Home / Preparation Tips / Bank Previous Papers – IBPS, SBI, RBI (PO/Clerk/SO) Question Paper

Bank Previous Papers – IBPS, SBI, RBI (PO/Clerk/SO) Question Paper

Bank Previous Papers

IBPS, SBI, RBI and other Banks conduct recruitment examination every year for selection to PO, Clerk, SO and other Posts. To qualify Bank Exam is not an easy task. Bank Previous Papers will help a lot to high marks in Bank Exam.

Importance of Bank Solved Papers!!!

Through Bank Question Papers, you are able to handle the difficulty of the questions. So, for the convenience of applicants, here on this page, we are providing the Bank Previous Years Question Papers for PO, Clerk, SO and other Exam.

By solving Bank Sample Papers, applicant will manage the time to solve the question paper within given time limit. Check the below section of this page of www.recruitmentinboxx.com to get complete details regarding Bank Exam Question Papers.

Bank Previous Papers

Previous Papers of Bank Exam:

Bank Previous Papers Bank Previous Papers Download Here
IBPS Previous PapersGet Here
SBI Previous PapersGet Here
RBI Previous PapersGet Here
RBI Office Attendant Previous PapersGet Here
Canara Bank Previous Year Question PapersGet Here
IDBI Bank Question PaperGet Here
SIDBI Previous Year Question PapersGet Here

Bank Exam Previous Papers

Bank Previous Papers for IBPS:

Bank Previous Papers Bank Previous Papers Download Here
IBPS Clerk Sample PaperGet Here
Bank SO Previous PapersGet Here
IBPS Clerk Previous Year Question PaperGet Here
IBPS PO Previous Question PapersGet Here

Bank Previous Papers for SBI:

Bank Previous Papers Bank Previous Papers Download Here
Bank Clerk Previous PapersGet Here
Bank PO Previous PapersGet Here

Bank Previous Papers for RBI:

Bank Model PapersBank Previous Papers Download PDF
RBI Office Attendant Previous PapersGet Here
RBI Grade B Officer Previous Year PaperGet Here
RBI Assistant Previous Year Question PaperGet Here

How to Download the Bank Previous Papers?

  • To download the Bank Previous Years Paper PDF, candidates first visit the official site of particular bank.
  • Then on home page of official site go to “Career / Recruitment” section and hit the link.
  • Then on next page, you need to hit the appropriate link for Bank Previous Papers as per desirability.
  • Now Previous Papers will be displayed on computer screen within a minute.
  • Download Bank Previous Papers with Answers on your desktop and take print out of Mode Papers and start preparation accordingly.

Get Here: Bank Exam Preparation Tips

Bank Previous Papers with Answers:

Question 1: Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘D’. (Ignore the errors of punctuation, if any).

(solve as per the direction given above)

  1. We discussed about the problem so thoroughly
  2. on the eve of the examination
  3. that I found it very easy to work it out.
  4. No error.

Answer: 1

Question 2: Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: 4

Question 3: SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  1. CMN
  2. UJI
  3. VIJ
  4. IJT

Answer: 3

Get Here Complete: Bank Exam Study Material

Question 4: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Key 2. Door 3. Lock
  2. Room 5. Switch on
  3. 5, 1, 2, 4, 3
  4. 4, 2, 1, 5, 3
  5. 1, 3, 2, 4, 5
  6. 1, 2, 3, 5, 4

Answer: 3

Question 5: Pointing to a photograph of a boy Suresh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

  1. Brother
  2. Uncle
  3. Cousin
  4. Father

Answer: 4

Question 6: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Get List of: Bank Exam Coaching Institutes

Question 7: A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

  1. 120
  2. 121
  3. 122
  4. 123

Answer: 2

Question 8: The ratio between the length and the breadth of a rectangular park is 3 : 2. If a man cycling along the boundary of the park at the speed of 12 km/hr completes one round in 8 minutes, then the area of the park (in sq. m) is:

  1. 15360
  2. 153600
  3. 30720
  4. 307200

Answer: 2

Question 9: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Know Here: How To Get A Bank Job In India

Question 10: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

How Sample Papers are Useful for Exam Preparation?

The Sample Papers for Bank Exam are the gate away to high marks in exam. Through model paper, you are able to handle the intricacy of the questions.

  • The more you practice through, the more knowledge and idea you achieve about the type of the question and as a result, it becomes easier to keep the check on amount of time needs completing each topic.
  • It will be easy to scrutinize the difficulty of questions as per difficulty you can practice vigorously.
  • It ensures high scores and the level of interpretation increase by degrees. You will be able to go through the paces and answer the questions in a confident and accurate way.

Get Here: Latest High Paid Up Bank Jobs

Final Words:

You can get the Bank Previous Papers through the official provided links. Contenders if you want to know more than keep visiting our web portal www.recruitmentinboxx.com on regular basis or subscribe our free email service to remain updated through email.

Bank Preparation Material

Bank Exam PatternHow to Prepare For Bank Exam
Top 25 Bank Interview QuestionsBank Interview Ques and Ans
Latest High Paid Up Bank JobsBank Reasoning Quiz
Bank Computer Knowledge QuestionBank Salary Structure

3 comments

  1. I’m doing bca now. Can I appreciate for bank job after bca?

    • Hii Jaspreet,
      Yes, you can apply. Now in banks also digital environment is made. so, candidates with computer knowledge are required.

  2. shiv suryawanshi

    call me..sir/mam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *