Home / Question Paper / TNTET Model Question Papers 2019 | [Download] – PDF Previous Year

TNTET Model Question Papers 2019 | [Download] – PDF Previous Year

TNTET Model Question Papers 

Solve daily TNTET Model Question Papers 2019 to make preparation for Tamil Nadu Teacher Eligibility Test at peak. TNTET Model Previous Question Papers will let you know about which types of questions asked in exam so that you can prepare accordingly.

TNTET Previous Year Question Papers PDF Download

Candidates who are looking forward to get TNTET Previous Year Model Papers may get it from here. One can easily download TNTET Question Papers with answers PDF from below and start preparing with it.

Applicants who want to get TNTET Model Question Papers 2019 must go through the below structured page which is well presented by the expert team member of www.recruitmentinboxx.com.

TNTET Question Papers 2019

Students can get the Tamil Nadu Teacher Eligibility Test Question Papers PDF by hitting the below provided direct links

TNTET Previous Year Question PDF

TNTET Exam Previous YearTNTET Previous Year Papers PDF
TNTET English Question PaperHit Here
TNTET Language Question PaperHit Here
TET Question Paper DownloadHit Here
TET Model Question Paper (Child Development & Pedagogy) – Paper 1Hit Here
TET Model Question Paper (Child Development Pedagogy) Paper 2Hit Here

Significance of TNTET Question Paper With Answer

  • With the help of TNTET Question Answer Paper, one will get an idea about exam pattern.
  • Through TNTET sample Question Paper PDF you will be guide that which types of question asked in exam
  • Practice regularly with TNTET Old Question Paper will enhance your preparation level
  • One can also analyze their preparation level with TNTET Exam Question Paper
  • However it usually happens question give in TNTET model Question Paper will be  asked in exam.

Get Here: TNTET Application Form

TNTET Question And Answers

Question 1: Which one of the following is not a prime number?

  1. 31
  2. 61
  3. 71
  4. 91

Answer: 4

Question 2: The two types of memory are

  1. STM & LTM
  2. ATM & GTM
  3. LTM & ATM
  4. ATM & STM

Answer: 1

Question 3: I thought it might ______________

  1. reign
  2. rein
  3. ruin
  4. rain

Answer: 4

Question 4: Robert Gagne’s theory of Hierarchial learning includes _________types of learning

  1. 5
  2. 7
  3. 8
  4. 6

Answer: 5

Get Here Detailed: Tamilnadu TET Syllabus 

Question 5: Stimulus – response is due to

  1. Brain
  2. Maturity
  3. Sense organs
  4. Experience

Answer: 6

Question 6: The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 19

Answer: 4

Question 7: Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. with
  2. over
  3. on
  4. round

Answer: 3

Question 8: The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 19

Answer: 4

Read Out Tamil Nadu TET Exam Criteria: TNTET Eligibility

Question 10: What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?

  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21

Answer: 1

Question 11: The percentage increase in the area of a rectangle, if each of its sides is increased by 20% is:

  1. 40%
  2. 42%
  3. 44%
  4. 46%

Answer: 3

Question 12: Even if it rains I shall come means ……

  1. if I come it will not rain
  2. if it rains I shall not come
  3. I will certainly come whether it rains or not
  4. whenever there is rain I shall come

Answer: 3

Question 13: I felt somewhat more relaxed ……

  1. but tense as compared to earlier
  2. and tense as compared to earlier
  3. as there was already no tension at all
  4. and tension-free as compared to earlier

Answer: 4

Know Skill Required: How To Become Teacher

Question 14: Extreme old age when a man behaves like a fool

  1. Imbecility
  2. Senility
  3. Dotage
  4. Superannuation

Answer: 3

Question 15: The study of ancient societies

  1. Anthropology
  2. Archaeology
  3. History
  4. Ethnology

Answer: 2

Do You Know About: 5 Historical Teachers Who Changed the World

TNET Exam Pattern 2019

TNTET Paper 1 Exam Pattern

SubjectsNo. of QuestionsMarksDuration
Child Development and Pedagogy30 MCQs each30 marks each90 minutes
Language I
Language II
Mathematics
Environmental Studies
Total150 questions150

TNTET Paper 2 Exam Pattern

SubjectsNo. of QuestionsMarksDuration
Child Development and Pedagogy (compulsory)30 MCQs each30 Marks each90 minutes
Language I (compulsory)
Language II (compulsory)
For Mathematics and Science teacher60 MCQs60 Marks
For Social Science teacher60 MCQs60 Marks
Total150 questions150

Get Here More: Latest High Paid Up Teaching Jobs

TNTET 2019 Important Dates (Tentative)

Important EventDates
TNTET 2019 Online Application Form1st -4th week of July 2019
TNTET Application Fee start Date1st week of July 2019
Last date of the application fee1st week of August 2019
Admit Card3rd week of August 2019
Exam1st week of October 2019
ResultFrom November 2019

Press Here For TNTET Official Link

Essential Note

Applicants can get the TNTET Question Papers 2019 PDF directly by visiting the official link which is well highlighted above. For more interesting updates and facts keep visiting to our site www.recruitmentinboxx.com regularly.

You May Also Like To Check This Section

TNTET Hall TicketTN TET Result 
TET Entrance ExamTET Syllabus
Online Teaching Jobs in IndiaTamil Nadu Current Affairs
Part Time Teaching JobsTamil Nadu Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *