Test (PET), Written Examination and Medical Test for the assortment of the contenders. Only qualified contenders in first round will be able to go for the next round and SSC Constable GD Previous Year Papers can help you to crack that round. In order to download Subject Wise SSC GD Model Question Paper PDF, you need to check this page.

एसएससी कांस्टेबल पिछले वर्ष के पेपर्स हिन्दी मे यहां उपलब्ध हैं!!

21-07-2018 से 20-08-2018 तक कॉन्सटेबल (जीडी) के 5493 पदों के लिए आवेदन करने वाले प्रतियोगी को परीक्षा की तैयारी के लिए एसएससी कांस्टेबल जीडी मॉडल प्रश्न पत्र पीडीएफ जांचने के लिए सुझाव दिए गए हैं। कर्मचारी चयन आयोग दावेदारों के वर्गीकरण के लिए शारीरिक मानक परीक्षा (पीएसटी), शारीरिक सहनशक्ति परीक्षा (पीईटी), लिखित परीक्षा और मेडिकल टेस्ट आयोजित करेगा।

पहले दौर में योग्य दावेदार अगले दौर के लिए जा सकेंगे और एसएससी कांस्टेबल जीडी पिछले वर्ष के पेपर्स आपको उस दौर में अर्हता पाने मदद कर सकते हैं। विषय वस्तु एसएससी जीडी मॉडल प्रश्न पत्र पीडीएफ डाउनलोड करने के लिए, आपको यह पृष्ठ (www.recruitmentinboxx.com) जांचना होगा।

SSC Constable Previous Year Papers

SSC Constable Previous Year Papers PDF

SSC Constable GD Model PaperLinks
SSC Constable GD Sample Papers for EnglishDownload PDF
SSC GD Previous Year Question Paper  for General IntelligenceDownload PDF
SSC Constable GD Solved Paper in HindiDownload PDF
SSC Constable Previous Year Papers for General IntelligenceDownload PDF
SSC Constable Old Question PaperDownload PDF
SSC Constable Previous Year Papers for General Intelligence and
Reasoning
Download PDF

SSC Constable Previous Year Paper in Hindi

Download PDF

SSC Constable Question Paper with Answers

Question 1. In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C:

  1. 18 m
  2. 20 m
  3. 27 m
  4. 9 m

Answer: 2

Question 2. A and B take part in 100 m race. A runs at 5 kmph. A gives B a start of 8 m and still beats him by 8 seconds. The speed of B is:

  1. 15 kmph
  2. 14 kmph
  3. 25 kmph
  4. 4 kmph

Answer: 2

Question 3. In a 500 m race, the ratio of the speeds of two contestants A and B is 3 : 4. A has a start of 140 m. Then, A wins by:

  1. 60 m
  2. 40 m
  3. 20 m
  4. 10 m

Answer: 3

Question 4. In a 100 m race, A beats B by 10 m and C by 13 m. In a race of 180 m, B will beat C by:

  1. 4 m
  2. 5 m
  3. 5 m
  4. 6 m

Answer: 4

Get Here: SSC Constable GD Syllabus

Ques 5. At a game of billiards, A can give B 15 points in 60 and A can give C to 20 points in 60. How many points can B give C in a game of 90?

  1. 30 points
  2. 20 points
  3. 10 points
  4. 12 points

Answer: 3

Ques 6. To leave someone in the lurch

  1. To come to compromise with someone
  2. Constant source of annoyance to someone
  3. To put someone at ease
  4. To desert someone in his difficulties
  5. None of these

Answer: 4

Ques 7. To play second fiddle

  1. To be happy, cheerful and healthy
  2. To reduce importance of one’s senior
  3. To support the role and view of another person
  4. To do back seat driving
  5. None of these

Answer: 3

Question 8. To beg the question

  1. To refer to
  2. To take for granted
  3. To raise objections
  4. To be discussed
  5. None of these

Answer: 2

Check List of: Best Books for SSC Constable GD Exam

Question 9. A black sheep

  1. An unlucky person
  2. A lucky person
  3. An ugly person
  4. A partner who takes no share of the profits
  5. None of these

Answer: 5

Question 10. A man of straw

  1. A man of no substance
  2. A very active person
  3. A worthy fellow
  4. An unreasonable person
  5. None of these

Answer: 1

Question 11: The average of first 50 natural numbers is …………. .

  1. 30
  2. 5
  3. 00
  4. 25

Answer: 2

Question 12: The number of 3-digit numbers divisible by 6, is ………….. .

  1. 149
  2. 166
  3. 150
  4. 151

Answer: 3

Download From Here: SSC Constable GD Sample Question Papers

Question 13: The value of 5 in the number 357.21 is

  1. 5 tenths
  2. 5 ones
  3. 5 tens
  4. 5 hundreds

Answer: 3

Question 14: 3x – 4(x + 6) =

  1. x + 6
  2. -x – 24
  3. 7x + 6
  4. -7x – 24

Answer: 2

Question 15: Items bought by a trader for $80 are sold for $100. The profit expressed as a percentage of cost price is

  1. 5%
  2. 20%
  3. 25%
  4. 50%

Answer: 3

Question 16: FOSTERING:

  1. Safeguarding
  2. Neglecting
  3. Ignoring
  4. Nurturing

Answer: 4

Start Your Test Now: SSC Online Test Series

Question 17: Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (E). (Ignore errors of punctuation, if any).

  1. A property dealer was
  2. shoot dead by four unidentified jacket-clad men
  3. while taking a morning walk
  4. in a park
  5. No error

Answer: 2

Question 18: He suggested that, we should be bound by a code of conduct, isn’t it ?

  1. Shouldn’t we
  2. is it
  3. aren’t we
  4. None of above

Answer: 1

Must Read Out: SSC General Awareness

Question 19:  I am tired as I am working since 7 O’clock in the morning.

  1. I was working
  2. I have been working
  3. I had been working
  4. I will be working

Answer: 2

Question 20:  When it was morning they decided to put at an inn.

  1. put out in
  2. put off at
  3. put at
  4. put up at

Answer: 5

Press Here To Check SSC Constable Official Link

Note:

Applicants can also download the SSC Constable Previous Year Papers through its Official Link. To obtain most recent details regarding SSC GD Previous Year Question Papers, you are required to log on to Facebook and Google +.

You can also bookmark on our site that is www.recruitmentinboxx.com for visiting our pages time to time. You can get updates directly in your mailbox by subscribing our free email section. We will send all latest notification on your Facebook timeline.

You May Also Like To Visit This Section

SSC Constable GD Admit CardSSC Constable GD Results
SSC Constable GD RecruitmentSSC Constable GD Answer Key
SSC Constable GD Cut Off MarksSSC Online Notification
SSC Interview Questions and AnswersSSC Books & Exam Preparation Material

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *