Home / Question Paper / MAT Sample Papers 2018 | AIMA MAT Mock Test/Practice Test For May Exam

MAT Sample Papers 2018 | AIMA MAT Mock Test/Practice Test For May Exam

MAT Sample Papers

All India Management Association conducts national level Management Aptitude Test. Candidates who are going to appear in AIMA MAT May Exam they must download MAT Sample Papers from this page.

With the help of MAT Sample Papers 2018, candidates understand the overall structure of the exam and can start their preparation for the Exam. Solving MAT Mock Test and Practice paper will increase applicant’s speed and time-management skills.

Download MAT Exam Sample Papers:

As we all know large number of candidates is going to participate in May examination to get admission in top institute for MBA course. Thus the competition level of the exam is very  high. So participating aspirants are advised to practice very hard to score good marks in the examination

This can be possible with MAT Sample Papers which is available here on this page. candidates can also check the MAT previous year questions and answers through online mode and we the team members of www.recruitmentinboxx.com are also giving you PDF File of MAT Model Question paper.

MAT Sample Papers

MAT Sample Papers With Solutions PDF

We have also given paper analysis of previous year which helps you to get more marks. We had given topics in detail description and which topic is hard or which is easy, exam preparation plan all such details are given.

 Candidates who are preparing for exam download MAT Sample Papers With Solutions/ MAT Question Papers With Solutions. With the help of MAT Mock Test/Practice Test and MAT Syllabus you can easily start your preparation. Here we are providing the some AIMA MAT Sample Papers PDF Link. Applicants need to check below MAT Sample Papers With Solutions 2018 link:-

MAT Sample Papers With Solutions PDF Free Download

Sample Paper 1Check Here
Sample Paper 2Check Here
Sample Paper 3Check Here
Sample Paper 4Check Here
Sample Paper 5Check Here
Sample Paper 6Check Here
Sample Paper 7Check Here
Sample Paper 8Check Here
Sample Paper 9Check Here

 MAT Previous Year Question Paper & Answers

Question:1 You are asked to design a house for people living in desert. Which of the following method will you prefer to make the roof

  1. Wooden planks laid sidewise
  2. Asbestos sheet
  3. Roof made of thatched leaves
  4. Baked mud bricks

Answer: 4

Question:2 Who directed the recent film ‘Baahubali: The Beginning’

  1. Raghavendra Rao
  2. Mani Ratnam
  3. S. Rajamouli
  4. Basu Bhattacharya

Answer: 3c

Question:3 In an anologue wristwatch, what is the angle between minute hand and hour hand at 3:15?

  1. 90 degrees
  2. 0 degrees
  3. 20 degrees
  4. 5 degrees

Answer: 4

Check Marks Distribution: MAT Exam Pattern

Question:4 A designer has two rectangular pieces of wood for her project, each having identical width of 2 cm. She finds that the total length of pieces is 100 cm but the shorter piece is 5 cm less than half the length of the longer board. What is the length of the shorter piece?

  1. 25 cm
  2. 30 cm
  3. 35 cm
  4. 65 cm

Answer: 3

Question:5 Sushil Kumar won Olympic silver medal for which sport?

  1. Boxing
  2. Wrestling
  3. Shooting
  4. Athletics

Answer: 2

Question:6 In digital photography, the term ‘F-number’ refers to the ratio between

  1. Exposure and aperture diameter
  2. Focal length and the aperture diameter
  3. ISO and exposure
  4. Exposure and shutter speed

Answer: 2

Question:7 Who designed Indian flag?

  1. Mahatma Gandhi
  2. Pingali Venkayya
  3. Rabindranath Tagore
  4. Sarvepalli Radhakrishnan

Answer: 2

Get Here Detailed: MAT Syllabus

Question: 8 In context of digital photography, what does the term “f-stop” mean?

  1. Magnification factor
  2. Ratio of focal length to diameter of aperture
  3. Ratio of distance of the object to focal length
  4. Ratio of depth of field to magnification factor

Answer: 2

Question: 9 Which of the following legendry Indian animator made the film ‘The Bead Game’ that won several international awards?

  1. E Suresh
  2. Anant Pai
  3. V G Samant
  4. Ishu Patel

Answer: 4

Question:10 The process of enlarging an existing hole using single point tool is called ___

  1. Drilling
  2. Enlarging
  3. Boring
  4. Turning

Answer: 3

Question:11 Three plane, square mirrors are placed at right angle to each other. A ray of light is shone on the first mirror at 45 degrees. At what angle will the reflected ray intersect the incoming ray?

  1. 45 degrees
  2. 90 degrees
  3. Rays will be parallel
  4. Data is insufficient to determine the answer

Answer: 4

Question:12 Two torches are given; one emits red light and the other emits blue light of equal intensity. If both the lights are made to shine at a spot at same time, the resultant colour of the light will be ___?

  1. Violet
  2. Magenta
  3. Purple
  4. Dark grey

Answer: 2

Want to Know? How To Prepare For MAT In 2 Months

Question:13 Pick out the correct statement about differential used in automotives

  1. Differential Is always located on the rear axle
  2. Reduces the wear of the axle
  3. Allows wheels to run at different speeds
  4. Improves fuel efficiency of the automotive

Answer: 3

Question:14 Dilip Chhabria is best known as

  1. Animator
  2. Illustrator
  3. Product designer
  4. Automobile designer

Answer: 2

Question:15 Which of the following file format is lossless

  1. JPEG
  2. PNG
  3. BMP
  4. SVG

Answer: 2

Question:16 Who is known as “Father of Indian cinema”

  1. Shyam Benegal
  2. Satyajit Ray
  3. Raj Kapoor
  4. Dadasaheb Phalke

Answer: 4

START NOW: Management Aptitude Test Quiz

Question:17 The following part is made out of aluminium block of 50 x 40 x 10 mm. Which of the following is the best process to make the rounded corners and pockets inside

  1. Turning
  2. Drilling
  3. Milling
  4. Rolling

Answer: 3

Question:18 Stoneware articles are made of which material?

  1. Metal
  2. Stone
  3. Clay
  4. Wood

Answer: 3

Question:19 A smooth, long, flexible strip used to draw a smooth curve through several points on a plane is called ___?

  1. Ruler
  2. French curves
  3. Stripe
  4. Spline

Answer: 4

Also Check Out Here: MAT Exam Dates

Question:20 A farmer owns a rectangular farm that has a road on all the four sides. He starts from one corner of the field and walks north. After going 600 meters, he takes a right turn and walks another 400 meters. Again he takes a right and walks for 100 meters Estimate the minimum distance between his starting point and the current position.

  1. 360 m
  2. 500 m
  3. 420 m
  4. None of the above

Answer: 1

Press Here for MAT Sample Papers Link

MAT Preparation Books

First of all download MAT Previous year papers before starting preparation. Applicants who are contemplative about MAT Study Material they can check here.

Book NameAuthor
How to Prepare for Quantitative Aptitude for the CATArun Sharma
Quantitative Aptitude – Quantum CATSarvesh K Verma
The Hand on Guide to Analytical Reasoning and Logical ReasoningPeeyush Bhardwaj
Accredited Guide to Data Interpretation and Data SufficiencyAnanta Ashisha
How to Prepare for Data Interpretation for MATArun Sharma
General KnowledgeManohar Pandey
How to Prepare for Verbal Ability and Reading ComprehensionArun Sharma & Meenakshi Upadhyay
Mastering the Verbal Ability for CAT COMMON ADMISSION TESTAjay Singh

Must Read: Things to Keep In Mind While Buying Books Online

Note:

In order to attain other details regarding MAT Sample Papers 2018 you can go thro0ugh the official link. For obtaining upcoming details about MAT Previous Year Papers With Solutions kindly bookmark this web portal www.recruitmentinboxx.com by using ctrl+d.

You May Also Like To Check This Section

MAT Application FormMAT Admit Card
MAT CounsellingMAT Result
MBA Entrance ExamManage Time during Exams
Maximize Your Score In ExamGet Rid Of Sleeping While Studying

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *