Home / Question Paper / JEE Main 2017 Question Papers | Download PDF Question Paper with Solution

JEE Main 2017 Question Papers | Download PDF Question Paper with Solution

JEE MAIN 2017 Question Paper

Central Board of Secondary Education has now published the JEE MAIN 2017 Question Paper on official site that is jeemain.nic.in and exam was held from 02-04-2017 to 09-04-2017. With the help of JEE Main 2017 Online Question Paper, applicants can get the idea that which type of questions will be asked in upcoming JEE MAIN Exam which will be held on 08th April 2018.  Download the JEE Main Question Paper 2017 With Solution PDF from this page and start preparation accordingly.

The purpose of JEE MAIN is to provide the admission in most prestigious engineering colleges like (IITs), (NITs), (IIITs), deemed universities and other Centrally Funded Technical Institutes (CFTI) etc. Applicants can download JEE Main 2017 Question Paper With Solution PDF for both online and offline Exam by hitting the links given below. Scroll down this page of www.recruitmentinboxx.com to know more about JEE Main Question Paper 2017.

JEE Main 2017 Online Question Paper With Solution PDF Download

JEE Main Paper 1 Question Paper 2017:

Set / Subjects

JEE Main 2017 Online Question Paper With Solution PDF

02.04.2017 Set ADownload PDF
02.04.2017 Set BDownload PDF
02.04.2017 Set CDownload PDF
02.04.2017 Set DDownload PDF
08.04.2017 PhysicsDownload PDF
08.04.2017 ChemistryDownload PDF
08.04.2017 MathematicsDownload PDF
09.04.2017 PhysicsDownload PDF
09.04.2017 ChemistryDownload PDF
09.04.2017 MathematicsDownload PDF

JEE Main Paper 2 Question Paper 2017:

Set

JEE Main 2017 Question Paper With Solution PDF Download

Question Paper Set W (English +Hindi)Download Here
Question Paper Set X (English +Hindi)Download Here
Question Paper Set Y (English +Hindi)Download Here
Question Paper Set Z (English +Hindi)Download Here

JEE MAIN 2017 Question Paper

Question 1: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: 1

Question 2: Lux is the SI unit of

  1. intensity of illumination
  2. luminous efficiency
  3. luminous flux
  4. luminous intensity

Answer: 1

Question 3: On a rainy day, small oil films on water show brilliant colours. This is due to

  1. dispersion
  2. interference
  3. diffraction
  4. polarization

Answer: 2

Question 4: Point A is at a lower electrical potential than point B. An electron between them on the line joining them will

  1. move towards A
  2. move towards B
  3. move at right angles to the line joining A and B
  4. remain at rest

Answer: 2

Get Here: JEE Main Syllabus

Question 5: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. Molality
  2. Molarity
  3. Normality
  4. Formality

Answer: 1

Question 6: The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of

  1. p-electrons in Ne(Z = 10)
  2. s-electrons in Mg(Z = 12)
  3. d-electrons in Fe(Z = 26)
  4. p-electrons in CI(Z = 17)

Answer: 4

Question 7: The main use of salt in the diet is to

  1. make the taste of food better
  2. produce in small amounts the hydrochloric acid required for the digestion of food
  3. ease the process of cooking
  4. increase the solubility of food particles in water

Answer: 2

Question 8: The luster of a metal is due to

  1. its high density
  2. its high polishing
  3. its chemical inertness
  4. presence of free electrons

Answer: 4

Do You Know: How To Prepare For IIT JEE

Question 9: The number of water molecules present in a drop of water (volume 0.0018 ml) at room temperature is

  1. 568 x 103
  2. 023 x 1019
  3. 84 x 1017
  4. 023 x 1023

Answer: 2

Question 10: The average of first 50 natural numbers is …………. .

  1. 30
  2. 5
  3. 00
  4. 25

Answer: 2

Question 11: What is 1004 divided by 2?

  1. 52
  2. 502
  3. 520
  4. 5002

Answer: 2

Question 12: A clock strikes once at 1 o’clock, twice at 2 o’clock, thrice at 3 o’clock and so on. How many times will it strike in 24 hours?

  1. 78
  2. 136
  3. 156
  4. 196

Answer: 3

Question 13: 125 gallons of a mixture contains 20% water. What amount of additional water should be added such that water content be raised to 25%?

  1. 15/2 gallons.
  2. 17/2 gallons.
  3. 19/2 gallons.
  4. 81/3 gallons.

Answer: 4

Question 14: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Also Check: IIT JEE Coaching Institute

Question 15: A 270 metres long train running at the speed of 120 kmph crosses another train running in opposite direction at the speed of 80 kmph in 9 seconds. What is the length of the other train?

  1. 230 m
  2. 240 m
  3. 260 m
  4. 320 m
  5. None of these

Answer: 1

Question 16: A goods train runs at the speed of 72 kmph and crosses a 250 m long platform in 26 seconds. What is the length of the goods train?

  1. 230 m
  2. 240 m
  3. 260 m
  4. 270 m

Answer: 4

Question 17: If a client of yours is having difficulty visualizing a design, what type of drawing would be the easiest to understand?

  1. axonometric
  2. three-view orthographic
  3. one-view orthographic
  4. biometric

Answer: 1

Question 18: Which of the following projection methods does not use projectors perpendicular to the projection plane?

  1. isometric
  2. orthographic
  3. oblique
  4. axonometric

Answer: 3

Question 19: An axonometric drawing which has two axes divided by equal angles is:

  1. dimetric
  2. trimetric
  3. orthographic
  4. isometric

Answer: 1

Must Read: How to Prepare For Written Exam

Question 20: In a trimetric drawing, the relationship of the angle between axes to each other is:

  1. three are equal
  2. two are equal
  3. three are unequal
  4. none of the above

Answer: 4

Must Know About It:

JEE Main Exam is most popular engineering entrance exam in India and it will be organized by Central Board of Secondary Education for admission to B.E./B.Tech & B.Arch Programmes. On the basis of JEE Main Scores, applicants are admitted to NITs, CFTIs and other engineering Colleges.

This Year, Central Board of Secondary Education has introduced some new changes like contenders must have Aadhaar card issued by UIDAI for filling the online application form. All candidates interested in pursuing a career in engineering can apply for Joint Entrance Examination (JEE).

Check Here: How To Prepare Maths For Competitive Exams

Way to Download JEE Main 2017 Question Paper Online:

  • Candidates are required to visit the official site of association hat is jeemain.nic.in
  • On home page of official site go to “Current Events” section and hit “Question Paper 2017” link.
  • Then on next page select the appropriate link related to set and subjects.
  • Now JEE Main Question Paper 2017 PDF of required set or subjects will be displayed on your computer screen.
  • Download JEE Main Online Question Paper 2017 on your desktop or take print out of JEE Main 2017 Question Paper PDF and prepare accordingly.

Final Words:

Applicants can download the JEE MAIN 2017 Question Paper through this Official Link. Visitors can also join us on Facebook and Google Plus to get daily updates regarding the Question Paper Of JEE Main 2017 on your timeline. You may also subscribe our free mail section to get latest info regarding IIT JEE Main 2017 Question Paper in your inbox.

You can also bookmark our web portal that is www.recruitmentinboxx.com by pressing Ctrl+D option. If any visitors find any query or suggestion concerning JEE Main 2017 Question Paper Solution, then you can drop your comment in the comment box which is provided below.

You May Also Like To Check This Section:

JEE Main 2018 Online ApplicationJEE Main 2018 Registration
JEE Mains Form 2018JEE Main Login
Latest Current AffairsGK Questions with Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *