Home / Online Test / JIPMER MBBS Mock Test 2018 Free Online Practice P.C.B & Language Test

JIPMER MBBS Mock Test 2018 Free Online Practice P.C.B & Language Test

JIPMER MBBS Mock Test

To qualify the JIPMER entrance Exam 2018, aspirants should practice with the JIPMER MBBS Mock Test. Institute is going to conduct the JIPMER MBBS exam on 03.06.2018, appearing candidates should practice through JIPMER free online mock test.

We have provided some JIPMER MBBS questions and answers of P.C.B & Language Test on this page, so candidates can get idea about the questions that can be asked in the JIPMER MBBS entrance Exam 2018. Scroll Down this page to get JIPMER mock test for English

JIPMER MBBS Mock Test 2018:

Online mock test for JIPMER MBBS is familiar to the computer based test which helps you to crack JIPMER MBBS entrance exam 2018. Also your confidence level will increase after solving more and more JIPMER MBBS 2018 mock test

To get more information related to the JIPMER MBBS Mock Test 2018, you are advised to go through underneath section of this page which is created by team of www.recruitmentinboxx.com

JIPMER MBBS Mock Test

For the easiness of candidates, we have provided JIPMER online mock test on the beneath section of this page. Candidates are advised to go through JIPMER online mock test for MBBS and start their preparation accordingly. Must have a look!!!!

Question 1: The nucleus of an atom consists of

  1. electrons and neutrons
  2. electrons and protons
  3. protons and neutrons
  4. All of the above

Answer: 2

Get Updated: JIPMER MBBS Exam Pattern

Question 2: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. molality
  2. molarity
  3. normality
  4. formality

Answer: 1

Question 3: The most electro negative element among the following is

  1. sodium
  2. bromine
  3. fluorine
  4. oxygen

Answer: 3

Question 4: The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

  1. Na
  2. Ag
  3. Hg
  4. Fe

Answer: 4

Check Here: JIPMER MBBS Sample Paper

Question 5: The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of

  1. p-electrons in Ne(Z = 10)
  2. s-electrons in Mg(Z = 12)
  3. d-electrons in Fe(Z = 26)
  4. p-electrons in CI(Z = 17)

Answer: 4

Question 6: The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

  1. smelting
  2. roasting
  3. calcinations
  4. froth floatation

Answer: 1

Question 7: Pointing to a photograph of a boy Suresh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

  1. Brother
  2. Uncle
  3. Cousin
  4. Father

Answer: 4

Get Complete Detailed: JIPMER MBBS Syllabus

Question 8: If A + B means A is the mother of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?

  1. Q – N + M x P
  2. P + S x N – Q
  3. P – M + N x Q
  4. Q – S % P

Answer: 3

Question 9: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

  1. Brother
  2. Sister
  3. Nephew
  4. Cannot be determined

Answer: 4

Question 10: If A + B means A is the brother of B; A – B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?

  1. M – N x C + F
  2. F – C + N x M
  3. N + M – F x C
  4. M x N – C + F

Answer: 4

Check Out Now: JIPMER Previous Year Question Papers

Question 11: Introducing a boy, a girl said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle.” How is the boy related to the girl?

  1. Brother
  2. Nephew
  3. Uncle
  4. Son-in-law

Answer: 1

Question 12: Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

  1. collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere
  2. action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen
  3. action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere
  4. lightning discharge in atmosphere

Answer: 1

Question 13: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. work done in rolling is more than in lifting
  2. work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: 4

Get Best Answer: How to Prepare For Written Exam

Question 14: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. viscosity of ink
  2. capillary action phenomenon
  3. diffusion of ink through the blotting
  4. siphon action

Answer: 2

Question 15:  Siphon will fail to work if

  1. the densities of the liquid in the two vessels are equal
  2. the level of the liquid in the two vessels are at the same height
  3. both its limbs are of unequal length
  4. the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Answer: 2

Question 16: Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

  1. the heating effect of current alone
  2. hysteresis loss alone
  3. both the heating effect of current and hysteresis loss
  4. intense sunlight at noon

Answer: 3

Must Check: 10 Necessities Of Smart Learning

Question 17: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: 1

Question 18: Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

  1. Potassium chloride
  2. Potassium carbonate
  3. Potassium hydroxide
  4. Sodium bicarbonate

Answer: 4

Question 19: Ozone hole refers to

  1. Hole in ozone layer
  2. Decrease in the ozone layer in troposphere
  3. Decrease in thickness of ozone layer in stratosphere
  4. Increase in the thickness of ozone layer in troposphere

Answer: 3

Read Also: How To Get Rid Of Sleeping While Studying

Question 20: Pine, fir, spruce, cedar, larch and cypress are the famous timber-yielding plants of which several also occur widely in the hilly regions of India. All these belong to

  1. angiosperms
  2. gymnosperms
  3. monocotyledons
  4. dicotyledons

Answer: 2

What is the Use of JIPMER MBBS Mock Test 2018?

Appearing candidates in the JIPMER entrance Exam 2018 must practice through JIPMER MBBS mock test 2018 via online mode as it will boost your speed while attempting the question paper, because in the JIPMER entrance Exam your speed matters a lot.

You should practice through JIPMER mock test online as much as you can. To get admission into MBBS programme, candidates have to qualify the JIPMER MBBS Exam and for that you need to practice from JIPMER mock test for biology.

Check Here: How To Maximize Your Score In Exam

Final Words:

We hope you are satisfied with our page of JIPMER MBBS mock test 2018.  For obtaining upcoming information related to JIPMER MBBS mock test you need to visit our web portal www.recruitmentinboxx.com time to time or bookmark it by using CTRL+D.

You May Also Like To Check This Section

JIPMER MBBS Entrance ExamJIPMER MBBS Admit Card
JIPMER MBBS FEE StructureJIPMER Admit Card
JIPMER MBBS Eligibility CriteriaJIPMER MBBS Result
JIPMER PG (MD/MS) Application FormJIPMER Counselling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *