Home / Question Paper / JEE Main Previous Year Question Paper | 2019 – With Solution PDF in Hindi

JEE Main Previous Year Question Paper | 2019 – With Solution PDF in Hindi

JEE Main Previous Year Question Paper

JEE Main Paper with Solution Available Here!! Candidates preparing for Joint Entrance Examination can download the JEE Main Previous Year Question Paper 2019 With Solution PDF in Hindi from here.

From this year onwards JEE Main Exam is going to be conducted by National Testing Agency (NTA) twice in a year in computer based online mode. Candidates who are preparing for the JEE MAIN entrance exam must go through the previous year JEE Main question papers with solutions to get accustomed to the latest pattern.

Is it important to refer JEE Main Previous Year Papers?

With Main Previous Year Question Paper With Solution, you may know about pattern of the questions. It will assist you in knowing type of questions, number of questions & topics covered in Joint Entrance Examination.

You will also be able to check your answers while practicing Main Previous Year Question Paper With Solution. To gain more details about it, have a glance on below of page prepared by team of www.recruitmentinboxx.com

JEE Main Previous Year Question Paper

JEE Main Previous Year Question Paper 2018 PDF

From the below table download the JEE Main Question Papers of past few year both offline and online Exam:

JEE Main Question Papers for Paper 1 – Offline mode

YearPaper CodePaper CodePaper CodePaper Code
2018Code ACode BCode CCode D
2017Code ACode BCode CCode D
2016Code ECode FCode GCode H
2015Code ACode BCode CCode D

JEE Main Question Papers 2018 for Paper 1 – Online mode

Year/DateApril 15

Morning Session

April 15

Evening Session

April 16
2018Get HereGet HereGet Here

JEE Main Previous Year Question Paper 2017 PDF:

Download Previous Year JEE Main Question Paper by pressing on links placed below in tabular form. We are providing JEE Main Paper 2 Previous Year Question Papers With Solutions for Paper 1 & Paper 2.

Get Set A, Set B, Set C JEE Main Paper 2 Previous Year Question Papers & begin your preparation for exam. These JEE Main Previous Year Question Paper With Answers will give the trend of the questions being asked in the exam.

JEE Main 2017- Paper 2- Official Question Papers & Answer Key

Exam DateJEE Main 2017 Question PaperQuestion PaperSolutions
2 April 2017SET AGet HereSolutions
SET BGet HereSolutions
SET CGet HereSolutions
SET DGet HereSolutions
8 April 2017JEE Main Physics Question PaperGet Here
JEE Main Chemistry Question PaperGet Here
JEE Main Mathematics Question PaperGet Here
9 April 2017

 

JEE Main Physics Question Paper 2017Get Here
JEE Main Chemistry Question Paper 2017Get Here
JEE Main Mathematics Question Paper 2017Get Here

JEE Main 2017 Question Paper

JEE Main Question Paper CodeGet HereJEE Main 2017 Solutions
Code- A HindiQuestion PaperSolutions
Code- B HindiQuestion PaperSolutions
Code- C HindiQuestion Paper and Solutions
Code- D HindiQuestion Paper and Solutions

JEE Main Previous Year Question Paper 2016 PDF:

JEE Mains Exam is the best one among the all entrance exam being conducted for admission in UG engineering courses. To score well in this test, refer previous year question papers. After getting these papers, plan out your preparation.

JEE Main Previous Year Question Paper 2016

JEE Main Question Papers for Paper 1 – Offline mode
Code ECode F
Code GCode H
JEE Main Question Papers for Paper 1 – Online mode
Previous Year JEE Main Question PaperQuestion Paper

JEE Main Previous Year Question Paper 2015 PDF:

Sharpen your basics by referring previous year papers. Besides this, you may also practice Mock Tests for getting good marks.

Hit on links placed below & get question papers. Exam pattern plays a very important role in exam preparation. So, you may also refer syllabus and exam pattern for better preparation of exam. On the basis of JEE Main, candidates are admitted to NITs, CFTIs and other engineering institutions.

JEE Main Previous Year Question Paper 2015
JEE Main Question Papers for Paper 1 – Offline mode
Code ACode B
Code CCode D
JEE Main Question Papers for Paper 1 – Online mode
Previous Year Question Paper Of JEE MainQuestion Paper

JEE MAIN Important questions

Ques 1: Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

  1. Collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere.
  2. Action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen.
  3. Action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere.
  4. Lightning discharge in atmosphere.

Ans: 1

Ques2: The absorption of ink by blotting paper involves:

  1. Viscosity of ink
  2. Capillary action phenomenon
  3. Diffusion of ink through the blotting
  4. Siphon action

Ans: 2

Start Now: JEE Main Mock Test

Ques3: Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to:

  1. The heating effect of current alone
  2. Hysteresis loss alone
  3. Both the heating effect of current and hysteresis loss
  4. Intense sunlight at noon

Ans: 3

Ques4: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. Angstrom
  3. Newton
  4. Tesla

Ans: 1

Do You Know: How To Prepare For JEE Mains

Ques5: Mirage is due to:

  1. Unequal heating of different parts of the atmosphere
  2. Magnetic disturbances in the atmosphere
  3. Depletion of ozone layer in the atmosphere
  4. Equal heating of different parts of the atmosphere

Ans: 1

Ques6: A small piece of an unmagnetised material gets repelled when it is brought near a powerful magnet the material is ?

  1. Paramagnetic
  2. Diamagnetic
  3. Ferromagnetic
  4. Non Magnetic

Ans: 2

Get List Of: Best Books for JEE Main

Ques7: Cathode rays enter an electric field normal to the lines of force. Then their path in the electric field is ?

  1. Straight Line
  2. Ellipse
  3. Circle
  4. Parabola

Ans: 4

Ques8: The technique of collecting information about an object from a distance without making physical contact with it is?

  1. Remote Sensing
  2. Remote Control
  3. Remote Accessing
  4. Space Shuttle

Ans: 1

Download Here: JEE Main Sample Papers

Ques9: The cause of fractional atomic weights of elements is the presence of ?

  1. Isobars
  2. Isotopes
  3. Isotones
  4. None

Ans: 2

Ques10: The space waves which are affected seriously by atmospheric conditions are ?

  1. MF0
  2. HF
  3. VHF
  4. UHF

Ans: 4

JEE Main Previous Year Question Paper PDF Download:

  • Visit official portal of organization jeemain.nic.in
  • Move under right side under “Current Events” head.
  • Press on “Question Paper 2017” link.
  • From new page, Previous Year Question Paper With Solution PDF Download.
  • Access hard copy of JEE Main Previous Year Question Paper 2019 for preparation.

Press Here For JEE Main Previous Year Question Paper Official Link

Those seeking for Previous Year Question Paper Solved may refer this page for getting Main Previous Year Online Question Papers.  On pressing above links, you may get Main Previous Year Papers in English as well as in Hindi Language.

Contenders who will appear in JEE Main 2019 Exam may refer JEE Main Previous Year Question Paper PDF. Get Main Previous Year Question Paper With Solution PDF In Hindi & plan your studies accordingly.

Hit on links placed above & get JEE Main B Arch Previous Year Question Paper. We have compiled JEE Main Previous Year Papers for your better preparation. Thus, you will also know which topics need more attention.

Apart from it, you may get JEE Main Previous Year Papers PDF and Solved Question Paper for 2017|2016|2015 Year of Joint Entrance Exam.

As per JEE Mains Previous Years Online Papers, Main Examination comprises two papers i.e. Paper I and Paper II.

Check Out Detailed: JEE Main Syllabus

Note:

Check its Official Link to grab more details about JEE Main Previous Year Question Paper. Bookmark our portal www.recruitmentinboxx.com for receiving more updates on your timeline. For any sort of query, ask in comment box placed below.

You May Also Like To Visit This Section

JEE Main Login AccountJEE MAIN Admit Card
JEE Main Exam Centres JEE Main Result
JEE MAIN Application Form CorrectionJEE Main Counselling
JEE Main Exam DatesJEE Main Rank Predictor
JEE Main Exam PatternJEE Mains Exam Cut Off 
JEE Main EligibilityJEE Main Answer Key

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *