Home / Question Paper / JEE Main Sample Papers 2019 | Download PDF Paper Code Wise Papers Online

JEE Main Sample Papers 2019 | Download PDF Paper Code Wise Papers Online

JEE Main Sample Papers

JEE Main 2019 Entrance Exam is going to be conducted from 06-01-2019 to 20-01-2019 by the National Testing Agency; candidates going to participate in exam must refer JEE Main Sample Papers 2019 for better preparation.

JEE Main Code Wise Sample Papers PDF

Get here JEE Main Sample Papers PDF Code Wise. Through JEE Main Previous Year Question Papers PDF one will know about structure of Paper I/II of JEE Main. Download JEE Main Sample Papers 2019 through online mode and start preparation accordingly.

We the team member of www.recruitmentinboxx.com has well created this page with complete details of JEE Main Sample Papers 2019. Candidates must go through below structured page to get JEE Main Sample Papers 2019

JEE Main Sample Papers 2019

Candidates can get the JEE Main Previous Year Question Papers by hitting the link provided on below section of this page.

Exam DateJEE Main Question PaperQuestion Paper
8 AprilSET AGet Here
SET BGet Here
SET CGet Here
SET DGet Here

JEE Main 2018 Online Question Paper

15 AprilJEE Main Question Paper (Morning)Get Here
JEE Main Question Paper (Evening)Get Here
 16 AprilJEE Main Physics Question PaperGet Here
JEE Main Chemistry Question Paper
JEE Main Mathematics Question Paper

JEE Main 2018 Question Paper With Solutions

JEE Main Question Paper CodeJEE Main Question Paper  Solutions
Code- C HindiCheck Here
Code- D HindiCheck Here

JEE Main 2017 Question Paper

JEE Main Question Paper CodeGet HereJEE Main 2017 Solutions
Code- A HindiQuestion PaperSolutions
Code- B HindiQuestion PaperSolutions
Code- C HindiQuestion Paper and Solutions
Code- D HindiQuestion Paper and Solutions

JEE Main 2017- Paper 2- Official Question Papers & Answer Key

Exam DateJEE Main 2017 Question PaperQuestion PaperSolutions
2 April 2017SET AGet HereSolutions
SET BGet HereSolutions
SET CGet HereSolutions
SET DGet HereSolutions
8 April 2017JEE Main Physics Question PaperGet Here
JEE Main Chemistry Question PaperGet Here
JEE Main Mathematics Question PaperGet Here
9 April 2017

 

JEE Main Physics Question Paper 2017Get Here
JEE Main Chemistry Question Paper 2017Get Here
JEE Main Mathematics Question Paper 2017Get Here

Procedure To Download JEE Main Previous Year Question Papers PDF:

  • Visit the official web portal of Joint Entrance Examination (Main) 2018 that is jeemain.nic.in
  • From the home page, hit on “Question Papers” links given under current events section
  • New page containing JEE main sample paper by NTA will be displayed
  • Hit on appropriate link of JEE Main Solved Sample Paper link
  • JEE Main Previous Year Question Paper with solution PDF file will appear on your screen
  • At last, you have to take print out of the JEE Main Sample Question Paper with solutions and start your preparation accordingly.

Get State and Code Wise Test Centers List Online: JEE Main Exam Centres

JEE Main Question and Answers

Question 1: A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

  1. 4991
  2. 5991
  3. 6001
  4. 6991

Answer: 1

Question 2: What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?

  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21

Answer: 1

Question 3: Which one of the following is not a prime number?

  1. 31
  2. 61
  3. 71
  4. 91

Answer: 4

Also Download Here: JEE Main Question Papers

Question 4: The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 19

Answer: 4

Question 5: The percentage increase in the area of a rectangle, if each of its sides is increased by 20% is:

  1. 40%
  2. 42%
  3. 44%
  4. 46%

Answer: 3

Question 6: The nucleus of an atom consists of

  1. electrons and neutrons
  2. electrons and protons
  3. protons and neutrons
  4. All of the above

Answer: 3

Check Marking Scheme Here: JEE Main Exam Pattern

Question 7: The most electronegative element among the following is

  1. sodium
  2. bromine
  3. fluorine
  4. oxygen

Answer: 3

Question 8: The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

  1. smelting
  2. roasting
  3. calcinations
  4. froth floatation

Answer: 1

Question 9: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. viscosity of ink
  2. capillary action phenomenon
  3. diffusion of ink through the blotting
  4. siphon action

Answer: 2

Question 10: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: 1

Start Preparation From: JEE Main Mock Test

Question 11: Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

  1. Potassium chloride
  2. Potassium carbonate
  3. Potassium hydroxide
  4. Sodium bicarbonate

Answer: 4

Question 12: Mirage is due to

  1. unequal heating of different parts of the atmosphere
  2. magnetic disturbances in the atmosphere
  3. depletion of ozone layer in the atmosphere
  4. equal heating of different parts of the atmosphere

Answer: 1

Question 13: Light year is a unit of

  1. time
  2. distance
  3. light
  4. intensity of light

Answer: 2

Question 14: Pollination is best defined as

  1. transfer of pollen from anther to stigma
  2. germination of pollen grains
  3. growth of pollen tube in ovule
  4. visiting flowers by insects

Answer: 1

Check Previous Years Cut Off: JEE Mains Exam Cut Off Marks 

Question 15: Movement of cell against concentration gradient is called

  1. osmosis
  2. active transport
  3. diffusion
  4. passive transport

Answer: 2

JEE Main 2019 Exam Pattern

Examination comprises of two papers, i.e. paper 1 (for B.E/B.Tech) and paper 2 (for B.Arch/B.Planing)-

  • Exam Mode: The examination will be organized in online (computer based) mode. The drawing test for Paper 2 will be conducted through offline mode.
  • Type of Questions (Paper 1): The question paper will comprise of objective typequestions.
  • Type of Questions (Paper 2): Mathematics and aptitude section will be of objective type questions and drawing test will be subjective.
  • Duration: The total exam duration will be three hours. The paper 1 will be conducted in two sittings, i.e. 9:30 AM to 12:30 PM and 2:30 PM to 5:30 PM. Paper 2 will be held in one shift only.
  • Medium: The question paper will be asked in English, Hindi & Gujarati languages.
  • Marking Scheme: Four marks will be provided for each correct answer.
  • Negative Marking: One mark will be deducted for every incorrect answer.

Pattern for Paper 1 (BE/B.Tech):

SubjectNumber of QuestionsMaximum Marks
Chemistry30120
Physics30120
Mathematics30120
Total90360

Pattern for Paper 2 (B.Arch/B.Plan):

SubjectNumber of QuestionsMaximum Marks
Mathematics30120
Aptitude Test50200
Drawing Test270
Total82390

Get in Detailed Way: JEE Main Syllabus

JEE Main 2019 Imp Dates

EventsDates
Application form available1st September 2018
Mock test available8th September 2018
TPCs registration starts10th September 2018
Last date for application submission30th September 2018
Last date for fee payment1st October 2018
Application correction8th – 14th October 2018
Downloading of admit card17th December 2018
Exam date6th – 20th January 2019
Result announcement31st January 2019

Press Here For JEE Main Official Link

Essential Note

Applicants, to get more JEE Main Sample Papers 2019 go through the official link which is well highlighted above. For more updates and upcoming interesting facts keep visiting to our site www.recruitmentinboxx.com regularly.

You May Also Like To Visit This Section

JEE Main CounsellingJEE Main Rank Predictor
Engineering Entrance ExamJEE Main Result
JEE Main Eligibility Best Books for JEE Main
How to Prepare For JEE Mains JEE Main Toppers
JEE Main Answer KeyJEE Main Previous Year Question Paper
JEE MAIN Application Form CorrectionJEE Main Login Account

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *